BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-17-2012, 08:21 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2012
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: vodaphone
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post BESADMIN mailbox migrated to Exchange 2010 and 2003 users stop syncing

Please Login to Remove!

Hi All,
OK after spending 2 days troubleshooting this and reading tons of threads I have run out of ideas. In brief I have the following setup:
BES 4.1 connected to Exchange 2003
Working OK I used the transporter to migrate 5 users to BES5 without issue.
BES 5.0.3 on Windows 2008 R2 using SQL2008 connected to same Exchange 2003
Working OK

Note these are independent BES and different service accounts/mailboxes.

We had around 5 test users on the BES 5.0.3 server before I followed the standard procedure to migrate the BESADMIN service mailbox to Exchange 2010. All went swimmingly there until the BES5 users no longer syncd and no Exchange 2003 user can be activated (i.e. add new user).

So to confirm prior to the 2010 BESADMIN migration, these users Exchange 2003 worked without issue. What is more curious is that if I provision a 2010 mailbox on the newly migrated BES5 on 2010 they work! Just 2003 users that now fail.

The logs are not helpful and show the standard (MAGT Log) :

************************************************** ****
MAPIMailbox::MAPIMailbox - OpenMsgStore (0x8004011d) failed, MailboxDN=/o=IBJ/ou=GBR1/cn=Recipients/cn=AlamKe, ServerDN=/o=IBJ/ou=GBR1/cn=Configuration/cn=Servers/cn=exch2003/cn=Microsoft Private MDB
[40720] (02/17 13:42:48.452):{0x17A0} MAPI call failed. Error 'The information store could not be opened.', LowLevelError 0, Component 'MAPI 1.0', Context 649
************************************************** ****

I have been back through the setup docs a number of times, but what still confuses me is that 2003 originally worked now fails, and 2010 works! The same serviceaccount/mailbox was used.

If I delete the 2003 user from the BES5 and recreate I get the *.ETP in my 2003 mailbox but it never moves. I checked the permissions on the service account and all good. I even logged into my mailbox using BESADMIN account (outlook) and could send and receive mails).

Any ideas would be a big help. Cheers all.

Cheers Mark

*MAGT LOG*
Attached Files
File Type: txt magt.txt (40.0 KB, 1 views)

Last edited by MarkJS : 02-17-2012 at 08:26 AM. Reason: clarify
Offline  
Old 02-17-2012, 09:32 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Z30
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,721
Post Thanks: 272
Thanked 289 Times in 273 Posts
Default Re: BESADMIN mailbox migrated to Exchange 2010 and 2003 users stop syncing

0x8004011d is usually permission related or a throtle policy not set.

there can also be a DNS limit imposed as well on your DC if on 2008.
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Z30, Z10 and Q10
Offline  
Old 02-17-2012, 10:44 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2012
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: vodaphone
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: BESADMIN mailbox migrated to Exchange 2010 and 2003 users stop syncing

Hi KR,

Yep read countless threads on the throttling policy, removed, re-added etc. I am on Exchange 2010 SP2 so applied the other changes I saw for SP1. As part of testing pretty much NULL'd everything.

I dont see any events on the exchange server re complaints and the 2010 mailboxes are fine on BES5 just 2003.

Re permissions I have been back through, prior to the migration I had a working 2003 user base and BES5, only when the BESADMIN was moved to 2010 it went belly up.

I am rebooting my 2003 server this weekend to see if this does anything.

I will look into the DC DNS idea, we have an empty root domain (schema) that is 2008 R2 and these are GC's.
Offline  
Old 02-20-2012, 10:26 AM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2008
Model: 9900
PIN: N/A
Carrier: O2 UK
Posts: 29
Post Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Re: BESADMIN mailbox migrated to Exchange 2010 and 2003 users stop syncing

Are the Ex 2010 and Ex 2003 servers in the same Exchange orgs - or are you moving to a new org?
Offline  
Old 02-20-2012, 10:47 AM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2008
Model: 9900
PIN: N/A
Carrier: O2 UK
Posts: 29
Post Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Re: BESADMIN mailbox migrated to Exchange 2010 and 2003 users stop syncing

Assuming it's the same org...

In Outlook - how is delegate functionality between a 2010 and 2003 mailbox? Is it behaving ok?

Did you run setup /PrepareLegacyExchangePermissions before installing Ex 2010?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads for: BESADMIN mailbox migrated to Exchange 2010 and 2003 users stop syncing
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Migration from MS Exchange 2003 to MS Exchange 2010 mirmujahed BES Admin Corner 12 02-09-2012 06:30 AM
Upgrading Exchange 2003 to Exchange 2010 w/ BES 4.1.6 gjigelco BES Admin Corner 9 09-28-2011 10:11 AM
Exchange 2003 to 2010 Migration - Besadmin is currently a Domain Admin - Questions NNatic BES Admin Corner 2 08-03-2011 09:50 AM
Migrating from Exchange 2003 to Exchange 2010 hutchingsp BES Admin Corner 7 06-07-2011 08:05 AM
Exchange 2003 to 2010 transition and BB Users brithead BES Admin Corner 1 01-21-2011 09:22 AM





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.