BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-08-2009, 09:59 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Model: 7170
PIN: N/A
Carrier: KPN
Posts: 23
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BES new user activation problems

Please Login to Remove!

Before i start, i've read most topics concerning this problem and tried about everythign that was in those topics (except wired activation.. because i refuse to believe that its impossible to to wireless..)

Problem: The blackberry wont activate. the BES server shows no real errors, just waiting and pinging.
We checked with the provider and the account is correct.
I reset the blackberry (removed battery) and reset the server and added the user new 3x...

Below is a piece of the log when i created the user.. maybe you guys see somethign i didnt..

Quote:
[40861] (06/08 16:09:42.937):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} New user added to the server - setting pending fields to this server's settings
[50094] (06/08 16:09:42.937):{0x2CB8} [AUDIT] EMAILADDRESS - User added to the BES
[40239] (06/08 16:09:42.937):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} Still handled by desktop
[41079] (06/08 16:09:43.015):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} PagerImp::SaveChanges: changed items = 23, 24, 45, 84, 86, 87, 88, 89, 95 Size = 2080
[40000] (06/08 16:09:43.031):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} UserControl::UpdateMailboxITPolicy - Updating ITPolicy Information in the user's mailbox.
[30160] (06/08 16:09:43.046):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} GetDeviceId() did not return a PIN, PIN currently is not set for this user.
[40371] (06/08 16:09:43.046):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} UserControl::HandleDatabaseChange - CalSyncState is empty
[41079] (06/08 16:09:43.078):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} PagerImp::SaveChanges: changed items = 38, 42, 44, 51, 52, 53, 59, 65, 75, 76, 77 Size = 62
[40442] (06/08 16:09:43.109):{0x2CB8} User settings: email=EMAILADDRESS, routing=EMAILADDRESS, service=, device=, calendar=0, MDS=1, userOTAFM=0, incradle=0, SMIME=0, sentItems=0, dir=ehuisman, server=SERVER
[40702] (06/08 16:09:43.125):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} Starting message rescan
[40175] (06/08 16:09:43.125):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} MAPIMailbox::GetNewMessages found 1 message(s) in Inbox
[40266] (06/08 16:09:43.125):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} Queuing new mail through rescan. EntryId=15
[40703] (06/08 16:09:43.125):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} Message rescan completed
[30000] (06/08 16:09:43.125):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} Sending data to Dispatcher, size=109, Tag=3
[40000] (06/08 16:09:43.125):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} SendToDispatcher, Tag=3
[40000] (06/08 16:09:43.125):{0x2AC4} [BIPP] Send data, Tag=3
[40239] (06/08 16:09:43.125):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} Still handled by desktop
[30160] (06/08 16:09:43.125):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} GetDeviceId() did not return a PIN, PIN currently is not set for this user.
[40371] (06/08 16:09:43.125):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} UserControl::HandleDatabaseChange - CalSyncState is empty
