BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-01-2004, 11:02 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Sunny Florida
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Please Login to Remove!

Offline  
Old 11-02-2004, 10:29 AM   #2 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Oct 2004
Model: 9800
OS: 6.0.0.337
Carrier: (`.at&t.)
Posts: 825
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Offline  
Old 11-02-2004, 10:48 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Sunny Florida
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Offline  
Old 11-02-2004, 11:24 AM   #4 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Oct 2004
Model: 9800
OS: 6.0.0.337
Carrier: (`.at&t.)
Posts: 825
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Offline  
Old 11-02-2004, 11:24 AM   #5 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Aug 2004
Model: 950
Carrier: robbers
Posts: 909
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Offline  
Old 11-02-2004, 12:11 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Sunny Florida
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Offline  
Old 12-29-2004, 02:43 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Philadelphia, Pennsylvania
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 1 USER'S unit reports "Refused by Handheld"

We've had the BES for about 3 months.....pretty simple to admin.
I have 1 user that just stopped being able to receive messages about a week ago. I check the BES and I can see it has not contacted the handheld since midnight about a week ago. The status of the last message says, "Refused by Handheld" instead of "Delivered to Handheld".

What can I have to user try? Generating a new encryption key? Doing a master reset?

The user with the Blackberry unit (7000-series) is out of state so I don't have it with me. I have to issue instructions over the phone....it's difficult!
Pass any ideas along and I'll be grateful.

-thanks guys,
Z
Offline  
Old 12-29-2004, 03:37 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Natrone's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Boise, ID
Model: 8320
OS: v4.5
Carrier: AT&T
Posts: 101
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Try the service provider

We have 1500 users on 5 servers and I have seen this before. Normally you must contact the service provider and check to see if the account is still active to receive data service.
Offline  
Old 12-29-2004, 04:13 PM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2004
Location: West Palm Beach, FL
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 122
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

have you tried having them reset the device?

normally this error happens when the user did not setup Corporate data access on thier wireless plan however if it was working fine before i would try having them reset the device....

also what kind of device is it?

there are 7100, 7200, and 7700 series devices let me know and i will give you the rest button combo.
Offline  
Old 12-29-2004, 04:26 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Philadelphia, Pennsylvania
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The beast in question I believe is a 7510. I know how to do the "master radio reset" if that's what you mean.

I'll check with the service provider (Nextel) but I tend to think it's okay at their end, because every blackberry we have has the same options under our corporate account. So I don't know why it would stop one day. OF COUSE THIS DOESN'T MEAN IT DIDN'T HAPPEN!


I was going to troubleshoot more today but the "end user" forgot to bring his USB cable, so he can't connect it to his laptop. I'm gonna collect suggestions and call him tomorrow to resolve hopefully.

Thanks all!!!
Offline  
Old 12-30-2004, 07:49 AM   #11 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2004
Location: West Palm Beach, FL
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 122
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

not sure if master radio reset is the same thing...to reset the devic itself you want to push tese 3 buttons at the same time.

crescent key (one used to get numbers), the right CAP key and the DEL button...see if that helps...

the device does not need to be connected to do this.
Offline  
Old 01-04-2005, 01:40 PM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jan 2005
Location: Dallas, Tx
Posts: 17
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

We have had that happen to a few users in my company. The issue lies with provisioning of the Blackberry service on the users account. They may have phone service but the Blackberry Service is not working. In every case that I ran into, all of them were fixed with a call to the billing department of the service provider.
Offline  
Old 01-11-2005, 11:45 PM   #13 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
stonent's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Fort Worth, Texas
Model: 8220
PIN: FFFFFFFF
Carrier: T-Mobile
Posts: 1,734
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Try the service provider

Quote:
Originally Posted by Natrone
We have 1500 users on 5 servers and I have seen this before. Normally you must contact the service provider and check to see if the account is still active to receive data service.
BTW thanks for getting that account created for me when the two other guys were on vacation during christmas.
__________________
Stonent

Prior: BES: 7510, 7520, 7290, 7230, 7130, 8220 (No Data Plan), Droid Eris
Post your question on the forum, don't PM me.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.