BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-13-2015, 08:07 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: o2
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BES10 WIth Exch2013 Activesync Problems

Please Login to Remove!

I have Customer on BES 10.1 MR5 installed already by myself. and an Email profile pointing to there Exchange 2007 CAS array and it has been working beautifully for around 2 years now.

However now they are moving over to Exchange 2013 and are moving user's over in phases so they want 2 x Email profiles one for Exchange 2007 and one for 2013.

I have created a new Email profile in the same way i did the first one and pointed it to the address of the new Exchange 2013 server.

All the permissions on the new server are correct done all the View only admin powershell commands , Throttling Policy etc.

I can activate devices on the BES perfectly as I could previously , but any user that uses the new email profile can not send or receive emails to their device.

I have a test account on there new server and once I activate the device it prompts for the email password. it accepts it and i can even see under advanced settings that the server details are all correct and showing as they should as per the details ive entered into the BES . (if i point it to the old email profile on exchange 2007 this still works so i know its something with exchange2013)

I have even tried to Telnet to the new Exchange2013 box from the BES server and this also works.

Really stuck! can anybody help ?

Is there any kind of test i can do to see if the BES10 is talking to the Exch 2013 box correcly ?

Or can anyone tell me which logs i should be looking in for clues of the problem ?

Kind Regards , David Smiley Happy
Offline  
Old 07-13-2015, 08:48 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
tsac's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Others run out when we run in
Model: Z10
OS: Cheerios
PIN: No Pin just a Tack
Carrier: at&t
Posts: 9,311
Post Thanks: 70
Thanked 772 Times in 743 Posts
Default Re: BES10 WIth Exch2013 Activesync Problems

This link is to the Blackberry support database and may help.
One example is below.

KB34898-"Connection to the server cannot be opened" displays when the email address and password is entered in the mail client in Secure Work Space on the Android device

another
http://btsc.webapps.blackberry.com/b...ListHelperImpl
__________________
If someone helps, tell them by clicking the Thanks button


9810 on BES
Z10 on BIS

Last edited by tsac : 07-13-2015 at 08:49 AM.
Offline  
Old 07-13-2015, 09:40 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: o2
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: BES10 WIth Exch2013 Activesync Problems

Thank you for the reply,

I will try assigning those permissions and report back.

as for the other link i have been through that document multiple times just in case i missed something but im 99.99% sure i haven't.

As i said in the original post the server has been working for 2 years on Exch 2007 , all they wanted was for me to create an Exch 2013 email profile on the existing BES which i thought should be pretty straight forward as long as i had my exchange permissions correct , i should just point it to the Exchange server's hostname and that should be it right ?
Offline  
Old 07-13-2015, 11:00 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: o2
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: BES10 WIth Exch2013 Activesync Problems

Tried the "Owner Rights security principal" rights posted in your link above but that didnt help either im afraid.
Offline  
Old 07-14-2015, 05:06 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: o2
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: BES10 WIth Exch2013 Activesync Problems

Hello ,

I didnt know if the "Besadmin" Mailbox needed to be present on the new exchange server for it to impersonate the user or not , but I have had it migrated over anyway just to test and redone all the permissions.

still the same problem though.

I have been back over this article btsc/KB02276

and rechecked all my steps over and over everything is in place , but no matter what the device activates adds the account and then no Email sync happens what so ever cant send or receive.

I'm looking through the logs for errors and cant find anything.

btsc/KB33703

Not sure what else to do now as this should be working as far as i can see.

Last edited by Brutalraw : 07-14-2015 at 05:45 AM.
Offline  
Old 07-14-2015, 10:48 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: o2
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: BES10 WIth Exch2013 Activesync Problems

Think i have accidently found my answer elsewhere ,

after been informated that the article i was using for Exch 2013 permissions was actually for BES5 and not BES10 i think i turns out BES10 doesnt support Exchange 2013
Offline  
Old 07-14-2015, 11:02 AM   #7 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
tsac's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Others run out when we run in
Model: Z10
OS: Cheerios
PIN: No Pin just a Tack
Carrier: at&t
Posts: 9,311
Post Thanks: 70
Thanked 772 Times in 743 Posts
Default Re: BES10 WIth Exch2013 Activesync Problems

Although this link indicates IOS it also has info that may help with your issue. It offers a method to configure 2013 in the BES10 environment.

hopefully it helps some.

http://btsc.webapps.blackberry.com/b...ListHelperImpl
__________________
If someone helps, tell them by clicking the Thanks button


9810 on BES
Z10 on BIS
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads for: BES10 WIth Exch2013 Activesync Problems
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BES10 Server - ActiveSync Only? a_user BES Admin Corner 7 03-07-2013 08:54 PM
Bes10 - "email profile" and smtp config, other things nobody7290 BES Admin Corner 1 02-09-2013 04:21 PM
OS 6 Upgrade Problems on Bold 9650 NMMancari OS 6 0 06-23-2011 06:50 PM
BES vs Exchange ActiveSync machiavell1 BlackBerry Versus 5 02-08-2009 04:01 AM
BB Storm & Exchange ActiveSync StriderWA General 9500 Series Discussion - Storm 5 01-07-2009 05:02 PM

Macintosh Vintage Apple Logo for iPhone 5 5S 6 6S 7 7 Plus Hard Case
$12.9
Macintosh Vintage Apple Logo for iPhone 5 5S 6 6S 7 7 Plus Hard Case pictureMacintosh Vintage Apple Logo for iPhone 5 5S 6 6S 7 7 Plus Hard Case
$12.9
Macintosh Vintage Apple Logo for iPhone 5 5S 6 6S 7 7 Plus Hard Case pictureMacintosh Vintage Apple Logo for iPhone 5 5S 6 6S 7 7 Plus Hard Case
$13.9
Macintosh Vintage Apple Logo for iPhone 5 5S 6 6S 7 7 Plus Hard Case pictureMacintosh Vintage Apple Logo for iPhone 5 5S 6 6S 7 7 Plus Hard Case
$14.9
Macintosh Vintage Apple Logo for iPhone 5 5S 6 6S 7 7 Plus Hard Case pictureMacintosh Vintage Apple Logo for iPhone 5 5S 6 6S 7 7 Plus Hard Case
$14.9
Macintosh Vintage Apple Logo for iPhone 5 5S 6 6S 7 7 Plus Hard Case picture






Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.