BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-02-2009, 10:29 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 36
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BES with GroupWise no HTML emails

Please Login to Remove!

When I recieve a HTML email the page is just blank on my phone. Here is what I have and what I've tried.

BES version = 4.1.6 MR4
GroupWise Client = 7.0.3
Blackberry phone = Bold os v 4.6.0.167
Messaging options in BB = Enable HTML Email - YES, Downlad Images - YES
BES Server settings Message = Rich Content Enabled - True, Inline Images Enable - True.

I dont' know what else to check. I should be able to get HTML emails, but they are just blank. No image no text.

Any ideas?
Offline  
Old 06-02-2009, 10:36 AM   #2 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Apr 2006
Model: 9700
Carrier: Vodafone
Posts: 236
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by rogerssa View Post
When I recieve a HTML email the page is just blank on my phone. Here is what I have and what I've tried.

BES version = 4.1.6 MR4
GroupWise Client = 7.0.3
Blackberry phone = Bold os v 4.6.0.167
Messaging options in BB = Enable HTML Email - YES, Downlad Images - YES
BES Server settings Message = Rich Content Enabled - True, Inline Images Enable - True.

I dont' know what else to check. I should be able to get HTML emails, but they are just blank. No image no text.

Any ideas?
What happens when you click on "Get Plain Text"? Does the message appear then (but in plain text)?
Offline  
Old 06-02-2009, 10:37 AM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Apr 2006
Model: 9700
Carrier: Vodafone
Posts: 236
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Check out this thread: Get Plain Text deletes text in email

May be of some use.
Offline  
Old 06-02-2009, 01:09 PM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 36
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by voda_black View Post
What happens when you click on "Get Plain Text"? Does the message appear then (but in plain text)?
Why do I not see the option "Get Plain Text"? Is it supposed to be in the menu when reading the email?
Offline  
Old 06-02-2009, 01:11 PM   #5 (permalink)
New Member
 
jsconyers's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: In a van down by the river.
Model: NOTE2
OS: 4.1
PIN: <- Where do I find this?
Carrier: Sprint
Posts: 15,069
Post Thanks: 138
Thanked 139 Times in 120 Posts
Default

Is this happening on all messages or just from one sender/source?
__________________
The difference between stupidity and genius is that genius has its limits.
When you take things for granted, the things you are granted, get taken.
Even a mosquito doesn't get a pat on the back until it starts to work.
Too many people miss the silver lining because they're expecting gold.
[BES 5.0.3 / GroupWise 2012 HP2]
Offline  
Old 06-02-2009, 01:17 PM   #6 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Apr 2006
Model: 9700
Carrier: Vodafone
Posts: 236
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by rogerssa View Post
Why do I not see the option "Get Plain Text"? Is it supposed to be in the menu when reading the email?
Well, yes - it should do....
Offline  
Old 06-02-2009, 01:35 PM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 36
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I don't see it at all on my phone or any of our bolds
Offline  
Old 06-02-2009, 01:46 PM   #8 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Apr 2006
Model: 9700
Carrier: Vodafone
Posts: 236
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

maybe somebody running groupwise can advise if they see it on theirs or not....

Anyway, are your emails scanned externally for spam/anti-virus? they may be changing the HTML code slightly which causes the BB to not show the email...
Offline  
Old 06-02-2009, 01:57 PM   #9 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 36
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

They are scanned. I could change it so they are not scanned prior for a test.
Offline  
Old 06-02-2009, 02:00 PM   #10 (permalink)
New Member
 
jsconyers's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: In a van down by the river.
Model: NOTE2
OS: 4.1
PIN: <- Where do I find this?
Carrier: Sprint
Posts: 15,069
Post Thanks: 138
Thanked 139 Times in 120 Posts
Default

What happens if you send yourself an email using different colored text, bold letters, etc? How does it show on the device?
__________________
The difference between stupidity and genius is that genius has its limits.
When you take things for granted, the things you are granted, get taken.
Even a mosquito doesn't get a pat on the back until it starts to work.
Too many people miss the silver lining because they're expecting gold.
[BES 5.0.3 / GroupWise 2012 HP2]
Offline  
Old 06-02-2009, 02:08 PM   #11 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Apr 2006
Model: 9700
Carrier: Vodafone
Posts: 236
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by rogerssa View Post
They are scanned. I could change it so they are not scanned prior for a test.
I think its worth a try...

what jsconyers said is also a good idea to test it. If that works - then that would more likely mean the HTML theory that I am suggesting - as internal emails would not "normally" go through this scanning service.
Offline  
Old 06-03-2009, 05:25 AM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 36
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Correct internal emails NEVER go through the scanning process.

If I send myself a email that has say LARGE RED letters. I get the message on my phone just plain text.
Offline  
Old 06-03-2009, 08:09 AM   #13 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 36
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm running out of ideas. I can't figure out what it is.
Offline  
Old 06-04-2009, 05:21 AM   #14 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 36
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Anyone else have any thoughts or ideas? I have to be missing something.
Offline  
Old 06-04-2009, 10:57 AM   #15 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
airunz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: FL
Model: 8830
Carrier: Alltel
Posts: 21
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

sounds like a BES setting is incorrect. Are you using policy?
Offline  
Old 06-05-2009, 05:36 AM   #16 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 36
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes I have one Policy for everyone.
Offline  
Old 06-05-2009, 12:31 PM   #17 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 36
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What might be the problem in a policy? I don't think I've set anything up that would cause a issue.
Offline  
Old 07-03-2009, 03:26 PM   #18 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2009
Model: 8700
PIN: N/A
Carrier: Entel
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the same problem and have no policies. The difference is that I gwia version 6.57 and my version BBM is 4.1.6.13.

Last edited by mafervil : 07-03-2009 at 03:31 PM. Reason: incomplete
Offline  
Old 07-07-2009, 02:40 PM   #19 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2007
Model: curve
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 131
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Your BB itself need to have OS 4.5 to support HTML email.
Offline  
Old 07-07-2009, 05:30 PM   #20 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
the maddman's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: California
Model: 9930
OS: 7.0.0.374
PIN: 3312e4fc
Carrier: Verizon
Posts: 96
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have a BES 4.1.6 + Groupwise 7 install that is working fine with HTML. Version numbers all seem right to me, but the fact that you aren't getting the "Get Plain Text" menu item would make me think there is an issue with the service books.

Also, what version of Groupwise is running on the server?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.