BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-25-2006, 12:34 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2006
Model: 8700
Carrier: Vodafone
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problems upgrading to bes v4

Please Login to Remove!

Hi,

I work for a large NHS trust and we have been using a BES on version 3.6 for the past 2 years now recently we have decided to purchase version 4.0 (Only because we currently have older 7230 devices) we have 48 users currently on our server however before the engineer comes out we have noticed what seems to be a problem, instead of having the one database we seem to have two, they are as follows

1. Small computer icon with Yellow screen
2. Small computer icon with Green screen

When we attempt to remove one of them the other one disappears too, looking at the one with the yellow screen it contains absolutely no information at all, the green one however contains all 48 usersí Inc stats etc!

I queried this with RIM who has said they donít know what has caused it and not too worry, however we also have another BES on one of our sister sites and this one only has the one database (currently on version 4)

I was wondering if anyone has encountered this before and know what possible problems/solutions there could be.

Thanks
Offline  
Old 08-25-2006, 12:42 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
BBAdmin's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Port 3101.org
Model: .
Carrier: .
Posts: 2,491
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Seems like you have 2 instances of BES on the same box. Right click each computer icon and check the properties. If I'm right your SRP for the working BES will start with an 'S' and the SRP for the non working (yellow) BES will start with a 'T'. Either way the yellow icon indicates a non active BES, which would make sense if it's an expired trial key. Check this and come back to us.
__________________

Offline  
Old 08-29-2006, 03:33 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2006
Model: 8700
Carrier: Vodafone
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for getting back to me, I have checked this with our previous people and we did indeed have the BES in originally as an eval and it was decided to take it on fulltime, on checking both databases however I have found that not only do both databases have an SRP identifier beginning with 'S' but they both have the same exact authentication key starting with 'q55z', will this be causing a problem?

The status of the yellow one is incidicated as 'unknown state' were as the working green one tells me its running on version 3.6.2.14
Offline  
Old 08-29-2006, 03:42 AM   #4 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
BBAdmin's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Port 3101.org
Model: .
Carrier: .
Posts: 2,491
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'd delete the Yellow one and not worry about it.

Another thing you need to do is update your BES (your engineer should have made you aware of this really). To run an upgrade for BES 4.0 your current 3.6 BES must be running a minimum of Service Pack 3. I note from your version that you only have Service Pack 2 so you must run this update before the install.
__________________

Offline  
Old 08-29-2006, 04:21 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2006
Model: 8700
Carrier: Vodafone
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

We've tried removing the yellow one and have noticed that it also removes the working green one (Which you could imagine caused panic at 1st) its almost as if they are tied in with each other

The engineer hasn't so far made us aware that sp3 needs to be installed on the 3.6 server before upgrade, however because our current BES is located on an older dell server we've also decided to install this onto a new hp server, which I presume shouldn't cause us problems with sp2 being installed or does it (as I thought this would be more a migrate of the current database on a new install)

Thanks for your help so far
Offline  
Old 08-29-2006, 04:27 AM   #6 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
BBAdmin's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Port 3101.org
Model: .
Carrier: .
Posts: 2,491
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

OK, here's what I'd do:

1. Export the user list from the current 3.6 BES and backup the database
2. Shut down the current BES (VERY important before installing on the new machine)
3. Install a new instance of BES on the new machine and create a new database
4. Restore the database information to the new database from your backup, and import the user list in to the new BES instance.
5. Run at least service pack 3 on the new BES instance.
6. Run your update to version 4.0
7. Make sure your 4.0 BES is service packed up as well.
__________________

Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright © 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.