BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-13-2010, 07:15 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2010
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BES admin service and web console wont display

Please Login to Remove!

Hi there,

Been having this problem for about a month now.

I can't access the Admin Service or the Web Console.

I have tried lots of fixs from people such as changing the port and checking all the ports are free etc.

Also i reset all my services

All phones on the server work fine.

Any Ideas?

Thanks
Offline  
Old 09-13-2010, 07:37 AM   #2 (permalink)
x14
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Jul 2005
Location: NYC
Model: 9800
OS: 6.0.0.546
Carrier: AT&T
Posts: 2,344
Post Thanks: 0
Thanked 17 Times in 16 Posts
Default

At any point did you change the pool BAS pool name?
__________________
Exchange 2007/BES 5.0.2 MR2
Offline  
Old 09-13-2010, 08:03 AM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2010
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No it is still the same as it has always been since i installed it.
Offline  
Old 09-15-2010, 03:03 AM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2010
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Still no luck yet!

tried a few more fixes i found yesterday but its still not displaying!!

please please please can someone help?!?!?!
Offline  
Old 09-20-2010, 05:00 AM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2010
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Tried updating the BESX server but still same issue, i cant believe that none of these fixes are working for me :(

anyone? please please please help!!!
Offline  
Old 09-20-2010, 09:37 AM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Location: Land O Lakes, FL
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What is the exact error? Are the services running? See any info in the logs?
Offline  
Old 09-20-2010, 09:51 AM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2010
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

When we try to open up admin services or web console in IE we get the error "internet explorer cannot display the webpage"

All services are currently running.

What logs do you mean? The BESX logs on the logs in event viewer?
Offline  
Old 09-20-2010, 10:03 AM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Location: Land O Lakes, FL
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The BAS logs under RIM\BESX\logs

Have you updated Java? Has BAS ever worked?
Offline  
Old 09-20-2010, 10:12 AM   #9 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2010
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Not sure what to look for in the logs but everything seems normal.

We installed around march time and it has worked fine up until last month. I updated java last week and i also uninstalled and reinstalled it today just incase, still nothing.
Offline  
Old 09-20-2010, 10:23 AM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Location: Land O Lakes, FL
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Try reading through this link.
Re: BESX - Cannot login to webconsole or webdeskto... - BlackBerry Support Community Forums

It may give you some direction on the logs and such.

Last edited by Claytonj25 : 09-20-2010 at 10:25 AM.
Offline  
Old 09-20-2010, 10:36 AM   #11 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2010
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

[30000] (09/20 00:00:55.806):{0xA54} [ENV] BlackBerry User Administration Service: NOT FOUND
[30000] (09/20 00:00:56.384):{0xA54} [ENV] BlackBerry MDS Connection Service: E:\Program Files\RIM\BESX\BlackBerry Enterprise Server\MDS\bin\bmds.exe, Version: 5.0.2.22
[30000] (09/20 00:00:56.400):{0xA54} [ENV] BlackBerry Database Consistency Service: NOT FOUND
[30000] (09/20 00:00:56.400):{0xA54} [ENV] BlackBerry Policy Service:

In the magt log i found this, not to sure what its all about because the services it mentions are all running.
Offline  
Old 09-20-2010, 10:51 AM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Location: Land O Lakes, FL
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You should have BAS-AS and BAS-NC. Do they show errors?

Also since you mentioned Java update have you verified the Java path in the reg is set properly?
Offline  
Old 09-21-2010, 03:29 AM   #13 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2010
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The java paths are all correct.

Also i had a check at the logs this morning and here is a small snippet from the BAS-AS log

(09/21 08:52:58:898):{main} [org.jboss.system.ServiceController] [WARN] Problem starting service jboss.cache:service=EJB3EntityTreeCache
org.jgroups.ChannelException: failed to start protocol stack
at org.jgroups.JChannel.connect(JChannel.java:389)
at org.jboss.cache.TreeCache.startService(TreeCache.j ava:1549)
at org.jboss.system.ServiceMBeanSupport.jbossInternal Start(ServiceMBeanSupport.java:289)
at org.jboss.system.ServiceMBeanSupport.jbossInternal Lifecycle(ServiceMBeanSupport.java:245)
at sun.reflect.GeneratedMethodAccessor6.invoke(Unknow n Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Un known Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at org.jboss.mx.interceptor.ReflectedDispatcher.invok e(ReflectedDispatcher.java:155)
at org.jboss.mx.server.Invocation.dispatch(Invocation .java:94)
at org.jboss.mx.server.Invocation.invoke(Invocation.j ava:86)
at org.jboss.mx.server.AbstractMBeanInvoker.invoke(Ab stractMBeanInvoker.java:264)
at org.jboss.mx.server.MBeanServerImpl.invoke(MBeanSe rverImpl.java:659)
at org.jboss.system.ServiceController$ServiceProxy.in voke(ServiceController.java:978)
at $Proxy0.start(Unknown Source)
at org.jboss.system.ServiceController.start(ServiceCo ntroller.java:417)
at sun.reflect.GeneratedMethodAccessor8.invoke(Unknow n Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Un known Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at org.jboss.mx.interceptor.ReflectedDispatcher.invok e(ReflectedDispatcher.java:155)
at org.jboss.mx.server.Invocation.dispatch(Invocation .java:94)
at org.jboss.mx.server.Invocation.invoke(Invocation.j ava:86)
at org.jboss.mx.server.AbstractMBeanInvoker.invoke(Ab stractMBeanInvoker.java:264)
at org.jboss.mx.server.MBeanServerImpl.invoke(MBeanSe rverImpl.java:659)
at org.jboss.mx.util.MBeanProxyExt.invoke(MBeanProxyE xt.java:210)

I think my java is messed up, not sure how to fix this though. Done a java update and i have also repaired BESX and still nothing.

