BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-24-2010, 09:27 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: ROGERS
Posts: 12
Post Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BES express installation problem

Please Login to Remove!

Hi all, first post here so if im missing something just let me know...

I'v install a BES express 5.0.2 on a Win 2003 Standard SP2, iv also install the update 5.0.2 RM1 bundle 25. All goes fine but 2 services still wont start
BB Admin service Application server and BB MDS Connection service

And get these error in event viewer :
BAS-AS, ID:4098
BAS-AS, ID 4096 that says could not start JVM
no error on the BAS-NCC tho!!!

So iv been lurking around the net for this and found out lots of trick to get the JVM working.. registry pointing to wrong place etc.... Iv try all of those!!!
Even re-install BES, JAVA a couple times....
Java is clean and is the veriosn use in the RIM folder(JRE6 and JDK1.0.0_18) update has been disable...

So im here asking what the heck is wrong with my install???? Of course the 2 web console wont start.

Since its my first time playing around a BES i must be doing something wrong but cant find ou what?!?!

Any hint?

Exchange server is also win 2003 Standard SP2
BES express is Win 2003 SP2 with SQL express from directory of install RIM

Thanks for any input!
Offline  
Old 11-24-2010, 09:52 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Z30
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,724
Post Thanks: 272
Thanked 288 Times in 272 Posts
Default Re: BES express installation problem

Java been updated? Java been updated? Dont update it, it is not needed but check the following

KB14697-Could not load the Java Virtual Machine. Load Library the specified module could not be found

modify

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\BAS-AS\Parameters\JVM Option Number 3

-Xmx1024m
by
-Xmx768m
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Z30, Z10 and Q10
Offline  
Old 11-24-2010, 10:00 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: ROGERS
Posts: 12
Post Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: BES express installation problem

Java hasnt been updated, its still 1.6.0_18 from the install RIM directory; and the registry are pointing to the right place ..\Program Files\Java\jre6\bin\client\jvm.dll

Thanks for any input you can give me!
Offline  
Old 11-24-2010, 10:03 AM   #4 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Z30
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,724
Post Thanks: 272
Thanked 288 Times in 272 Posts
Default Re: BES express installation problem

did you
modify

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\BAS-AS\Parameters\JVM Option Number 3

-Xmx1024m
by
-Xmx768m
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Z30, Z10 and Q10
Offline  
The Following User Says Thank You to knottyrope For This Useful Post:
Balfurusse (11-24-2010)
Old 11-24-2010, 10:04 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: ROGERS
Posts: 12
Post Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: BES express installation problem

I dont know if this can help but when i stop ans restart the BAS-NCC service i got these entry in the event viewer
Error BAS-NCC ID 4100
Info BAS-NCC ID 5
Info BAS-NCC ID 4
And the service is running.. cant get the BAS-AS to run tho...
Offline  
Old 11-24-2010, 10:10 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: ROGERS
Posts: 12
Post Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: BES express installation problem

Quote:
Originally Posted by knottyrope View Post
did you
modify

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\BAS-AS\Parameters\JVM Option Number 3

-Xmx1024m
by
-Xmx768m
Oups thought this was part of your sig hehehehe, yeah just did and the BAS-AS service just started!!!! Thanks.. now only the MDS services wont start
Offline  
Old 11-24-2010, 10:30 AM   #7 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Z30
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,724
Post Thanks: 272
Thanked 288 Times in 272 Posts
Default Re: BES express installation problem

what errors if any for MDS?
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Z30, Z10 and Q10
Offline  
The Following User Says Thank You to knottyrope For This Useful Post:
Balfurusse (11-24-2010)
Old 11-24-2010, 10:38 AM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: ROGERS
Posts: 12
Post Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: BES express installation problem

Gotn an entry in the system folder of the event viewer
Service control Manager, ID 7034
The MDS services stop suddenly(translation from french) for the XX time
Offline  
Old 11-29-2010, 08:06 AM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: ROGERS
Posts: 12
Post Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: BES express installation problem

Sorry for delay, do you know why it keeps doing that? Every minute it tried to start and stop with an entry in the event log.. now im up to 7200 times.....
Offline  
Old 11-29-2010, 01:44 PM   #10 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Z30
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,724
Post Thanks: 272
Thanked 288 Times in 272 Posts
Default Re: BES express installation problem

Look at the MDS logs

default location :\Program Files\Research In Motion\BlackBerryEnterprise Server\Logs


also look at this KB

http://www.blackberry.com/btsc/KB19118
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Z30, Z10 and Q10

Last edited by knottyrope : 11-29-2010 at 01:46 PM. Reason: i like to edit things all the time
Offline  
The Following User Says Thank You to knottyrope For This Useful Post:
Balfurusse (11-30-2010)
Old 11-30-2010, 06:56 AM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: ROGERS
Posts: 12
Post Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: BES express installation problem

Looking at the log did not show me anything.. only one line and it says something like "...Log is rolling..." not much else (in the MDSS-AC log file) BUT!!! your URL help me figure out the MDS error... My java was pointed ok but like the OPTION3 you made me change a number, i matche the same number in that line (-Xss64K -Xmx768M -Xms128M) and the MDS service start and stayed up!!!! thanks a lot....

But i found out that my server is poping another error when i log on to it(dont know if this related to anything else) I got this popup RIMDeviceManager.exe error windows... it cannot find the irprops.cpl ????
Any idea?

Thank very much for your help
Offline  
Old 11-30-2010, 09:32 AM   #12 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Z30
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,724
Post Thanks: 272
Thanked 288 Times in 272 Posts
Default Re: BES express installation problem

Windows error states that the irprops.cpl file is missing, copy the irprops.cpl file from the Windows installation files to the WINNT/System32 folder.
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Z30, Z10 and Q10
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads for: BES express installation problem
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BES Express on same server as BES maru3445 BES Admin Corner 7 10-20-2010 11:11 AM
BES Express One Way Calendar Sync problem. juddy-maldoon BES Admin Corner 8 09-30-2010 08:46 AM
BES 5.0 Installation Problem cvilluendasm BES Admin Corner 3 06-10-2009 08:03 PM
BES Express installation problem edmund.lin BES Admin Corner 1 12-14-2007 08:23 AM
BES problem or Exchange 2000 problem? Smits General BlackBerry Discussion 5 08-12-2006 11:21 AM





Copyright © 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.