BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-16-2011, 02:06 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2011
Model: curve
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 4
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Lost in a see of blackness

Please Login to Remove!

Hi Forum,

Hoping someone can help me here.

I look after an Exchange server, and have recently installed BES (Express) to connect 2 users.

I followed the install guide, complete successfully.

I logged in to Administration Service and setup the users, and set the activation passwords.

The users have entered these in to there devices, which seem to accept the passwords, and then they get a 'connecting to service or server' message, which eventually times out.

I can see several blackberry.net data carry emails appearing in there mailbox.

So, how to I even begin debugging???

Thanks, much'ly.
Offline  
Old 06-16-2011, 02:09 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Z30
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,681
Post Thanks: 270
Thanked 282 Times in 267 Posts
Default Re: Lost in a see of blackness

did the etp dat file get removed by BES?

if not might be a permissions issue, the device do have a blackberry data plan correct?

BIS or a BES plan? both will work, but BIS needs an app for Over The Air activaions.
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Z30, Z10 and Q10
Online  
The Following User Says Thank You to knottyrope For This Useful Post:
bengreenfratello (06-16-2011)
Old 06-16-2011, 02:16 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2011
Model: curve
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 4
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Lost in a see of blackness

OK, thanks for your response!

No the etp data file did not get removed, in fact more seem to be appearing!

I read somewhere else about running the IMESTest tool. I get OpenMsgStore() for this profile failed (8004011d)

My boss organised Vodafone, as I have been told they are ready for BES, and that all I would have to do is issue the activation password.
Offline  
Old 06-16-2011, 03:11 PM   #4 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Z30
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,681
Post Thanks: 270
Thanked 282 Times in 267 Posts
Default Re: Lost in a see of blackness

did your run the tool logged in as the BESAdmin service account?
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Z30, Z10 and Q10
Online  
Old 06-16-2011, 03:38 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2011
Model: curve
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 4
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Lost in a see of blackness

No, what a doughnut!

OK, ran, and now getting this, so looks like a permission issue. I have repeated the steps to set this permission via AD but no joy:

Copyright (c) Research In Motion, Ltd. 1999. All rights reserved.
Opening Default Message Store Mailbox - BESAdmin

Jane Silverman: Opening message store using
/o=First Organization/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT)
/cn=Recipients/cn=Jane.Silverman
/o=First Organization/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT)
/cn=Configuration/cn=Servers/cn=SERVER1/cn=Microsoft Private MDB
Jane Silverman: Mailbox opened successfully
Jane Silverman: Root Folder opened successfully
Jane Silverman: Folder created successfully
Jane Silverman: Test folder deleted successfully
Jane Silverman: MAPI test completed successfully
Jane Silverman: CDO Server Name: SERVER1
Jane Silverman: CDO Mailbox DN: /o=First Organization/ou=Exchange Administrative
Group (FYDIBOHF23SPDLT)/cn=Recipients/cn=Jane.Silverman
Jane Silverman: CDO logon successful
Jane Silverman: Get default calendar folder successful
Jane Silverman: Get calendar folder name successful: 'Calendar'
Jane Silverman: CDO test completed successfully
Jane Silverman: No Send As permission for the {SOGB\BESadmin} account operator.
Jane Silverman: Unable to execute EwsTest
Offline  
Old 06-17-2011, 11:44 AM   #6 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Z30
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,681
Post Thanks: 270
Thanked 282 Times in 267 Posts
Default Re: Lost in a see of blackness

that looks fine, the last one is for EWS, if on exchange 2007 or 2010 you can enbable it intead of CDO.

have you tried restarting the whole BES?
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Z30, Z10 and Q10
Online  
Old 06-17-2011, 11:48 AM   #7 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Z30
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,681
Post Thanks: 270
Thanked 282 Times in 267 Posts
Default Re: Lost in a see of blackness

ah oops no send as


lots of info here for you

http://supportforums.blackberry.com/.../645269#M19933
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Z30, Z10 and Q10

Last edited by knottyrope : 06-17-2011 at 11:50 AM.
Online  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads for: Lost in a see of blackness
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Report your Lost Blackberry on FaceBook SeanJC General BlackBerry Discussion 0 01-13-2011 06:21 PM
I've lost so many things and have so many problems! I'M BEGGING for your help! Burrel General 8900 Series Discussion - Javelin 22 05-12-2009 03:45 PM
HELP!!! Lost all info on both devices during 8100/iCal sync liv2dance General 8100 Series Discussion - Pearl 0 03-20-2008 09:41 AM
lost and found BB's ladydi BES Admin Corner 6 07-17-2007 11:44 AM





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.