BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-19-2006, 10:46 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2006
Model: 8700
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Moving user from BES 2.2 to BES 4.1 in Domino

Please Login to Remove!

I have a test bes 4.1 server for domino that I have put up. I have two new users on this server. I want to migrate a user currently on bes 2.2 for domino to this 4.1 server. I have heard weird things happening to lotus notes email and calender, and I was wondering if anybody has done this before. Do I need to remove references to the state db's on the notes workspace?

WIth 4.1 since its wireless activation, once I remove the user from the bes 2.2 and add the user to bes 4.1, does everything happen automatically once I have the user run desktop manager?

Has anyone seen any docs to do this?
Offline  
Old 04-19-2006, 04:29 PM   #2 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
marco616's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: New York
Model: 8300
Carrier: AT&T
Posts: 42
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

To migrate users to bes 4.x do the following. First make sure that the device has been upgraded first.to check this goto options icon scroll to about
the ver should be 4.x once this has been verified make sure the desktop mgr is also 4.x (desktop mgr is optional in when running bes 4.x) open the Blackberry Manager select the BES 4.x server click on the Server Configuration tab click on Accounts select Import users from legacy server
select the 2.2 server where the user(s) reside search for the user in the list and begin the import click finish when done. once the user appears on the BES 4.x server highlight the user goto service access tab on the right side of the Blackberry Mgr select set Activation password fill in the info.
from the blackberry goto enterprise activation fill in the info click the track wheel and activate the user. it should take 10-20 minutes

good luck
Offline  
Old 04-21-2006, 09:37 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2006
Model: 8700
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default thaks

thanks. i will try this and post back on what happened.
Offline  
Old 05-05-2006, 05:10 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2006
Model: 7100
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BES 4.1 Upgrade Problems

I have recently upgraded to BES 4.1. All services are running on the same machine. The installation went fine I did recieve the following install error however.

ERROR:::****************************************** *********
net.rim.wica.ag.base.installer.DatabaseLoadAction
Status: ERROR
Additional Notes: ERROR - class net.rim.wica.ag.base.installer.DatabaseLoadAction. install() Unexpected Fatal Error
************************************************** ********
The MDS Database was created fine I am able to view the database.

When i try to connect to the MDS Services which is listening on port 7080. i get an error message: There are errors in retrieving data from the server. Please refer to log for more information. When i do a NETSTAT -A it does not show port 7080.

The logs show:
error********************************************* **********
[30000] (05/05 15:04:44):{0x678} Bad hResult 0x80131509, at mdsagview.cpp line 1091, from AG call CMDSAGView::testWsAccess - getServerStatus, source - System, error - The underlying connection was closed: Unable to connect to the remote server.
[30000] (05/05 15:04:46):{0x19C8} Bad hResult 0x80131509, at mdsagview.cpp line 356, from AG call CMDSAGView::PrepareData - getServerStatus, source - System, error - The underlying connection was closed: Unable to connect to the remote server.
************************************************** ********

Anyone help????
Offline  
Old 05-08-2006, 01:29 PM   #5 (permalink)
dev
CrackBerry Addict
 
dev's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Toronto
Model: 8800
Carrier: Rogers
Posts: 571
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Are you using the same SQL account for the MDS service and config database?
Offline  
Old 05-09-2006, 09:08 AM   #6 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
noname's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Congested Islet of "Foreign Talents" (> 45% of workforce) - Singapore.
Model: Z10
OS: 10.0.0
PIN: NUKE(PAP)
Carrier: Singtel
Posts: 1,504
Post Thanks: 6
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default

You are using a SQL port other than default 1433.

KB-04940 "Support - BlackBerry MDS Services installation fails"
http://www.blackberry.com/knowledgec...01433&vernum=0
__________________
Native but 4th class citizen of a nation governed by idiots who import congestions & contention.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.