BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-17-2006, 11:40 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
elkabong's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Austin, TX
Model: 8310
Carrier: AT&T
Posts: 31
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BUG - BES 4.0 SP2-4 & IT Policy 'Edit User List'

Please Login to Remove!

After several months of battling with RIM, they have finally admitted to a bug with BES 4.0 with SP2 - SP4. It has to do with the 'IT Policy' component of the BES Management MMC; specifically where you select the 'Edit User List' to add/remove users to/from a particular policy. What happened in our case was that once that button was pushed, it took between 10-20 minutes to enumerate the users. Once they were enumerated we could make the changes and they would be fine. There are ~500 users on this BES, but we have 2 others identical BES with about the same number of HH's that do not exhibit the problem.

It took some MAJOR squeaky-wheel activity, as well as RIM's discovering that I wasn't the only one reporting this, but it finally got escalated and we were able to get it solved this morning.

Apparently there is an 'intermittent' <translation - 'unknown cause'> problem with the BES 4.0 Management MMC that appears at the SP2 - SP4 level, which causes the delay we experienced. I worked with RIM today to install/configure a development build of the MMC and an updated DLL on a separate workstation, and this seemed to work. I was told that the problem was ONLY with the MMC and not the rest of the BES. It does not appear at the base 4.0 <no SP> level, but at those mentioned above. Things are working much better now, and I may or may not implement in production.

I was told that the fix for this would be out in SP5 - coming 'this summer' to a download site near you, but if you're having a similar problem, you could probably get the patched MMC/DLL and implement it.

I submit this to the group so that if anyone else has this you won't have to deal with the headaches that I did. I'd be interested to hear if anyone else has experienced this.

-El Kabong
Offline  
Old 03-17-2006, 12:14 PM   #2 (permalink)
BlackBerry God
 
jibi's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Jibi's Secret Place
Model: 8900
OS: 4.6.1.174
Carrier: AT&T
Posts: 11,310
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I know a few people have had this issue. It usually appears in the 50-90 user range and above (added to that policy group, that is). I know this happens on one of our servers on a single policy, but it does not affect other policies on that server (just the one with ~100 users).
__________________
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and is widely regarded as a bad move.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.