BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-11-2013, 09:25 PM   #1 (permalink)
ktd
New Member
 
Join Date: Mar 2013
Model: 710t
PIN: N/A
Carrier: sprint
Posts: 6
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default RIM support

Please Login to Remove!

Pulling my hair out - I've spent probably 12-15 hours on the phone with RIM this week, everyday it's a different guy, telling me a different theory. I've run our BES for about 8 years, knock on wood, no real issues, this may be the first time i've had to work a significant case with them, and to say i'm not impressed is an understatement.

Current environment is:

BES 4.1.7 running on windows 2000
Exchange 2003 running on Win2003
150 handheld users

Moving my exchange to 2010, so i'm trying to move my BES users first, and then the exchange upgrade will follow.

Installed a new Win2008 R2 server with SQL 2008 R2 on it
Installed mapi and cdo 1.2.1
Installed BES 5.0.4
Installed the transporter tool
Using the same BESAdmin service account on both 4.1 and 5.0

All installed without issue.

Transported myself from 4.1.7 to 5.0.4 - no errors. On 5.0.4, my user is there, and all information is populated correctly, Mail flows, but delayed - anywhere from 2 minutes to 20...

Any help on my BES issue would be appreciated - or, any help on my RIM issue would be appreciated - how do i light a fire under these guys... Is their support group always this poor?

Thanks.

Danny
Offline  
Old 07-11-2013, 11:38 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2013
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: AT&T-US
Posts: 112
Post Thanks: 0
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default Re: RIM support

How to Configure Perfmon to troubleshoot mail delays in an Exchange 2010 Environment.
KB Article : 25337
Offline  
Old 07-11-2013, 11:56 PM   #3 (permalink)
ktd
New Member
 
Join Date: Mar 2013
Model: 710t
PIN: N/A
Carrier: sprint
Posts: 6
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: RIM support

That's what they're having me do now - running perfmon. The exchange version is 2003, not 2010. But, exchange is running fine, and i think the perfmon will bear that out. The 4.1.7 box which is accessing the same exchange server will deliver the messages to it's users (149 users) within seconds, while the 5.0.4 box with 1 user (me) takes anywhere from 2 to 20 minutes.

Danny
Offline  
Old 07-12-2013, 12:08 AM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2013
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: AT&T-US
Posts: 112
Post Thanks: 0
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default Re: RIM support

Check the Windows Event Log. A messaging server in the Microsoft Exchange environment may be experiencing an issue or event resulting in non-responsive threads.
Offline  
Old 07-21-2013, 04:26 PM   #5 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Feb 2011
Model: 9860
PIN: N/A
Carrier: Virgin Mobile Canada
Posts: 257
Post Thanks: 2
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default Re: RIM support

Quote:
Originally Posted by ktd View Post
Pulling my hair out - I've spent probably 12-15 hours on the phone with RIM this week, everyday it's a different guy, telling me a different theory. I've run our BES for about 8 years, knock on wood, no real issues, this may be the first time i've had to work a significant case with them, and to say i'm not impressed is an understatement.

Current environment is:

BES 4.1.7 running on windows 2000
Exchange 2003 running on Win2003
150 handheld users

Moving my exchange to 2010, so i'm trying to move my BES users first, and then the exchange upgrade will follow.

Installed a new Win2008 R2 server with SQL 2008 R2 on it
Installed mapi and cdo 1.2.1
Installed BES 5.0.4
Installed the transporter tool
Using the same BESAdmin service account on both 4.1 and 5.0

All installed without issue.

Transported myself from 4.1.7 to 5.0.4 - no errors. On 5.0.4, my user is there, and all information is populated correctly, Mail flows, but delayed - anywhere from 2 minutes to 20...

Any help on my BES issue would be appreciated - or, any help on my RIM issue would be appreciated - how do i light a fire under these guys... Is their support group always this poor?

Thanks.

Danny
You have the order of moving the users wrong. You need to first get your Exchange 2010 up and running and start the migration between Exchange 2003 and 2010, then you need to preferably setup a separate server for BES 5.0.4 and start the migration from 4.1.x to 5.0.x as you migrate the mailboxes over to Exchange 2010 SP3 RU1.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads for: RIM support
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RIM board kicks off meeting with support for execs The Prophet BlackBerry In the News 1 07-10-2012 11:29 AM
Unbelievable: RIM refuses to support a deffective phone! JMF1234 General BlackBerry Discussion 2 10-31-2007 07:20 AM
RIM developing Flash support BlackBerryCoolSimon BlackBerry In the News 1 06-13-2007 03:20 PM
Does BES 4.1.2 support RIM 950 / 957 oscarmok BES Admin Corner 2 02-23-2007 02:09 PM
[2006-02-09] RIM Announces Workaround Contingency for BlackBerry Customers jibi BlackBerry In the News 0 02-09-2006 07:17 PM





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.