BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-27-2012, 03:38 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2006
Location: Philadelphia, PA
Model: Z10
Carrier: AT&T
Posts: 46
Post Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default BES deletes device

Please Login to Remove!

Today I had a BES delete a device from an account on its own without performing a wipe. Under the users account the PIN and device info was gone. However when I contacted the user all of her mail and info was still on the device. She only noticed when she couldn't send or receive email. Any thoughts?
Offline  
Old 06-27-2012, 04:07 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Z30
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,647
Post Thanks: 264
Thanked 271 Times in 257 Posts
Default Re: BES deletes device

what exactly did you click on in BAS?

sounds like you only deleted the device and not wiped it
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Z30, Z10 and Q10
Online  
Old 06-27-2012, 04:15 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2006
Location: Philadelphia, PA
Model: Z10
Carrier: AT&T
Posts: 46
Post Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Re: BES deletes device

Actually I hadn't done anything. The user contacted the help desk stating she wasn't receiving email. I went to her account and the device was gone but she confirmed her mail was still on the device. I know this is really weird.
Offline  
Old 06-27-2012, 04:28 PM   #4 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Z30
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,647
Post Thanks: 264
Thanked 271 Times in 257 Posts
Default Re: BES deletes device

I have never seen BES do this. I would scour the logs to see what really happened.
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Z30, Z10 and Q10
Online  
Old 06-28-2012, 03:26 AM   #5 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Aug 2008
Location: Basel
Model: 9780
PIN: N/A
Carrier: Swisscom
Posts: 1,579
Post Thanks: 5
Thanked 119 Times in 116 Posts
Default Re: BES deletes device

That only happens when the device is activated for a different user. We often see that with pool devices that get activated for a different user. The old user that had the device before then appears in BAS without PIN. This is behaviour as designed.

But in your case you say that nothing has been done, no activation etc. So you should go to "Mangage Users" and search for the PIN of her device. See if it is assigned to another user.
Offline  
Old 06-28-2012, 09:13 AM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2006
Location: Philadelphia, PA
Model: Z10
Carrier: AT&T
Posts: 46
Post Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Re: BES deletes device

Here's the whole story. The user installed a faulty app on her phone, took it to a Sprint store where they performed a local wipe on the device. User then contacts the help desk because of course she isn't receiving mail. I begin to reactivate the device but during activation she confirms that she wants all her mail. Prepopulation won't occur if the BES is already familiar with a device. So I send a remote wipe which is received by the device. I perform the full activation with her old mail prepopulating as she likes. According the ticket about an hour later her device stops receiving mail again. I find out about this yesterday go on the BES and her device is gone but she still has her data. I'm about to check the logs now. I'll let you know what I find.
Offline  
Old 06-28-2012, 01:27 PM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2006
Location: Philadelphia, PA
Model: Z10
Carrier: AT&T
Posts: 46
Post Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Re: BES deletes device

Here is what I found:

Just under an hour after I successfully activated the device I found this in the MAGT:

[41079] (06/26 13:43:29.881):{0x199C} {user@address.com} PagerImp::SaveChanges: changed items = 13 Size = 20
[40243] (06/26 13:43:29.912):{0x19A0} {user@address.com} Invalid DeviceId
[20314] (06/26 13:43:29.912):{0x19A0} {user@address.com} Device ID used to be XXXXXXXX but is now blank
[40245] (06/26 13:43:29.912):{0x19A0} {user@address.com} Device ID changed
[30000] (06/26 13:43:29.912):{0x19A0} {user@address.com} Sending data to Dispatcher, size=519, Tag=14051499
[40000] (06/26 13:43:29.912):{0x19A0} {user@address.com} SendToDispatcher, Tag=14051499
[40255] (06/26 13:43:29.912):{0x19A0} {user@address.com} *****Redirection is disabled due to incomplete configuration*****

In the POLC log I can see when I initiated the wipe and when the device was successfully reactivated. There are no remote wipe entries matching with the above timestamps. I don't see another POLC entry matching the user until I activated again yesterday after the user called me back. I also don't see the deviceID under another user during this period of time.
Offline  
Old 06-28-2012, 02:33 PM   #8 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Aug 2008
Location: Basel
Model: 9780
PIN: N/A
Carrier: Swisscom
Posts: 1,579
Post Thanks: 5
Thanked 119 Times in 116 Posts
Default Re: BES deletes device

I don't have an explanation for this, maybe some database glitch. I would just re-activate her and change the prepopulation setting in the registry, so you get the prepopulation even if device/user is known to the server. See details here:

KB04713-How to enable message prepopulation for all BlackBerry smartphone users on a BlackBerry Enterprise Server

Last edited by freakinvibe : 06-28-2012 at 02:35 PM.
Offline  
Old 06-28-2012, 04:09 PM   #9 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2006
Location: Philadelphia, PA
Model: Z10
Carrier: AT&T
Posts: 46
Post Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Re: BES deletes device

I had already activated the user. I was looking for an explanation afterward. I'm surprised I stumped the brains of BB forums.
Offline  
Old 07-02-2012, 09:10 AM   #10 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Z30
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,647
Post Thanks: 264
Thanked 271 Times in 257 Posts
Default Re: BES deletes device

Use the above and send an activation next time.

You dont have to wipe devices to get them to sync. Wiping is a security feature not a way to fix things ( once in a blue moon maybe )
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Z30, Z10 and Q10
Online  
Old 07-02-2012, 11:40 AM   #11 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2006
Location: Philadelphia, PA
Model: Z10
Carrier: AT&T
Posts: 46
Post Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Re: BES deletes device

Thanks. I wasn't aware of this but did eventually find this as well.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads for: BES deletes device
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BlackBerry OS (and "Beta" OS) Upgrade Myths Dispelled: John Clark General BlackBerry Discussion 90 12-22-2013 06:42 AM
Please help noob connect a device to BES Express DrjonesUSA BES Admin Corner 8 01-19-2012 12:40 AM
BES removed my password but device still prompts for password marvinge BES Admin Corner 7 11-08-2010 11:22 AM
OS 4.1.0.529/4.1.0.377 - Release Notes and Known Issues jibi General Legacy Device Discussion 19 02-26-2007 06:52 PM
Bluetooth connect to PC Paul in San Diego RIM Software 30 12-20-2006 03:23 AM





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.