BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-25-2006, 09:59 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2005
Model: 7230
Posts: 33
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question wireless activation

Please Login to Remove!

i am trying to wireless activate some one with my exchange server and i just hangs on activation.
What can i do to get this to work?

What ports have to be open in the firewall and between exchange?

ANY help would be great.
Offline  
Old 08-25-2006, 10:40 AM   #2 (permalink)
CrackBerry Addict
 
|||||||'s Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Model: 7100
Carrier: Rogers
Posts: 615
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Do you get a message in your inbox from [email address]
?
Offline  
Old 08-25-2006, 10:28 AM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2005
Model: 7230
Posts: 33
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yes i do get that. but still does not activate
Offline  
Old 08-25-2006, 11:24 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Portland, Oregon
Model: 8350i
Carrier: Nextel/Sprint
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Try restarting your Blackberry Policy Service on the BES.
Offline  
Old 08-25-2006, 11:30 AM   #5 (permalink)
CrackBerry Addict
 
|||||||'s Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Model: 7100
Carrier: Rogers
Posts: 615
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mlabara
yes i do get that. but still does not activate

Well if the message just stays there then the BES doesn't have permissions to get it out of the mailbox or the activation password has expired.
Offline  
Old 08-30-2006, 03:58 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2006
Model: 7290
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Does it happen to all users or just one only?
Offline  
Old 08-31-2006, 04:55 AM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2006
Model: 8100
Carrier: 02
Posts: 149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

do you use a remote desktop connection to add users to the bes server. As stupid as it sounds if I add a user to the bes perform a wireless activation it just sits there and does notthing.

If I close the mmc on the bes and log out the activation kicks in happened for about 30 of my users.
Offline  
Old 08-31-2006, 09:40 AM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2005
Model: 9630
Carrier: Verizon
Posts: 81
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mattlane
do you use a remote desktop connection to add users to the bes server. As stupid as it sounds if I add a user to the bes perform a wireless activation it just sits there and does notthing.

If I close the mmc on the bes and log out the activation kicks in happened for about 30 of my users.
When I tried to upgrade BES using a Remote Desktop connection the upgrade just hung. Hooked up a mouse/keyboard/monitor and ran the upgrade again and it worked fine. Maybe BES doesn't play well with Remote Desktop?
Offline  
Old 08-31-2006, 09:45 AM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2006
Model: 8100
Carrier: 02
Posts: 149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

you should'nt be performing any installs /upgrades in Remote Desktop Connection. You need to be logged into the console. but adding users to the bes should be ok.
Offline  
Old 08-31-2006, 10:16 AM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jan 2006
Model: 8700c
Carrier: Cingular
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mattlane
do you use a remote desktop connection to add users to the bes server. As stupid as it sounds if I add a user to the bes perform a wireless activation it just sits there and does notthing.

If I close the mmc on the bes and log out the activation kicks in happened for about 30 of my users.
I too, add users through remote desktop for my corporation. Is there any real fact behind theory? I sometimes expierience the same and sometimes don't at all. Does anyone have any more information on why this might be happening?
Offline  
Old 08-31-2006, 05:13 PM   #11 (permalink)
CrackBerry Addict
 
|||||||'s Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Model: 7100
Carrier: Rogers
Posts: 615
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lcanilao
I too, add users through remote desktop for my corporation. Is there any real fact behind theory? I sometimes expierience the same and sometimes don't at all. Does anyone have any more information on why this might be happening?
No facts, you can administer your BES through RDP just fine. DO NOT UPGRADE YOUR BES THROUGH RDP! whew. there.
Offline  
Old 08-31-2006, 05:26 PM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2005
Location: Auckland
Model: 8520
Carrier: Vodafone
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This is a really interesting thread.

I have several sites where the BlackBerry server is in another country so they are using RPC to connect and administer their users. I have two sites where enterprise activation fails to start but there are no errors recorded in the MAGT logs. Are other people experiencing the same issue?
Offline  
Old 08-31-2006, 06:00 PM   #13 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2005
Model: 8700c
Carrier: Cingular
Posts: 114
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

we have always performed installation, upgrade, administration via RDP and have never had any issues or problems that was deduced to RDP
Offline  
Old 09-01-2006, 07:58 AM   #14 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2006
Location: North of Mizzou
Model: 9700
OS: 5.0.0.330
Carrier: T-Mobile
Posts: 48
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've performed every BES install and upgrade I've ever done through either PCAnywhere (4-5 times) or Remote Desktop Connection/Terminal Services-RDP (40-50 times). Never a problem for me...just make sure to connect to the server with the /console switch in Windows 2000 or check "Connect to Console" in XP's Remote Desktop app.
Offline  
Old 09-03-2006, 12:34 AM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Neaples
Model: 8700
Carrier: cingular
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Was the unit activated before on someone else BES?If so it need to be released from there first.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.