BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-12-2010, 10:14 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Orange
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BES 5 sp2 and MAPI

Please Login to Remove!

Hi,

I launched the SP2 update on my BES 5.0.1, everything went fine until the "mapi settings". I cannot go forward, I get a message saying that the app could not initialize the mapi client and asking to check that it is installed.

I have the mapi cdo installed, everything was working fine before.

Can anyone help?

Is there eventually a possibility to stop the installation and revert to sp1?

Thx in advance

David

Last edited by dlaniado : 08-12-2010 at 10:33 AM. Reason: Problem Solved
Offline  
Old 08-12-2010, 10:33 AM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Orange
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok found out by myself, the issue was simply that the BESADMIN account on the exchange had the "hide from global address list" checked !
Offline  
Old 08-19-2010, 04:18 AM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jan 2008
Model: 7100t
PIN: N/A
Carrier: mobistar
Posts: 33
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

nice catch !
ran into same thing.

Makes you wonder how they coded this thing.

In the old days BES would simply not work if besadmin was hidden.
now it somehow stays running, it even reboots with besadmin hidden.

So it has to be cached in some way.

Now what happens if the besadmin changes, and BES starts up.. will it see the change or use the cache? I bet some testing was skipped @ Rim.
Offline  
Old 08-19-2010, 07:02 AM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Sep 2009
Location: Ft. Bragg
Model: 9000
OS: 4.6.0.304
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 67
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Very good catch. I do hate how all the RIM software has to be set up so specific, yet it won't tell you what is wrong if you aren't set up right. During our install, I had MAPI issues, and it turned out I had to go out and install the MAPI client and reinstall it on the server.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.