BlackBerry Forums Support Community

BlackBerry Forums Support Community (http://www.blackberryforums.com/)
-   BES Admin Corner (http://www.blackberryforums.com/bes-admin-corner/)
-   -   BES 10 Installation Problems (http://www.blackberryforums.com/bes-admin-corner/263884-bes-10-installation-problems.html)

GrandMstrBud 03-25-2013 10:03 PM

BES 10 Installation Problems
 
Okay I am trying to install BB10 server on a 2008 R2 enterprise server that has a clean install. So I go to install it and get this message at the SQL creation of the database.

BES 10 an attempt to connect the database was unsuccessful.

I followed this link and surprise surprise it doesn't work.

BES 10 install fails to connect to SQL DB - BlackBerry Support Community Forums

Anyone else have this problem? It seems I have nothing but problems with installing BES and can't find any help online that actually works. It seems I had all kinds of problems back when I tested BB Fusion and just gave up on it. Come on now RIM make your installations easier will you?

GrandMstrBud 03-25-2013 10:19 PM

Re: BES 10 Installation Problems
 
Well I got past that message by uninstalling it and now it won't take the CAL. It worked on the first install and now it's saying not valid. Ughhh

Okay so I registered again and got a new CAL and same thing. I'm thinking I wasted enough time with this for now.

knottyrope 03-27-2013 02:48 PM

Re: BES 10 Installation Problems
 
CAl for UDS or BDS? they are different.

GrandMstrBud 03-27-2013 02:56 PM

Re: BES 10 Installation Problems
 
Quote:

Originally Posted by knottyrope (Post 1801222)
CAl for UDS or BDS? they are different.

I used the correct one. After uninstalling everything for the second time the CAL for BES10 worked but now when installing the UDS I am getting an error "The setup application could not make a connection to the SRP host to validate the SRP data that you specified". When clicking on verify on both the SRP host and identifier it tests successfully and also verifies. I don't know why they make it such a pain and it has so many problems especially for what the device CAL's are.

knottyrope 03-27-2013 03:06 PM

Re: BES 10 Installation Problems
 
are you using a NEW SRP or an existing one in production?

GrandMstrBud 03-27-2013 08:39 PM

Re: BES 10 Installation Problems
 
Quote:

Originally Posted by knottyrope (Post 1801225)
are you using a NEW SRP or an existing one in production?

New one of course

GrandMstrBud 03-28-2013 08:51 PM

Re: BES 10 Installation Problems
 
So tried with a new SRP and got past it and now it's saying I need .net 4.0 which I already have installed. I don't get all these issues and yes I have rebooted after .net 4.0 was installed.

GrandMstrBud 03-28-2013 11:24 PM

Re: BES 10 Installation Problems
 
So uninstalled .net 4.0 and reinstalled and tried the UDS again and it took the CAL and then it got to the part where it can't connect to the database. This is just unbelievable.

Okay got to the part they needed some sort of certificate. Of course I don't have that so I think tomorrow I'll wipe out this server because it's just as many problems as we had with Fusion last year and were not able to get help from anyone at RIM. Not to impressed that's for sure.

knottyrope 03-29-2013 08:30 AM

Re: BES 10 Installation Problems
 
you do get a support call for free to get help installing it

GrandMstrBud 03-31-2013 09:33 PM

Re: BES 10 Installation Problems
 
Quote:

Originally Posted by knottyrope (Post 1801307)
you do get a support call for free to get help installing it

I may give it a shot I believe I get unlimited tech support as I work for a carrier. It's just amazing how much of a pain this is. I think exchange server was easier to install.

knottyrope 04-01-2013 08:41 AM

Re: BES 10 Installation Problems
 
my BES 10 was easy, 30 min and actvated a device

some ties there are some variables in people environments that can confilct with BES installs

nobody7290 04-01-2013 11:50 AM

Re: BES 10 Installation Problems
 
UDS is not that simple to install compared to the BDS services. Starts with the certificate, then if remember the manual correct, you need a free IP Adresse with port 443 (which I do not have at home because OWA needs one, and, my webserver another).

But BDS is simple to install.

GrandMstrBud, do you really need the UDS service ?

GrandMstrBud 04-01-2013 04:46 PM

Re: BES 10 Installation Problems
 
Yes we have we more android devices than blackberries. We used to have all 40 licenses full but now I think 5 as so many have switched to android devices.

GrandMstrBud 05-16-2013 09:46 PM

Re: BES 10 Installation Problems
 
When did RIM start outsourcing overseas? I had to explain and repeat my number and error code about 3-4 times.

knottyrope 05-17-2013 02:42 PM

Re: BES 10 Installation Problems
 
BlackBerry has many types of people working for them.

Much of their BES support is done right in Canada. I got a tour of the building a few years ago.

They do have offices around the world and maybe when one is busy they off load to another.

you do have to choice to ask to speak to a diff rep

GrandMstrBud 05-19-2013 07:22 PM

Re: BES 10 Installation Problems
 
It's when you first call in whoever creates the ticket are the people who must be outsourced but once I got an actual RIM tech I could tell they are from Canada. On another note another install on a fresh 2008 R2 server of BB 10.1 and it fails again. I think I'm ready to pull the plug on this one. I must say not very impressed at all with BB10 or 10.1. Earlier versions installed just fine but it's one error after another followed by another on this

jgb@etree 06-04-2013 02:02 PM

Re: BES 10 Installation Problems
 
Quote:

Originally Posted by GrandMstrBud (Post 1803676)
It's when you first call in whoever creates the ticket are the people who must be outsourced but once I got an actual RIM tech I could tell they are from Canada. On another note another install on a fresh 2008 R2 server of BB 10.1 and it fails again. I think I'm ready to pull the plug on this one. I must say not very impressed at all with BB10 or 10.1. Earlier versions installed just fine but it's one error after another followed by another on this

I was very frustrated at first, then things started to come together. I almost the same problem. During the 1st install, there was a problem with the SRP so the Dispatcher wouldn't start. Since changing SRP's is a real PITA, I decided to uninstall & reinstall. I had database issues on the second install as it didn't pre-populate the SQL server data like it had in the 1st install. I finally got it connected, but then it had a problem because the BESMgmt database already existed. So I had to drop the database from SQL, and the installer was then able to proceed. After the install and some basic configuration I was able to get a playbook activated successfully.

I've got a Q10 and Z10 coming tomorrow, so I'll see how that goes. I was a bit hesitant to jump into OS 10 and BES 10, but I figure better sooner than later.


All times are GMT -5. The time now is 11:32 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.12
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.