BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-18-2006, 01:04 PM   #1 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Feb 2005
Model: 7280
Carrier: cingular, no wait, AT&T
Posts: 300
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default SDR 44122 - 3rd Party IT Policy

Please Login to Remove!

I'm trying to use 3rd Party IT Policy to control an application of mine, and when we upgraded to 4.0.2, we found that changing 3rd Party IT Policy stopped working (we could assign the policy but not alter any of the existing items in it). [This is all BES for Exchange]
We discovered that SDR 44122 in the release notes for 4.0.1 and 4.02, which documented the above issue as known. The hotfixes for 4.0.2 make no mention of it.
The release notes for 4.0.3 and 4.0.4 make absolutely no mention of the issue, either as known or resolved. Now, before I go crazy trying to test this, does anyone know if this issue was just completely ignored by RIM (which wouldn't surprise me, given the shoddy state of the release notes) and it magically went away, or has it been fixed? Anyone else run into this issue?

(from the 4.0.2 release notes)
"BlackBerry Policy Service
SDR 44122
When you assign an IT policy that contains custom policy rules to a handheld that previously had an IT policy assigned, the IT policy is not sent to the handheld. An error is written to the BlackBerry Policy Service logs.
Workaround: Make the handheld unavailable. Delete all stored information from the handheld. Assign the custom IT policy to the user. Reactivate the handheld.
Note: Back up all handheld information before making the handheld unavailable and deleting all of the stored information."

(the procedure is pretty vague... grr)

[edit] Just read the SP5a release notes, and it has a few policy related fixes. It looks like I'm going to have to do another upgrade ASAP, because I need this functionality to just work, like it did back in 3.6.5
(Yeah, all the timestamps on IT Policy status are like, 30 years in the future)
I'm downloading SP5a right now, will install soon. Of course, the downloads from RIM are about as fast as cold maple syrup... (HA HA Canadian joke)
[edit2] Oh, what do you know. SDR 44122 is in 4.0.5a release notes. I wish I didn't have to support and deal with RIM's crap. WM5 looks better every passing minute. It looks like I'm going to have to get my customers set up for disappointment.
[edit3] Does anyone with 4.1 (HF1 or not) know if this issue still happens? Because, as usual, the release notes from RIM for 4.1 DON'T MENTION IT. WTF!? It magically goes away!

Last edited by DoomBringer : 07-18-2006 at 01:57 PM.
Offline  
Old 07-19-2006, 10:26 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2005
Model: 7290
Posts: 181
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No one should be running 4.0.2. it was pulled from RIM's website not long after it was released. Havn't yet heard any issues with SP5a.... But SP4 HF3 is also a good one.

In regards to your exact issue. There are a few things missed in the release notes that are fixed but not sure if this is one of them.
Offline  
Old 07-27-2006, 07:17 PM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Feb 2005
Model: 7280
Carrier: cingular, no wait, AT&T
Posts: 300
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hate to necro-bump (that is, post to a thread that is long dead)...
I'm running 4.0.4 (HF2) and the issue still seems to manifest itself. I will do more testing and try an upgrade to 4.0.5, but I'm expecting the worst.
Offline  
Old 07-28-2006, 12:20 PM   #4 (permalink)
BlackBerry God
 
jibi's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Jibi's Secret Place
Model: 8900
OS: 4.6.1.174
Carrier: AT&T
Posts: 11,310
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

i would suggested calling TSupport and asking them a status update for the SDR, or atleast email them. that's the only way to get updates.
__________________
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and is widely regarded as a bad move.
Offline  
Old 07-28-2006, 12:29 PM   #5 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Feb 2005
Model: 7280
Carrier: cingular, no wait, AT&T
Posts: 300
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jibi
i would suggested calling TSupport and asking them a status update for the SDR, or atleast email them. that's the only way to get updates.
Our TSupport Tx1 is coming in sometime soon, so I can harass (I mean politely ask) about these issues.
Offline  
Old 08-04-2006, 06:15 PM   #6 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Feb 2005
Model: 7280
Carrier: cingular, no wait, AT&T
Posts: 300
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Not to bump my own thread a zillion times, but I've been going through support on this issue.
So far, I've upgraded the MDAC installed on the machine, and updated a device to 4.0.2 of the OS. This resolved it for that device in particular, however, not all carriers have released 4.0.2, so I could not upgrade them all (I'm not going to hack vendor.xml, as it isn't a feasible solution for my purposes).

Anyone else who runs into this issue should note that OS 4.0.2, 4.1, and 3.7 all received the IT Policy updates without issue. Though the 3.7 devices seemed to die randomly. I suspect a packet of death was causing them to die.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.