BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-06-2009, 03:34 AM   #1 (permalink)
_go
New Member
 
Join Date: Nov 2008
Model: 8310
OS: 4.5
PIN: N/A
Carrier: Vodafone UK
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up Post SP6 Updgrade

Please Login to Remove!

Hi All,

So, this weekend we completed the upgrade from 4.1.4 to 4.1.6 MR4. Everything seemed to go OK but I've noticed a HUGE number of errors in the event log, most of these seem to have settled down now but the ones which concerns me the most are:

WARNING: [ODBCRecord::DeleteRecord] No rows found to delete. SQL = "DELETE FROM SyncDeviceMgmt WHERE UserConfigID = ? AND TableID = ? AND GUID = ?".

and plenty of these mentioning a missing record?:

[SYNC-SSession] Device responded DATABASE_NOT_FOUND against USE command. No record for this database will be synced. [aUsername:896, SID=9283000301, DS=DevMgmt, DB=Time Zones]

and a few:

[ODBCRecord::DeleteRecord] DATA = "UserConfigID[857] TableID[0] GUID[55487745252] ".

(note that i've replaced all the GUID's and ID's in errors above with random numbers since I'm guessing these are just identifiers to handhelds/users, if you need the numbers let me know)

Any ideas? Would really appreciate some advice on this one.

Thanks

GO
Offline  
Old 04-06-2009, 06:29 AM   #2 (permalink)
Feeling Blue, Bigly ;->
 
stuwhite's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: U to the K
Model: 9000
PIN: 3, it's the magic number
Carrier: Most of them, it's a Global Village man!
Posts: 1,273
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Did you run handheldcleanup yet? If not, I would do that first.
__________________
I was a BES and Exchange admin once.
Then my world turned Blue.
Offline  
Old 04-06-2009, 07:43 AM   #3 (permalink)
_go
New Member
 
Join Date: Nov 2008
Model: 8310
OS: 4.5
PIN: N/A
Carrier: Vodafone UK
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Stu,

I have run handheld cleanup, returned no errors and the output looks normal (with a -u)

I'm a bit stumped! The database itself looks fine, I restored a pre backup copy and aside from a few schema changes things look ok!

GO.
Offline  
Old 04-06-2009, 11:14 AM   #4 (permalink)
Feeling Blue, Bigly ;->
 
stuwhite's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: U to the K
Model: 9000
PIN: 3, it's the magic number
Carrier: Most of them, it's a Global Village man!
Posts: 1,273
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by _go View Post
Stu,

I have run handheld cleanup, returned no errors and the output looks normal (with a -u)

I'm a bit stumped! The database itself looks fine, I restored a pre backup copy and aside from a few schema changes things look ok!

GO.
So you are using a pre-backup db and still get the errors? Is it multiple users and if so are they working fine? Are there any commonalities like they haven't had the latest service book etc?
__________________
I was a BES and Exchange admin once.
Then my world turned Blue.
Offline  
Old 05-22-2009, 05:10 AM   #5 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
MisterGriffiths's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: London
Model: 9780
OS: 5.0.3.31
PIN: N/A
Carrier: O2
Posts: 208
Post Thanks: 5
Thanked 16 Times in 13 Posts
Default

I too get lots of these and looking at the SyncDeviceMgmt Table, I have no entries that match 'TableID[0]'.
__________________
BES 5.0.3 MR4
Exchange 2010 (SP1 RU3)
SQL 2008 R2
Offline  
Old 05-22-2009, 08:30 AM   #6 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Aug 2008
Location: Basel
Model: 9780
PIN: N/A
Carrier: Swisscom
Posts: 1,579
Post Thanks: 5
Thanked 119 Times in 116 Posts
Default

Are you using Software Configurations to deploy software from BES to the devices? This service makes use a lot of the SyncDeviceMgmt table. If so check on the Software Config Status tab, if there are any unfinished software deployments.
Offline  
Old 05-22-2009, 08:36 AM   #7 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
MisterGriffiths's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: London
Model: 9780
OS: 5.0.3.31
PIN: N/A
Carrier: O2
Posts: 208
Post Thanks: 5
Thanked 16 Times in 13 Posts
Default

No, we don't have any Software Configurations at the moment but good thought.
__________________
BES 5.0.3 MR4
Exchange 2010 (SP1 RU3)
SQL 2008 R2
Offline  
Old 05-26-2009, 11:10 AM   #8 (permalink)
_go
New Member
 
Join Date: Nov 2008
Model: 8310
OS: 4.5
PIN: N/A
Carrier: Vodafone UK
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sorry for the delay in replying to this, been out of the office for a while.

Stu, just to confirm we are still using the post upgrade DB. What I meant was that i'd looked in the pre upgrade DB and there are now rows in that table.

We've never used software configs, which is odd.

How can I tell if there are BB's that are still waiting for new service books? Given how long ago we ran the upgrade I can't believe that they've not recieved a new SB by now.

Still stumped! :o)

GO
Offline  
Old 05-26-2009, 11:53 AM   #9 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Passp
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,756
Post Thanks: 274
Thanked 296 Times in 280 Posts
Default

Restart services and new service books should be sent out.
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Passport, Z30, Z10 and Q10
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.