[40442] (06/08 16:09:43.125):{0x2CB8} User settings: email=EMAILADDRESS, routing=EMAILADDRESS, service=, device=, calendar=0, MDS=1, userOTAFM=0, incradle=0, SMIME=0, sentItems=0, dir=ehuisman, server=SERVER
[40000] (06/08 16:09:43.125):{0x22E4} [BIPP] Received status DELIVERED, Tag=3
[40000] (06/08 16:09:43.140):{0x22E4} [BIPP] Received datagram, Tag=7
[40000] (06/08 16:09:43.140):{0x22E4} [BIPP] Received datagram, Tag=8
[41079] (06/08 16:09:43.187):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} PagerImp::SaveChanges: changed items = 96, 97 Size = 10029
[40000] (06/08 16:09:43.187):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} FindDeviceSendTransaction: transaction not found in current device send list, Tag=3
[40845] (06/08 16:09:43.218):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} SetPIMState - Registering for PIM synchronization (bState=1, bRet=1)
[30416] (06/08 16:09:43.234):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} Established session with PIM Connector
[40799] (06/08 16:09:43.234):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} Processed request from PIM Connector: cmd=0x5, Tag=7
[40279] (06/08 16:09:43.234):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} SubmitToRelaySendQ, Tag=7
[40719] (06/08 16:09:43.250):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} GetFolderIDFromList No folder ID in list for EntryID
[40000] (06/08 16:09:43.234):{0x2AC4} [BIPP] Send status DATA_ACCEPTED, Tag=7
[30084] (06/08 16:09:43.250):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} Ignored - let other server/desktop do it, EntryId=15
[40239] (06/08 16:09:43.250):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} Still handled by desktop
[30160] (06/08 16:09:43.250):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} GetDeviceId() did not return a PIN, PIN currently is not set for this user.
[40371] (06/08 16:09:43.250):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} UserControl::HandleDatabaseChange - CalSyncState is empty
[40442] (06/08 16:09:43.250):{0x2CB8} User settings: email=EMAILADDRESS, routing=EMAILADDRESS, service=, device=, calendar=0, MDS=1, userOTAFM=0, incradle=0, SMIME=0, sentItems=0, dir=ehuisman, server=SERVER
[40178] (06/08 16:10:07.500):{0x3724} {EMAILADDRESS} MAPIMailbox::OnNotify - search complete event
[40178] (06/08 16:10:07.500):{0x3724} {EMAILADDRESS} MAPIMailbox::OnNotify - search complete event
[40239] (06/08 16:10:42.390):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} Still handled by desktop
[30160] (06/08 16:10:42.390):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} GetDeviceId() did not return a PIN, PIN currently is not set for this user.
[40371] (06/08 16:10:42.390):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} UserControl::HandleDatabaseChange - CalSyncState is empty
[40442] (06/08 16:10:42.390):{0x2CB8} User settings: email=EMAILADDRESS, routing=EMAILADDRESS, service=, device=, calendar=0, MDS=1, userOTAFM=0, incradle=0, SMIME=0, sentItems=0, dir=ehuisman, server=SERVER
[40000] (06/08 16:10:43.140):{0x2AC4} [BIPP] Ping 1 sent
[40000] (06/08 16:10:43.140):{0x22E4} [BIPP] PingResponse 1 received
[40000] (06/08 16:11:43.140):{0x2AC4} [BIPP] Ping 2 sent
[40000] (06/08 16:11:43.140):{0x22E4} [BIPP] PingResponse 2 received
[40000] (06/08 16:12:43.140):{0x2AC4} [BIPP] Ping 3 sent
[40000] (06/08 16:12:43.140):{0x22E4} [BIPP] PingResponse 3 received
Help
Offline  
Old 06-08-2009, 10:02 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
RJeffDay's Avatar
 
