BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-22-2006, 10:15 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2006
Model: 8100g
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy unable to access memo folder

Please Login to Remove!

Hello,
BES 4.1 / Exchange 2003 / 8700
trying to make an enterprise aktivation results in the error:
{s.userl@company.de} ConstructPIMFolder - Failed to open the memo folder for user (0x8004010f)
after we deleted the mailbox and create a new one, the error does no longer appear, but we have some more mbx with this error, and deleting the mailboxes is not amazing
has anyone another idea?

Ralf
Offline  
Old 08-02-2006, 09:12 AM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2005
Model: 7100t
Carrier: Misc.
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have this same problem. Rim has no idea...
Offline  
Old 10-16-2006, 11:31 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2006
Model: 8700
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have a simimar error message and the user can not synch his notes in outlook?
Any ideas.

Many thanks
Offline  
Old 10-16-2006, 11:34 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2006
Model: 8700
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Unable to sync memo folders

I have a similar error message with ConstructPIM for one user.
Everything works fine on BBY except memo.

Any ideas.

Many Thanks

Last edited by aberne : 10-16-2006 at 11:38 AM.
Offline  
Old 11-01-2006, 04:43 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Chicago
Model: 8100
Carrier: tmobile
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile ConstructPIMFolder

I was able to resolve by first resetting the default Outlook folders. I then recreated the "Notes" folder. After recreating the "Notes" folder I created a "Notes" item in the folder. Active Synch then ran to completion.
Offline  
Old 11-01-2006, 05:31 PM   #6 (permalink)
CrackBerry Addict
 
|||||||'s Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Model: 7100
Carrier: Rogers
Posts: 615
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sharkman
Active Synch
What?
Offline  
Old 11-22-2006, 06:16 PM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2006
Model: 8310
Carrier: ROGERS
Posts: 111
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs down Recreate Mailbox

Do an EXMERGE on the mailbox, delete the mailbox then recreate it (in Exchange).

We had a corrupt exchange database, after a brick layer restore none of our Blackberries would complete OTA.

Try this (if you can)

1. Remove user from BES
2. EXMERGE users mailbox
3. Delete Mailbox from Exchange
4. Recreate mailbox
5. Populate new mailbox with EXMERGE data
6. Add user to BES
7. Activate Device.

RIM couldn't figure out our issue, I decided to try this and it worked..... It's a stupid way of doing it but it works.

Offline  
Old 12-21-2006, 06:16 AM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2006
Model: 8707
Carrier: vodafone
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Anyone any more thoughts on this ?

It seems to be the root of my activation woes. I turn memo sync off in the policy and BINGO !

Pretty much all of my users have this problem

Jon

Last edited by DrJonno : 12-21-2006 at 06:23 AM.
Offline  
Old 12-21-2006, 09:55 AM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2006
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 111
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I would tend to agree with jnetter.... most issues i have had with users who cant sync a specific database (whether it be memos, address book, tasks, etc) the mailbox in question had something corrupt in it.

Please remember that when it gets down to it, Exchange is running on the same database engine that MS Access is. Dont expect perfection.
__________________
"I take off my robe and wizard hat...."
Offline  
Old 02-11-2007, 02:10 PM   #10 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Feb 2007
Location: Toronto
Model: 9800
Carrier: Rogers
Posts: 319
Post Thanks: 2
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by DrJonno
Anyone any more thoughts on this ?

It seems to be the root of my activation woes. I turn memo sync off in the policy and BINGO !

Pretty much all of my users have this problem

Jon
try this if you can,
delete user from BES
exmerge data from user mailbox
delete all items from user mailbox, mail, address book, memo, tasks etc etc


add user to BES
perform enterprise activation, user mailbox is still empty
if it works, then import exmerge data into mailbox

otherwise only choice is deleting and recreating mailbox
Offline  
Old 02-11-2007, 02:16 PM   #11 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Feb 2007
Location: Toronto
Model: 9800
Carrier: Rogers
Posts: 319
Post Thanks: 2
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sharkman
I was able to resolve by first resetting the default Outlook folders. I then recreated the "Notes" folder. After recreating the "Notes" folder I created a "Notes" item in the folder. Active Synch then ran to completion.
can you explain what you meant by "resetting the default outlook folders"
Offline  
Old 02-13-2007, 03:38 PM   #12 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Feb 2007
Location: Toronto
Model: 9800
Carrier: Rogers
Posts: 319
Post Thanks: 2
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by SoUnCool
can you explain what you meant by "resetting the default outlook folders"
i was able to figure out and get rid of these warning mesages

run following command on user MAPI profile

c:\program files\microsoft office\office11\outlook /resetfolders
then reload user on BES
test memo and other PIM items synch, verify its working
warning message disappear from BES
Offline  
Old 07-02-2007, 02:07 PM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2007
Model: 7250
Carrier: Sprint
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BES warning messages...

Quote:
Originally Posted by SoUnCool View Post
i was able to figure out and get rid of these warning mesages

run following command on user MAPI profile

c:\program files\microsoft office\office11\outlook /resetfolders
then reload user on BES
test memo and other PIM items synch, verify its working
warning message disappear from BES

Sorry if this seems like a noobish question, but anyone mind giving me a step by step for this procedure?

I am getting hundreds of these errors everyday and need a little guidance.

Thanks!
Offline  
Old 07-02-2007, 03:17 PM   #14 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2006
Model: Nope
Carrier: Nope
Posts: 151
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Take a look at this article. It will probably help you out and understand. In short, new mailbox. It is a Microsoft known issue.

BlackBerry Search Results
Offline  
Old 07-02-2007, 07:54 PM   #15 (permalink)
Ugg
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Dec 2006
Model: 8310
OS: 4.5
Carrier: O2
Posts: 197
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The process is about as straightforward as SoUnCool said - instead of running "outlook" on the client PC you run "outlook /resetfolders" instead.

There's a fair bit of info on "Outlook resetfolders" if you google for it. Caveats that people mention include making sure that the client is actually signed into Exchange at the time (which makes sense I guess!).
Offline  
Old 07-03-2007, 11:03 AM   #16 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2006
Model: Nope
Carrier: Nope
Posts: 151
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Ugg View Post
The process is about as straightforward as SoUnCool said - instead of running "outlook" on the client PC you run "outlook /resetfolders" instead.

There's a fair bit of info on "Outlook resetfolders" if you google for it. Caveats that people mention include making sure that the client is actually signed into Exchange at the time (which makes sense I guess!).
That's another method I've seen work as well.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.