BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-01-2006, 05:22 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2006
Model: 8700V
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Unable to send email from device

Please Login to Remove!

Hi

I am having trouble sending email from an 8700V configured with BES on Exchange.

I can receive email, tasks calendar and note items no problem and tasks, calendar items etc. get sent wirelessly no problem. The encryption key is up to date and no other error messages occur.

When I try and send/reply to an email I get a red cross next to the outgoing message, when I open the message I get the following:

Sent Using: Desktop (Secure)
Folder: Sent items
Message status: Desktop email program unable to submit message
To: Rob
Sent: 1 Dec 2006 11:15
Subject: Test

I am on the Vodafone UK network and they say everything is in order their end.

There is no other option for method of sending other than Desktop.

Email can't be sent wirelessly or when connected to my laptop via USB.

Any help would be much appreciated.

Rob
Offline  
Old 12-01-2006, 05:28 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
noname's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Congested Islet of "Foreign Talents" (> 45% of workforce) - Singapore.
Model: Z10
OS: 10.0.0
PIN: NUKE(PAP)
Carrier: Singtel
Posts: 1,504
Post Thanks: 6
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default

Error matches that of KB04422 - Desktop email program was unable to submit message

Sometimes the answer is just a keyword search in the RIM Support Search Page
__________________
Native but 4th class citizen of a nation governed by idiots who import congestions & contention.
Offline  
Old 12-01-2006, 06:12 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2006
Model: 8700V
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Done that

Hi

Funnily enough I have been through the KB and did all of that yesterday, several times along with other possible solutions, but thanks for the post.

Rob
Offline  
Old 12-01-2006, 06:27 AM   #4 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
noname's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Congested Islet of "Foreign Talents" (> 45% of workforce) - Singapore.
Model: Z10
OS: 10.0.0
PIN: NUKE(PAP)
Carrier: Singtel
Posts: 1,504
Post Thanks: 6
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default

Hi mcommerce,

Did you do a search as suggested to go to RIM Support Search Page? Try searching "Desktop email program unable to submit message" under "Support Knowledge Base Articles" and it will return 2 articles. If you have exhausted the desktop/handheld checking, then it will be a server issue... The other KB article is the server one. Good Luck!

Keyword: Send As permission
__________________
Native but 4th class citizen of a nation governed by idiots who import congestions & contention.
Offline  
Old 12-01-2006, 09:38 AM   #5 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
BBAdmin's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Port 3101.org
Model: .
Carrier: .
Posts: 2,491
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This is a revoke of the Send As permission for a user that is a member of another administrative group. Take a look at this KB on Microsoft's site:

Users cannot send e-mail messages from a mobile device or from a shared mailbox in Exchange 2000 Server and in Exchange Server 2003
__________________

Offline  
Old 12-01-2006, 09:50 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2006
Model: 8100
Carrier: BT Mobile
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It could also be due to Vodafone UK's network problems today...

Article on the Register - I would post the URL, but it seems I'm not allowed to (must up my post count)
Offline  
Old 12-01-2006, 12:23 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2006
Model: 8700V
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for that, I also went through 3 KB articles that relate to that security hotfix and couldn't find anything out of place. Exhausting all of those avenues was the reason I posted on here. I am sure it is something so very simple but for the life of me at the moment I can't see it.

Just keep looking I guess.

Thanks
Offline  
Old 01-08-2007, 09:49 AM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2006
Location: UK
Model: 8800
PIN: 250E532A
Carrier: O2
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mcommerce
Thanks for that, I also went through 3 KB articles that relate to that security hotfix and couldn't find anything out of place. Exhausting all of those avenues was the reason I posted on here. I am sure it is something so very simple but for the life of me at the moment I can't see it.

Just keep looking I guess.

Thanks
Hi we have the same problem with one user. Did you find a fix for this


Thanks
__________________
-------------------
DazH PIN: 20416035
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.