BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-09-2006, 11:48 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2006
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 38
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Moved user to new Exchange server and now device can receive but not send

Please Login to Remove!

Background:

Exchange 5.5 SP 4 environment (no laughs/comments ), BES 4.1.2

We are in the process of retiring an older Exchange server and needed to move users to two different servers (company split). Users on the first server had no issues with the migration, however after moving the first user to the second server (an exact image of the first) she complained that she could no longer send mail. We moved her on Friday and her last sent time, according to BES, is 10:54PM on Saturday.

Any thoughts? Permissions are correct throughout the Exchange organization. The BESAdmin has rights to all the servers.
Offline  
Old 10-09-2006, 12:10 PM   #2 (permalink)
Retired BlackBerryForums.com Moderator
 
d_fisher's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Columbus, OH
Model: 9700
OS: SID 6.7
Carrier: AT&T
Posts: 4,455
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

This is what I would do. Check between each step to see if its working.
  1. Register handheld on wireless network.
  2. Regenerate encryption keys
  3. Resend service books from BES.
  4. Wipe and reactivate.
__________________
Doug

Remember, please try searching first!

Need a screenshot? ... Like JavaLoader?
Try using BBscreen .....Use JL_Cmder!
or BBScreenShooter!

[SIGPIC][/SIGPIC]
Offline  
Old 10-09-2006, 01:53 PM   #3 (permalink)
BBF Moderator
 
acnst's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Germany
Model: 9700
PIN: not configured
Carrier: T-Mobile
Posts: 1,527
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

If this fails, check the permissions again.
__________________
Deutsches Blackberry Forum - visit www.blackberry-forum.de


for Microsoft Exchange

Offline  
Old 10-10-2006, 02:43 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8700
Carrier: Swisscom Mobile
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

watch this:
support.microsoft.com/kb/912918

You need special permissions on exchange if you apply a newer security patch.
Offline  
Old 10-10-2006, 09:18 AM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2006
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 38
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by acnst
If this fails, check the permissions again.
Still not working. I just confirmed that BESAdmin has Send As permissions in AD and Service Admin permissions in Exchange 5.5.

Is there something else I am missing? I re-activated it and it still isn't working.
Offline  
Old 10-10-2006, 10:53 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2006
Model: 7100c
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Is she getting red x's on her sent messages? If so, open them up and see if the error can provide any insight.
Offline  
Old 10-10-2006, 10:55 AM   #7 (permalink)
dev
CrackBerry Addict
 
dev's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Toronto
Model: 8800
Carrier: Rogers
Posts: 571
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Is the user account still exisiting on the old BES server? If so delete it, the do a security wipe of the device. Re-add the user to the new BES. Activate the device/user. You may have to run the handheldcleanup tool on the old server
after removing the user to ensure the BES agent re-scans the address book of the Exc 5.5 server, since it's directory service is local to the mail server.
Offline  
Old 10-12-2006, 04:20 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2006
Model: 7130e
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have found when moving a mailbox to a different information store, that I must run this command utility on the BB server: Handheldcleanup -u
then I have to reboot the BB server.
Offline  
Old 10-12-2006, 04:37 PM   #9 (permalink)
c13
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2006
Model: 8100
Posts: 27
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default the last guys are right

you shoud execute a handheld cleanup as this will update the DN of where the users mailbox resides. In addition, the error message the user recieves could point you in the right direction. check in the subject heading of a failed message. can you post?
Offline  
Old 10-13-2006, 09:33 AM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8130
Carrier: Vodafone
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had the same issue and a reboot of BES solved the problem.
Offline  
Old 10-13-2006, 01:04 PM   #11 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2006
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 38
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mole2384
I had the same issue and a reboot of BES solved the problem.
Looks like this solved the problem, unfortunately. This isn't reall a server that can be rebooted very often, hopefully it won't happen again.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.