BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-28-2006, 05:07 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2006
Model: 7130e
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Send As issue

Please Login to Remove!

Is there a documented time that it takes after giving the bes admin account send as permissions for a user before that user will be able to send messages from their device?

I've seen this numerous times when adding a new user to the BES. The bes admin account will not have send as permissions for the user account at the time it's added to the BES. After the user is added to the BES, the bes admin account is given send as permissions. If this process is followed, the user will not be able to send messages from their device for quite some time, always receiving a red X when sending. Is this period of time documented anywhere?
Offline  
Old 08-29-2006, 09:06 AM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2006
Model: Storm
Carrier: Verizon
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by marc.langman
Is there a documented time that it takes after giving the bes admin account send as permissions for a user before that user will be able to send messages from their device?

I've seen this numerous times when adding a new user to the BES. The bes admin account will not have send as permissions for the user account at the time it's added to the BES. After the user is added to the BES, the bes admin account is given send as permissions. If this process is followed, the user will not be able to send messages from their device for quite some time, always receiving a red X when sending. Is this period of time documented anywhere?
Anywhere between 30 minutes to 2 hours. You can flush the cache permission by restart the information store.
Offline  
Old 08-29-2006, 09:20 AM   #3 (permalink)
iPhone Convert
 
juwaack68's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Tulip City - MI
Model: iP5
OS: 6.0.2
PIN: to beans
Carrier: I'm not
Posts: 13,875
Post Thanks: 3
Thanked 72 Times in 55 Posts
Default

I've never had a problem with people being able to send mail as soon as their device is activated. They can send within just a few minutes. Perhaps your Active Directory team has some sort of replication timer set?
__________________
No longer a BES Admin, but it was fun while it lasted!
Offline  
Old 08-29-2006, 10:00 AM   #4 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
udontknowjack's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: State of Confusion
Model: 9000
Carrier: T-Mobile
Posts: 483
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Marc, from what I read it sounds like your process is to add the besadmin account send as perms after the user has been added to the BES. This will cause a delay because the BES won't see the perms until the next scan of the mailbox. If besadmin has send as before the user is added it should work immediately. I just assigned besadmin send as at the domain for all user objects so I don't have to worry about adding it later. It is really no diferent than before when all mailboxes had the rights.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.