BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-08-2010, 04:00 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2009
Model: Tour
PIN: N/A
Carrier: VZW
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default E-mail Stops Syncing

Please Login to Remove!

Hi All:

We are running BES 4.1 along with Novell Groupwise 8. Occasionally (and without cause apparently), e-mail will stop being synced to a particular Blackberry. There doesn't appear to be a rhyme or reason, but every 3 weeks or so I get a call from a user (we have almost 50) who's e-mail fails to sync. The BES reports the phone is syncing fine...and all other functions work (can send email, BBM, contacts sync, etc), it's just just the receiving of email that stops. I can remedy the issue by deleting the user from the BES, re-adding, then re-running the Enterprise activation on the Blackberry.

Any ideas on what to look for? It's a pain to have to delete/readd a user when this happens. Thanks!
Offline  
Old 08-09-2010, 11:01 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Aug 2008
Location: Basel
Model: 9780
PIN: N/A
Carrier: Swisscom
Posts: 1,579
Post Thanks: 5
Thanked 119 Times in 116 Posts
Default

Not familiar with BES for Groupwise but you should look at the MAGT log on the BES to find the reason for not sending mails to the device.
Offline  
Old 08-10-2010, 11:24 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: ORYGUN
Model: 7130e
Carrier: Verizon
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the exact same problem as described, with Exchange 2003. BES version 4.1.6.16. Also around 50 users. It's driving me crazy. I will look into the MAGT log. Please post back if anyone figures anything out.

The only common thread we can find is it seems to only happen with Blackberry 9630's. But that could be a coincidence as there are two people that this happens to every couple weeks with them. I have only seen it happen to about 4 people all told, all with 9630's. But we have a lot of those phones.

Oh also, when this happens they can send emails, just not receive. I'm hoping we have the same issue and I'm not thread jacking here

Last edited by Lortsie : 08-10-2010 at 11:27 AM.
Offline  
Old 08-10-2010, 08:11 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: ORYGUN
Model: 7130e
Carrier: Verizon
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So I've researched my MAGT logs and am coming up empty. Online I have only found reference to this KB-01034. (I'd post a link but forums rules don't allow me to yet - lame)

But that runs me in to the dead end. It seems to suggest that my problems are a result of "cause 4" - "One message is causing an unresponsive thread in the BlackBerry Enterprise Server." and the only fix is to remove and reactivate the affected user.

That's not a real resolution when it's happening every week or every couple of weeks. :/
Offline  
Old 08-11-2010, 02:38 AM   #5 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Aug 2008
Location: Basel
Model: 9780
PIN: N/A
Carrier: Swisscom
Posts: 1,579
Post Thanks: 5
Thanked 119 Times in 116 Posts
Default

It sounds like you are experiencing the issue outlined in SDR 353296 which was corrected in MR7 for BES 4.1.6. You will either want to install MR7 or upgrade to SP7 MR3.

Please check the following KB article

KB18549-Unable to receive email messages on the BlackBerry smartphone because redirection has been disabled for the inbox
Offline  
Old 08-11-2010, 11:39 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: ORYGUN
Model: 7130e
Carrier: Verizon
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

That looks very promising, thanks freakin! I'll apply the MR and report back.

Installed MR7 and in the notes I was able to verify it should fix our issue. We had one lady that was "broken" I looked into her folder redirection in the Blackberry Manager and her inbox had been unchecked in the selection list, so the server had indeed processed the change folder command that is a bug fix. I'll check back in a couple weeks, so far so good. thanks for the help!

Last edited by Lortsie : 08-11-2010 at 12:58 PM.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.