Join Date: May 2009
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Verizon - United States
Posts: 73
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What mail system are you using? Lotus Notes will sometimes require a 'connection document' in order for a BB to activate properly.
Offline  
Old 06-08-2009, 10:18 AM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Model: 7170
PIN: N/A
Carrier: KPN
Posts: 23
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Its exchange 2003 on a SBS 2003 server.
and we get the .EDP file (EPD?.. anyway, a connection mail), which says NOT to move or delete it.. which i dont.
But on the blackberry side, nothing happens when i try to activate... just "<email address> activating"
Offline  
Old 06-08-2009, 11:06 AM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Digital Jedi's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8900
PIN: ask and you shall recieve!
Carrier: Tmobile
Posts: 58
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

1.try activating with a sim that is already on the BES (rules out provisioning,)
2.how many times have you used this password? (more than 5 times, it wont work)
3.check your spam filters havent changed the ETP message, in anyway..

(personally I think its issue 1 i have seen an etp.dat message sent from a BIS activated device.)
__________________
Passive aggressive statement here ------->
Offline  
Old 06-08-2009, 12:37 PM   #5 (permalink)
BlackBerry God
 
penguin3107's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Model: iOS 5
Carrier: VZW
Posts: 11,701
Post Thanks: 1
Thanked 237 Times in 219 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by guarrand View Post
[40239] (06/08 16:09:42.937):{0x2CB8} {EMAILADDRESS} Still handled by desktop
That line indicates that BES thinks the device is set up for Desktop Redirector.
Was redirector ever used?
If you, you'll need to uninstall it and remove the service books manually from the device.
__________________
BCSA
BES 5.0.3 MR4 :-: Exchange 2007 SP3 RU3
http://port3101.org
Offline  
Old 06-09-2009, 01:20 AM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Model: 7170
PIN: N/A
Carrier: KPN
Posts: 23
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by penguin3107 View Post
That line indicates that BES thinks the device is set up for Desktop Redirector.
Was redirector ever used?
If you, you'll need to uninstall it and remove the service books manually from the device.
Well, the device (not here atm, so i cant try) was used for POPmail a few weeks while his BES account was being setup by the provider.

I thought about resetting the whole thing to default settings, but since he already worked with it i was hoping to do it without resetting.
Might that be a good option to try before anything elsE?
Offline  
Old 06-18-2009, 07:30 AM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Model: 7170
PIN: N/A
Carrier: KPN
Posts: 23
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

To get back to this.
Still doesnt work.

We even tried a new out of the box blackberry... still no go.
i reinstalled the BES ... no go.
I receive the ERP.DAT files.. no problemo... but what should happen next is one big mystery.

All ports are open (1433 and 3101) and the SRP status is connected in the BES manager.

I called the provider 3x to check if the account is setup correctly for BES use.. and they garantee me that everything about the account is ok.

I reset the password through the wizard AND manually set it also... about 3x
no go.

I am completely without a clue how to proceed.

Last edited by guarrand : 06-18-2009 at 07:31 AM.
Offline  
Old 06-18-2009, 07:43 AM   #8 (permalink)
iPhone Convert
 
juwaack68's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Tulip City - MI
Model: iP5
OS: 6.0.2
PIN: to beans
Carrier: I'm not
Posts: 13,875
Post Thanks: 3
Thanked 72 Times in 55 Posts
Default

Try activating the user with a Static Mailbox Agent. Double click the user's name in BES Manager, then click on Advanced.

Enable static mailbox agent = True
Mailbox Agent ID = some random number above 200
__________________
No longer a BES Admin, but it was fun while it lasted!
Offline  
Old 06-18-2009, 09:09 AM   #9 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Model: 7170
PIN: N/A
Carrier: KPN
Posts: 23
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i dont have an "advanced" in the users properties.

when i double click i get:
- redirection
- filters
- security
- IT policy
- Wlan configuration
- PIM Sync
Offline  
Old 06-18-2009, 09:20 AM   #10 (permalink)
iPhone Convert
 
juwaack68's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Tulip City - MI
Model: iP5
OS: 6.0.2
PIN: to beans
Carrier: I'm not
Posts: 13,875
Post Thanks: 3
Thanked 72 Times in 55 Posts
Default

Hmmm...might be the difference between SBS and full blown BES. I'm not sure.
__________________
No longer a BES Admin, but it was fun while it lasted!
Offline  
Old 06-18-2009, 12:56 PM   #11 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Mar 2007
Model: Z10
OS: 10.1.0.19
Carrier: Fido
Posts: 1,068
Post Thanks: 6
Thanked 30 Times in 29 Posts
Default

is that user just regular domain user? Does activation email ends up in user mailbox? If so, does it go away right away or stays there?
Offline  
Old 06-19-2009, 07:10 AM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Model: 7170
PIN: N/A
Carrier: KPN
Posts: 23
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by fadmin View Post
is that user just regular domain user? Does activation email ends up in user mailbox? If so, does it go away right away or stays there?
Its a regular domain user.
He gets the activation email, but it doesnt go away.

To make things more complicated... or maybe easier for you guys...
I connected the blackberry to the pc and installed the desktop manager.
NOW it activated, and it started to synchronise....
SO i was happy for a moment.
Until i saw that the status remained RUNNING ... and the synchronisation is only one way. When you delete or send something from the blackberry, it doesnt update the server.

