BlackBerry Forums Support Community

BlackBerry Forums Support Community (http://www.blackberryforums.com/)
-   BES Admin Corner (http://www.blackberryforums.com/bes-admin-corner/)
-   -   BES 5 SP2 MR4 - Router not starting, no errors (http://www.blackberryforums.com/bes-admin-corner/247802-bes-5-sp2-mr4-router-not-starting-no-errors.html)

SteveE 04-21-2011 01:39 PM

BES 5 SP2 MR4 - Router not starting, no errors
 
Hello all,

We had a problem yesterday after our server restarted for the last round of MS updates - the BlackBerry Router service did not start. All other services were running and happy, but when we went into the services list, it was stopped. Nothing in the event log, and nothing in the router log - the service shuts down pre-reboot, but never starts up after the reboot according to the log.

Anyone seen this or have any thoughts on where we could start looking?

knottyrope 04-22-2011 08:59 AM

Re: BES 5 SP2 MR4 - Router not starting, no errors
 
what server OS are you running and patches were applied?

SteveE 04-22-2011 09:39 AM

Re: BES 5 SP2 MR4 - Router not starting, no errors
 
Server 2003 R2 SP2.

freakinvibe 04-26-2011 02:36 AM

Re: BES 5 SP2 MR4 - Router not starting, no errors
 
Is the router service still set to "Automatic"? Can you start it manually and will it stay started?

If any windows service fails, you will always see something in the System Event Log. It seems strange to me that you don't see anything in the event log.

SteveE 04-26-2011 10:16 AM

Re: BES 5 SP2 MR4 - Router not starting, no errors
 
Yes and yes.

That was the surprising thing. Nothing about the service timing out, no failed to start, nothing. I've been through my share of Windows Event logs, so the lack of any info was startling.

SteveE 07-19-2011 10:43 AM

Re: BES 5 SP2 MR4 - Router not starting, no errors
 
We are up to 5.0.3 MR1 and we are still seeing this issue. I cannot for the life of me figure out why an "Automatic" service is not attempting to start.

SteveE 07-19-2011 11:03 AM

Re: BES 5 SP2 MR4 - Router not starting, no errors
 
Aha!

BlackBerry Router known issues - Release Notes - BlackBerry Enterprise Server for Microsoft Exchange - 5.0.3

freakinvibe 07-19-2011 11:15 AM

Re: BES 5 SP2 MR4 - Router not starting, no errors
 
Interesting! I guess it is the following issue:

Quote:

If too many log files exist on the computer that hosts the BlackBerry Router, when you restart the computer, the BlackBerry Router does not start automatically. (DT 834770)

Workaround: Remove older log files from the computer and start the BlackBerry Router manually.
Have you now deleted the log files and does the service start automatically now? If so I would set the log file aging, so this doesn't happen again.

We have set the maximum age of daily log files to 10 for each service.


All times are GMT -5. The time now is 02:18 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.12
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.