BlackBerry Forums Support Community

BlackBerry Forums Support Community (http://www.blackberryforums.com/)
-   BES Admin Corner (http://www.blackberryforums.com/bes-admin-corner/)
-   -   Event Log errors on BES 4.0 server after upgrade from 3.6... (http://www.blackberryforums.com/bes-admin-corner/5149-event-log-errors-bes-4-0-server-after-upgrade-3-6-a.html)

rpfeffer 03-22-2005 11:41 AM

Event Log errors on BES 4.0 server after upgrade from 3.6...
 
Well , we upgraded and it seems to be working...for the most part. However, we're getting alot of warnings in the event log of the server looking like this.

"Drop DELETE command because the response from device is SYNC_DATABASE_NOT_ENABLED. (UserLast, UserFirst:18, DS=EXCHANGE, DB=MEMOS)"

where userlast, userfirst is the user name. This happens for tasks, memos, and contacts. However, all wireless sync's are working, just not instantaneously. Has anyone else seen this in their logs?

rpfeffer 03-22-2005 11:42 AM

we also saw quite a few "[SYNC-DSession] Recieved empty add for backup's recipient Cache. [UserLast, UserFirst:29]"

These occured when the enterprise activation was first run on the blackberry devices.

jibi 03-22-2005 12:11 PM

i've simply disabled the backup synchronization feature on our server. it failed more than it succeeded. for the other errors, a myriad of things could resolve it (if its still happening). the best method i have is to disable redirection for that particular user and synchronization service (memo, email filters, tasks, etc). leave it be for about 5-10 mins and then re-enable it.

rpfeffer 03-28-2005 01:29 PM

the backup synchronization errors have stopped. However, now we are getting alot of IT policy warnings, and several actual errors. The policy warnings do not worry me, because they are occuring for clients that have not yet been upgraded for OS 4.0 and had enterprise activation run successfully. These warnings will most likely cease once everyone is upgraded.

As for the errors we get now, about once or twice a day, sometimes more, are:

"[SRP] Ping Response not recieved" from the Blackberry Dispatcher Service

and

"The description for Event ID (10000) in Source ( Blackberry Router ) cannot be found. The local computer may not have the necessary registry information or message DLL files to display messages from a remote computer. You may be able to use the /AUXSOURCE = flag to retrieve this description; See Help and Support for details. The following information is part of the event: (SERVICE_RELAY_SESSION:SXXXXXX:00928848) Too many relay ping failures, dropping connection. Failures: 10." from the Blackberry Router Service.

Anyone seen these?

jibi 03-28-2005 01:54 PM

I only see the Ping Response not received when I either reboot the server and it first comes back online and/or our connectivity to the internet drops.

The last error can likely be remedied by opening BlackBerry Server Configuration then clicking on the BlackBerry Router tab (for the description not found part not the actual error).

The same goes for any similar errors, depending on their name. BESAlert is one, which the tab is located under BlackBerry Server Properties in the BlackBerry Management MMC. Why these are not registered when you install the server, I do not know. It seems to be bad coding when you receive errors that have no description for fresh installs, and the fix it to initiate a properties tab in order to install/register a description/DLL.

But I think your issue is likely one relating to your particular network.

rpfeffer 04-18-2005 03:40 PM

All of our IT policy errors are going away, except from clients not yet upgraded to the 4.0 OS software.

Anway, here is a new one.

BackupConnector is generating errors now, as well as Blackberry Dispatcher and Router services. The backup connector error is event ID 20025 and reads...

"{Last, First. 16} Failed to update {backup} record in database. Target = Phone Hotlist, UID - 15555555555, CmdID = -3483, status = 320"

The dispatcher error is event id 20590 and reads...


"{Last, First} BBR Authentication Failed! Error = 3"

Any thoughts?

jibi 04-18-2005 05:15 PM

Any errors for backup, I'd just ignore. The technology behind it will likely be the most flaky on the server, considering you are passing what could be quite a bit of data over the air. If the backup fails, its not user-impacting unless you SOLELY rely on wireless backups for their data backups.

rpfeffer 04-20-2005 09:48 AM

Quote:

Originally Posted by jibi
Any errors for backup, I'd just ignore. The technology behind it will likely be the most flaky on the server, considering you are passing what could be quite a bit of data over the air. If the backup fails, its not user-impacting unless you SOLELY rely on wireless backups for their data backups.

Not an issue at all. :)

Anyway, another error that is bothering me is that I am getting constant Synchronization Errors from a single user.

[SYNC-DSession] DevMgmt connector Responded
RESTORE_FAILED_BECAUSE_OF_NO_DATA_EXISTS for an update on handheld agent, return OPERATION_FAILURE to the device. [UserLast, UserFirst: 3, SID=13132345678, CLID=489, ECLID=13, TB=5]

where SID is a phone number (random of course ;))

rpfeffer 04-21-2005 01:11 PM

Update:

I'll be contacting RIM about the backup connector and Router messages. On the brightside, the dispatcher and synchronization errors are mainly gone (so far) after we wiped the user's handheld that was having send/recieve and wireless sycn issues consistently. Apparently it was a faulty activation or the device had become corrupted somehow, but the wipe and reinstallation of that user's BES account and device seemed to do the trick. :)

jibi 05-10-2005 01:52 PM

Quote:

Originally Posted by rpfeffer
(SERVICE_RELAY_SESSION:S######:00928848) Too many relay ping failures, dropping connection. Failures: 10." from the Blackberry Router Service.

(you may want to remove the SRP ID from your original post)

I got this error just now. We had a firewall outage for about 20 minutes and this error happened. The SRP status was showing disconnected when I opened the BES Management Console.

rpfeffer 05-11-2005 08:26 AM

Quote:

Originally Posted by jibi
(you may want to remove the SRP ID from your original post)

I got this error just now. We had a firewall outage for about 20 minutes and this error happened. The SRP status was showing disconnected when I opened the BES Management Console.

So that error just has to do with the firewall?

Also, original post fixed. :)

jibi 05-11-2005 10:30 AM

In our case, yes. Obviously, there was now route to RIM's network to authenticate the SRP. I thought it odd that the BES actually disconnected its attempts at SRP connection after 10 failed attempts, but oh well. I'm not really sure how to manually reconnect the SRP status. I searched for a minute, got impatient in finding a solution and/or it to reconnect on its own, then simply rebooted to fix the connection.

But I think the error, in general, would point to a connectivity issue, whether it be a firewall being down, the actual network connection being down, or the firewall having a blocked port for SRP communication.

phcbbadmin 12-12-2006 02:13 PM

Red X next to BES
 
In response to your problem with the Red X next to your BES, all you need to do to resolve is email [email address] with the SRP number (found under each Server Property in Blackberry Manager), and also the SRP Authentication key and ask them to reactivate.

This is a built in security feature that ensures SRP uniqueness.


All times are GMT -5. The time now is 09:18 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.12
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.