BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-16-2012, 04:39 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: South Bucks, UK
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Activation Problem

Please Login to Remove!

Hi
We have installed a new BES 5.0.3 (with MR2) on our newly installed Exchange 2010 (Server2008 R2 64Bit) and we have come across a problem we cannot resolve.
My problem is on activation, the device fails activation, in the MAGT log file I am getting an error “Failed to get company name, restarting user”. I have already added Company name to my profile in AD and forced an update on Global address list.
When I receive an activation password , I enter that into the device and the ETP.DAT email arrives in my inbox but does not disappear (as I have read it should), when I look at my user on the BES console I can see the PIN of the device has been added.

Thanks
Offline  
Old 04-16-2012, 07:25 AM   #2 (permalink)
iPhone Convert
 
juwaack68's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Tulip City - MI
Model: iP5
OS: 6.0.2
PIN: to beans
Carrier: I'm not
Posts: 13,875
Post Thanks: 3
Thanked 72 Times in 55 Posts
Default Re: Activation Problem

When the etp message arrives, I assume you are not clicking on it or opening it, right?

I've had some weird activation issues where the message came into the Inbox and wouldn't process, so I had the user completely shut down their Outlook client and for some odd reason it worked fine after that.... we're using Outlook 2007, though, so may not work the same for you (although I'm not sure why it worked at all!).
__________________
No longer a BES Admin, but it was fun while it lasted!
Offline  
Old 04-16-2012, 07:39 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: South Bucks, UK
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Activation Problem

Hi
Thanks for the advise, correct, i am not touching the email in any way, the content has not been modified or the subject line. Just tried your idea and sadly no change.
Offline  
Old 04-17-2012, 05:56 AM   #4 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Aug 2008
Location: Basel
Model: 9780
PIN: N/A
Carrier: Swisscom
Posts: 1,579
Post Thanks: 5
Thanked 119 Times in 116 Posts
Default Re: Activation Problem

Please check out this KB for troubleshooting activation issues. Could be a permissions problem:

KB13852-Identifying and troubleshooting issues with the Enterprise Activation process
Offline  
Old 04-17-2012, 08:57 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: South Bucks, UK
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Activation Problem

Finally got this sorted, when we installed it we must have installed as a 'hosted' install, removing this option fixed the problem.
Offline  
Old 04-17-2012, 10:18 AM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2008
Location: Buenos aires, Argentina
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Claro
Posts: 75
Post Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by kevingriggs View Post
Finally got this sorted, when we installed it we must have installed as a 'hosted' install, removing this option fixed the problem.
What do you mean with, Hosted? I didn't get you.
Posted via BlackBerryForums.com Mobile
Offline  
Old 04-17-2012, 10:27 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: South Bucks, UK
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Activation Problem

There is an option to have multiple domains on a BES server, we had enabled that, this is the reply from BB Customer support.

Details:
{BES - v5.0.1 Express} - Unable to Enterprise Activate device

Resolution:
Disabled the "Hosted BES" function, restarted services and successfully Enterprise Activated
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads for: Activation Problem
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BES with Exchange 2007 - problem with Enterprise Activation zlaja General BlackBerry Discussion 12 07-02-2009 10:32 PM
Help me prove activation issue is verizon problem logicsound BES Admin Corner 8 06-07-2009 11:13 AM
BlackBerry Enterprise SBE Activation problem Raimon BES Admin Corner 0 09-20-2007 08:30 AM
Problem with Enterprise activation akthar BES Admin Corner 25 08-30-2007 04:12 AM
Problem with BES Activation through China Mobile ChinaBBuser General Legacy Device Discussion 4 05-19-2007 10:18 AM





Copyright © 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.