BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-29-2011, 06:38 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2011
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: KPN
Posts: 4
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Send option is gone

Please Login to Remove!

Dear members,

i am an BES administrator for an company in the Netherlands.. we support several blackberry's

Configuration:
  • BES 5.0 SP3
  • Exchange 2010

Situation: We have an employee with an blackberry 8900 curve with the latest OS v5.0.0.592. there are two problems with his blackberry and it looks like it's related.

* The send option is gone when trying to send an e-mail
* In the 'To' field you can normally type the first few letters to get some e-mail adresses you used before, or you can push search and it will look in the mail system. This is not working!

The employee had this problem three times before and we offered him another blackberry but after a few months the problem is back.

I've searched some forums and tried some solutions but none of them worked.

* I've registerd the Host routing table again
* Resend the service books
* Deleted the DESKTOP service books and resend the service books again
* Activated the user again
* Pulled the battery a few times
* Gave the user another Policy and did a resend.

Workaround:
  • Type the mail adres manually and press the enter button then send button is activated.
  • Reply does work

I think the only possible solution is make a backup of the device and wipe it.
Install it again, Restore the backup and activate the user. If the backup doesn't work, the user gets a clean blackberry back without the applications etc.
[i won't want to use this option yet]

Does anyone has another solution?

Thx in advance
Offline  
Old 07-29-2011, 07:16 AM   #2 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,020
Post Thanks: 54
Thanked 778 Times in 740 Posts
Default Re: Send option is gone

Moved to the appropriate section.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 07-29-2011, 08:56 AM   #3 (permalink)
New Member
 
jsconyers's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: In a van down by the river.
Model: NOTE2
OS: 4.1
PIN: <- Where do I find this?
Carrier: Sprint
Posts: 15,071
Post Thanks: 139
Thanked 140 Times in 121 Posts
Default Re: Send option is gone

It is most likely a corrupt messages database on the device. You can do a wipe without losing the third party applications.

When I have had this issue in the past, this is how I corrected it.

Wipe the device
Delete the user's account on the BES
Re-add the user to the BES
Re-activate the device.
__________________
The difference between stupidity and genius is that genius has its limits.
When you take things for granted, the things you are granted, get taken.
Even a mosquito doesn't get a pat on the back until it starts to work.
Too many people miss the silver lining because they're expecting gold.
[BES 5.0.3 / GroupWise 2012 HP2]
Offline  
The Following User Says Thank You to jsconyers For This Useful Post:
Wilco (08-03-2011)
Old 08-01-2011, 12:45 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2011
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: KPN
Posts: 4
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Send option is gone

Hello jsconyers, i will try it out. thx for your reply
Offline  
Old 08-03-2011, 03:07 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2011
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: KPN
Posts: 4
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Send option is gone

The problem is solved.... with your solution:

Wipe the device
Delete the user's account on the BES
Re-add the user to the BES
Re-activate the device.

Thx
Offline  
Old 08-03-2011, 07:49 AM   #6 (permalink)
New Member
 
jsconyers's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: In a van down by the river.
Model: NOTE2
OS: 4.1
PIN: <- Where do I find this?
Carrier: Sprint
Posts: 15,071
Post Thanks: 139
Thanked 140 Times in 121 Posts
Default Re: Send option is gone

Awesome! Glad you got the issue solved.
__________________
The difference between stupidity and genius is that genius has its limits.
When you take things for granted, the things you are granted, get taken.
Even a mosquito doesn't get a pat on the back until it starts to work.
Too many people miss the silver lining because they're expecting gold.
[BES 5.0.3 / GroupWise 2012 HP2]
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads for: Send option is gone
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Send as option disapears Mzr BES Admin Corner 2 09-09-2009 04:09 AM
Send SMS not an option (BB8350i on Sprint Network) jt76542 General 8300 Series Discussion - Curve 1 07-27-2009 03:03 PM
No option to send emails on some replies? DougFNJ General 8300 Series Discussion - Curve 1 06-07-2008 04:49 PM
No Send Option When Replying GenghisKhent General Legacy Device Discussion 4 03-30-2006 10:45 PM
Send option missing duomat RIM Software 2 06-23-2005 03:57 PM





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.