BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-31-2009, 09:43 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2007
Location: Petoskey, MI
Model: 8530
OS: Win 7
PIN: N/A
Carrier: Verizon Droid
Posts: 95
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Suddenly cannot send/receive on handheld

Please Login to Remove!

I have a user that came to me saying he can't send or receive email suddenly on his 8330, Alltel.

Short of removing him from BES and wiping the handheld, and re-adding him, what can I do? I hate doing it this way.

I've tried:

1. Re-registering on the host routing table (as alltel has suggested in the past). Did not work.
2. resending the IT Policy, which did not work.

What do others do?
Offline  
Old 03-31-2009, 09:49 AM   #2 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
RadHaz75's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Philadelphia
Model: 9650
OS: 6.0.0.524
PIN: BALL
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 456
Post Thanks: 2
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

if you try to send a message from the handheld what happens? if you get a red x, open the message, scroll up and post what it says next to status.

also what kind of signal does he have?
__________________
Two months ago, I saw a provocative movie on cable TV. It was called The Net, with that girl from the bus.
Offline  
Old 03-31-2009, 09:49 AM   #3 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: PRIV
OS: 5.1.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 7,198
Post Thanks: 368
Thanked 374 Times in 344 Posts
Default

Did IT policy get to the device and be applied?
__________________
unlock your phone here http://freemyblackberry.com/
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 12 running sweet for my DTEK60
Offline  
Old 03-31-2009, 10:03 AM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2007
Location: Petoskey, MI
Model: 8530
OS: Win 7
PIN: N/A
Carrier: Verizon Droid
Posts: 95
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by knottyrope View Post
Did IT policy get to the device and be applied?
Yes, the BES says the policy was successfully applied.

Yes, it displays the red X when I try to send an email to myself. I wasn't aware that it shows anything in the email when it gets a red X. I'll go find out what it says.

stay tuned, and Thanks!!
Offline  
Old 03-31-2009, 10:05 AM   #5 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,715
Post Thanks: 6
Thanked 115 Times in 82 Posts
Default

My guess is the user connected the device to their computer with Desktop Manager incorrectly installed. This will mess up the encryption key required for email. Most likely you can just reactivate the device and it should be good to go.
Offline  
Old 03-31-2009, 10:17 AM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2007
Location: Petoskey, MI
Model: 8530
OS: Win 7
PIN: N/A
Carrier: Verizon Droid
Posts: 95
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

When I open a sent email with the Red X it states "Desktop Email program unable to save message"...

i'm going to search for those terms now...
Offline  
Old 03-31-2009, 10:52 AM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2007
Location: Petoskey, MI
Model: 8530
OS: Win 7
PIN: N/A
Carrier: Verizon Droid
Posts: 95
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

well i am trying the re-activation and the special email that shows up in the inbox, is staying in the inbox, not 'disappearing' like they normally do.
Offline  
Old 03-31-2009, 11:12 AM   #8 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
RadHaz75's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Philadelphia
Model: 9650
OS: 6.0.0.524
PIN: BALL
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 456
Post Thanks: 2
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

sounds like either a permissions issue with the besadmin account and their mailbox or their mailbox changed and the bes is unable to pick it up (such as if in exchange, they stayed on the same exchange server but moved from one storage group to another). in this case the server needs to rebooted.
__________________
Two months ago, I saw a provocative movie on cable TV. It was called The Net, with that girl from the bus.
Offline  
Old 03-31-2009, 12:24 PM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2007
Location: Petoskey, MI
Model: 8530
OS: Win 7
PIN: N/A
Carrier: Verizon Droid
Posts: 95
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I ended up calling RIM. We discovered that the mapi32.dll and cdo.dll files are not the same between the exchange server and bes server. so i will install the patches they gave me to make them the same. This is probably what caused the problem on this blackberry and one other I found.

but to get them working he had me change a static agent or something. will do a downtime next week to get those patches done!!
Offline  
Old 03-31-2009, 12:37 PM   #10 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
RadHaz75's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Philadelphia
Model: 9650
OS: 6.0.0.524
PIN: BALL
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 456
Post Thanks: 2
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by usererror View Post
but to get them working he had me change a static agent or something. will do a downtime next week to get those patches done!!
the cdo and mapi were probably causing other issues, but changing the user to a static agent forced the server to do a full rescan of their mailbox. to permanently fix this all you have to do is reboot the server.
__________________
Two months ago, I saw a provocative movie on cable TV. It was called The Net, with that girl from the bus.
Offline  
Old 03-31-2009, 08:03 PM   #11 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2007
Location: Petoskey, MI
Model: 8530
OS: Win 7
PIN: N/A
Carrier: Verizon Droid
Posts: 95
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by RadHaz75 View Post
the cdo and mapi were probably causing other issues, but changing the user to a static agent forced the server to do a full rescan of their mailbox. to permanently fix this all you have to do is reboot the server.
He advised that once the two devices were talking again to the server, and could send/receive, i reset them back to non-static, and then restart the BB connector service and director service, or rebooting the server...but restarting the services was easier.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Spirent Adtech AX/4000 Broadband Test Sytem Mainframe Chassis Model 400120C
$9.99
Spirent Adtech AX/4000 Broadband Test Sytem Mainframe Chassis  Model 400120C pictureMKS TYPE 260 CONTROLLER (4 TOTAL) & TYPE 261 DISPLAYS (2) IN MAINFRAME
$150.0
MKS TYPE 260 CONTROLLER (4 TOTAL) & TYPE 261 DISPLAYS (2) IN MAINFRAME pictureLINK SYSTEMS MDI BD SPECTRA 3 AQND 4 ADC DISC BD GP BOA 7 SLOT MAINFRAME X
$179.99
LINK SYSTEMS MDI BD SPECTRA 3 AQND 4 ADC DISC BD GP BOA 7 SLOT MAINFRAME  X pictureHP 1900A MAINFRAME PULSE GENERATOR PULSE GENERATOR stds G164
$275.14
HP 1900A MAINFRAME PULSE GENERATOR PULSE GENERATOR stds G164 pictureTektronix. OTS9030. OTS 9030 5-slot Mainframe With 2.5 Gb/s Jitter Mod #TQ43
$5000.0
Tektronix. OTS9030. OTS 9030 5-slot Mainframe With 2.5 Gb/s Jitter Mod   #TQ43 picture






Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.