The weirdest thing about this problem is that it just happened by itself, i havn't installed anything on the server since BESX was installed.

:(:(:(
Offline  
Old 09-21-2010, 09:39 AM   #14 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Location: Land O Lakes, FL
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Check the registry. Look for HKLM\System\CurrentControlSet\Services\Blackberry MDS Connection Services. Look for ImagePath. Check what is listed there. There is a listing there for the location of jvm.dll. Ensure that is the correct path for where the current jvm.dll is located.


Turn off auto update of Java and dont update it. It will cause you headaches..
Offline  
Old 09-21-2010, 10:16 AM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: Bell
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default anyone seen a variation of this issue

I have something similar going on ... BESX 5.0.2 running on W2k8 w/ SQL 2005 - running as VM.

My issue is that I can only load the web desktop console and administration page locally from the server.

If I try to load from a workstation, I get a Page Cannot Be Displayed error.

Windows Firewall is disabled, so that's not the issue.

Anyone ever seen this?
Offline  
Old 09-21-2010, 01:22 PM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Same Issue

I'm believe I'm experiencing the same issue. Everything was working well with BESX 5.0.1 running on Windows 2008 R2 and then suddenly the web console stopped working. The Application Server and Native Code Container start, climb to about 60-65 Megs or RAM usage and then crashes. I tried upgrading to BESX 5.0.2 but that didn't resolve the issue with the webconsole. Then I tried changing the Java location with no success. I even tried adding some ReservedPorts 48855-48858, 45588-45588, 49955-49955, 45599-45599 as suggested on one site. IIS is not installed on this server creating the port conflict. Any suggestions would be greatly appreciated.

BBAS-NCC and the BBAS-AS log only contains this information:
(09/21 11:03:30:369):{main} [com.arjuna.ats.jbossatx.jta.TransactionManagerServ ice] [INFO] JBossTS Transaction Service (JTA version) - JBoss Inc.
(09/21 11:03:30:369):{main} [com.arjuna.ats.jbossatx.jta.TransactionManagerServ ice] [INFO] Setting up property manager MBean and JMX layer
(09/21 11:03:30:572):{main} [com.arjuna.ats.jbossatx.jta.TransactionManagerServ ice] [INFO] Starting recovery manager
(09/21 11:03:30:728):{main} [com.arjuna.ats.jbossatx.jta.TransactionManagerServ ice] [INFO] Recovery manager started
(09/21 11:03:30:744):{main} [com.arjuna.ats.jbossatx.jta.TransactionManagerServ ice] [INFO] Binding TransactionManager JNDI Reference
(09/21 11:03:30:962):{Thread-4} [com.arjuna.ats.arjuna.logging.arjLoggerI18N] [WARN] [com.arjuna.ats.internal.arjuna.recovery.Transactio nStatusManagerItem_3] - Problem retrieving host/port java.io.EOFException
(09/21 11:03:30:978):{Thread-4} [com.arjuna.ats.arjuna.logging.arjLoggerI18N] [WARN] [com.arjuna.ats.internal.arjuna.recovery.Transactio nStatusManagerItem_3] - Problem retrieving host/port java.io.EOFException

Last edited by IMHLAR : 09-21-2010 at 01:27 PM.
Offline  
Old 09-22-2010, 02:53 AM   #17 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2010
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Claytonj25 View Post
Check the registry. Look for HKLM\System\CurrentControlSet\Services\Blackberry MDS Connection Services. Look for ImagePath. Check what is listed there. There is a listing there for the location of jvm.dll. Ensure that is the correct path for where the current jvm.dll is located.


Turn off auto update of Java and don't update it. It will cause you headaches..
I gave the paths a check and they are all pointing to the same jvm.dll so nothing wrong on that side.

Im not sure if uninstalling BESX and doing a full reinstall would do the trick. The only problem of doing this is, if it doesn't solve and i have a bunch of unusable blackberry devices :(

How do i check for port conflicts even though i don't think it could be that.

https://compamnyname.local.server:3443/webconsole/login

This is the port i use.
Offline  
Old 09-22-2010, 07:53 AM   #18 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Location: Land O Lakes, FL
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm not as familiar with BESX as I am with BES. I'm running a remote SQL DB and I have had to run a full uninstall and reinstall to resolve an issue. Id think as long as you don't remove the BES DB you should be fine doing a reinstall.


IMHLAR - I had a very similar issue that was some corrupt java files and RIM suggested I do a full un-install and reinstall to resolve it.
Offline  
Old 09-22-2010, 01:46 PM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I was able to figure out my issue with the web console. I determined that the issue occurred on Microsoft's patch Tuesday. It ended up being caused by the Windows update KB981852. I don't know what that update does, but I uninstalled it and reboot the server. After that, BESX web console began working immediately. BAS-AS and BAS-NC no longer crash. Now BAS-AS consumes over 500 Megs and BAS-NC consumes just over 100 Megs of memory as appears to be correct. Thanks for the suggestions.
Offline  
Old 09-22-2010, 10:22 PM   #20 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: Bell
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I resolved my issue too. A long support call with RIM didn't really help. They did ask me to check if KB981852 was installed, but that wasn't my issue so it didn't really apply.

My solution was this:

This server is hosted for us by a third party. As such, they have an alternate NIC installed so they can do backups and monitoring etc. Their tech noticed that he was able to access the web pages remotely by using the IP address of their NIC. Using this info, I went to the Advanced Settings of the Network Connections and set our NIC to be above theirs in the list. I also noticed that for our NIC, IPv6 was set above IPv4. I changed this too, restarted the BAS services, and now it's working.
Offline  




Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.