Is this a small setting somewhere or have i now screwed up the activation?
Offline  
Old 06-19-2009, 07:22 AM   #13 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Mar 2007
Model: Z10
OS: 10.1.0.19
Carrier: Fido
Posts: 1,068
Post Thanks: 6
Thanked 30 Times in 29 Posts
Default

The fact that activation email does not disappear quickly right after means one of these things:
1. Permissions on exchange servers are incorrect. Review it again as it may be that after some exchange SP or security patch are reset.

http://www.blackberry.com/btsc/micro...00%20107232286

2. Outlook cached mode is enabled in his outlook profile.
http://www.blackberry.com/btsc/micro...00%20107232113

3. Attachment is stripped by AV or firewall.
Also I'd remove Desktop manager from his workstation. Wipe device and use usb cable connected to a BES server and activate it that way. That will bypass email portion of the activation.

Last edited by fadmin : 06-19-2009 at 07:29 AM.
Offline  
Old 06-19-2009, 07:36 AM   #14 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Model: 7170
PIN: N/A
Carrier: KPN
Posts: 23
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thnx, i'll check that
Offline  
Old 06-22-2009, 08:05 AM   #15 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Model: 7170
PIN: N/A
Carrier: KPN
Posts: 23
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by fadmin View Post
The fact that activation email does not disappear quickly right after means one of these things:
1. Permissions on exchange servers are incorrect. Review it again as it may be that after some exchange SP or security patch are reset.

View Document

2. Outlook cached mode is enabled in his outlook profile.
View Document

3. Attachment is stripped by AV or firewall.
Also I'd remove Desktop manager from his workstation. Wipe device and use usb cable connected to a BES server and activate it that way. That will bypass email portion of the activation.
k, trying that now, but no luck.
how do i do that exactly?

i wiped the blackberry. attached it to the server... and then what?
it still tries to activate wirelessly and when i remove the user and add it via the wizard and select a wired method, it presumes the blackberry is instyalled as a device on the server.
But BES doesnt recognise it and windows only sees it as a disk drive
Offline  
Old 06-22-2009, 08:35 AM   #16 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Model: 7170
PIN: N/A
Carrier: KPN
Posts: 23
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

nvm, forgot the CD

It seems to work now...
status is still running though... dunno if that is ok. i would have expected "activated".

Last question... eventhough its not admin related i think... it only seems to synchronise a small part of his emails. where do i set the ammount of emails it synchronises?.. or from which date??
Offline  
Old 06-22-2009, 10:15 AM   #17 (permalink)
BlackBerry Genius
 
hdawg's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Model: hdawg
PIN: port3101.org
Carrier: hdawg
Posts: 6,632
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Pre-population: KB17737 - How to change default settings for pre-population

A question regarding pre-population
Offline  
Old 06-23-2009, 05:30 AM   #18 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Model: 7170
PIN: N/A
Carrier: KPN
Posts: 23
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thats only PRE-population right?... cause io changed those settings and it still doesnt synchronise more then before.
is there a way to redo this, without having to wipe the blackberry again?
Offline  
Old 06-23-2009, 06:21 AM   #19 (permalink)
BlackBerry God
 
penguin3107's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Model: iOS 5
Carrier: VZW
Posts: 11,701
Post Thanks: 1
Thanked 237 Times in 219 Posts
Default

Wirelessly posted (Breaking Ball)

Quote:
Originally Posted by guarrand
Thats only PRE-population right?... cause io changed those settings and it still doesnt synchronise more then before.
is there a way to redo this, without having to wipe the blackberry again?
Wiping and reactivating won't work either.
You'll need to remove the user's BES account and then re-add them.
Once that's done, then you can reactivate and the pre-pop should occur.
__________________
BCSA
BES 5.0.3 MR4 :-: Exchange 2007 SP3 RU3
http://port3101.org
Offline  
Old 06-23-2009, 10:47 PM   #20 (permalink)
BlackBerry Genius
 
hdawg's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Model: hdawg
PIN: port3101.org
Carrier: hdawg
Posts: 6,632
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

... or you can do this: Force message prepopulation for all users on a BlackBerry Enterprise Server
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.