BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-11-2009, 08:12 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8700
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BES 4.1.6 Auto Signature IT Policy Setting

Please Login to Remove!

Hi,

I have a small issue with auto signature which affects all my devices. We can switch on auto sign and set the txt from the BB device, but it isn't going out on the email when checking the recipientís inbox. However I can setup the auto sign from the BES per user and it works fine, although this isn't a suitable fix due to the volume of users.

I have also found the auto sign policy setting within our default policy, but this will only allow me to set a signature and not switch the setting to True/false.

I know there must be a policy setting somewhere for this, but as of yet I havenít' found it, can somebody help please?

For information we have quite a large range of BB devices.
Offline  
Old 06-11-2009, 06:59 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Genius
 
hdawg's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Model: hdawg
PIN: port3101.org
Carrier: hdawg
Posts: 6,631
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

If you switch it on through IT Policy I believe you need to also set the content through the BES.
Offline  
Old 06-12-2009, 05:30 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8700
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the reply, is there anyway the content can be set from the device rather than the BES?
Offline  
Old 06-12-2009, 07:33 AM   #4 (permalink)
BlackBerry Genius
 
hdawg's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Model: hdawg
PIN: port3101.org
Carrier: hdawg
Posts: 6,631
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yeah just manually set an email signature.
Offline  
Old 06-16-2009, 06:59 AM   #5 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Mar 2007
Model: Z10
OS: 10.1.0.19
Carrier: Fido
Posts: 1,068
Post Thanks: 6
Thanked 30 Times in 29 Posts
Default

Sometimes on device you'd need to turn auto signature off and save and then turn it on again and save it, before it kicks in. It happened to us before but not to a all users.
Offline  
Old 06-17-2009, 02:05 PM   #6 (permalink)
BlackBerry Genius
 
hdawg's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Model: hdawg
PIN: port3101.org
Carrier: hdawg
Posts: 6,631
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

agreed; I have seen this too.
Offline  
Old 06-18-2009, 05:30 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8700
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have tried to Switch this off and then on again, but this doesn't resolve the issue. Do you have any other ideas on how to switch the Auto signature on from the device. I'm sure that there must be a policy blocking the auto signature from being enabled on the device as it seems to happen to all of our BB devices.

Any help would be welcome.

Thanks
Offline  
Old 06-18-2009, 06:42 AM   #8 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Mar 2007
Model: Z10
OS: 10.1.0.19
Carrier: Fido
Posts: 1,068
Post Thanks: 6
Thanked 30 Times in 29 Posts
Default

To make sure it is policy, create blank policy apply to that user and see if it works.
Offline  
Old 06-18-2009, 07:54 AM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8700
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have tested a device with a Blank IT Policy and I am able to set the Auto signature. Now it's just a matter of finding the policy setting stopping this from working. Any ideas which one it could be?

Thanks
Offline  
Old 06-18-2009, 12:33 PM   #10 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Mar 2007
Model: Z10
OS: 10.1.0.19
Carrier: Fido
Posts: 1,068
Post Thanks: 6
Thanked 30 Times in 29 Posts
Default

Do you have auto signature enabled in IT Policy, that is the only item I think may influence all users auto signature?
Offline  
Old 06-19-2009, 03:41 AM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8700
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I may be looking in the wrong place (IT Policy > Desktop-Only Items > Auto Signature), but the only option is to set an auto signature message, there doesn't seem to be a place to enable the setting.
Offline  
Old 06-19-2009, 07:09 AM   #12 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Mar 2007
Model: Z10
OS: 10.1.0.19
Carrier: Fido
Posts: 1,068
Post Thanks: 6
Thanked 30 Times in 29 Posts
Default

The fact that you can set signature for each user on the user properties means that is not the problem. Otherwise that field in user prop would be greyed out and inactive. Now when you enable signature on the BB wait until you see that change displayed on the bes user properties signature field or else you won't see it in outgoing msgs. It may take several minutes before it kicks in. So if you try before that it would not appear in the outgoing msg.
Other then this not sure what else it may be. Depending how many changes you have in your IT polices I'd be tempted to enable half of it and try sig. If it does not work create another policy with only half of the other half policy changed items. (that will narrow it down for you and apply and try again.. long process but ...
Offline  
Old 06-19-2009, 08:46 AM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8700
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the info, I will give it a go.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright © 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.