BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-14-2006, 05:11 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2005
Model: 7250
Carrier: Verizon
Posts: 46
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default "Contacts" do not synch

Please Login to Remove!

Weird one: in-box, calendar, tasks all synch up, but "Contacts" refuses to. Wiped out the device, removed the user from BES, reloaded the device with the latest provider software, setup the user on BES again, activated, and again, everything except the freakin' contacts synchs up. I've done hundreds of these setups, I'm at a total loss here.

Any ideas?

Thanks,
Pete
Offline  
Old 12-15-2006, 03:13 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
BBAdmin's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Port 3101.org
Model: .
Carrier: .
Posts: 2,491
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

On the device go in to contacts > options > Wireless Sync - set to Yes.
__________________

Offline  
Old 12-15-2006, 08:00 AM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2005
Model: 7250
Carrier: Verizon
Posts: 46
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Bah! That options seems to be missing for some reason? The only things that are under "Address Book Options" are

Sort By:
Confirm Delete:
Allow Duplicate Names:

And where there's supposed to be Wireless Synch, there's nothing! Dang it. :(
Offline  
Old 12-15-2006, 08:23 AM   #4 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
BBAdmin's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Port 3101.org
Model: .
Carrier: .
Posts: 2,491
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What device is it? You need to be using a device running 4.0 code.
__________________

Offline  
Old 12-15-2006, 08:28 AM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2005
Model: 7250
Carrier: Verizon
Posts: 46
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It's the new RIM 8700, running on T-mobile EDGE v.4.1.0.346.

BB Core Apps version 4.1,
BB System Software version 4.1 as well.

I downloaded the software from T-Mobile yesterday and wiped out the device, reinstalled all software, removed the user from BES, added back in, still no go.
Offline  
Old 12-15-2006, 09:36 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2006
Model: 7290
Carrier: cingular
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Oh my gosh! I'm having the same problem! It's driving me insane!!!!! What the h_ _ _! This is my 3rd 8700 Blackberry. I returned the first one that I had because it wasn't communicating with the SIM card. But this first one I had sync'd up all my contacts. So I bring the second one home and I get this message "Unable to write or update application data". I did the same thing I reinstalled the software and it kept giving me the same message. So I took it back to Cingular and they told me it was the device, so they gave me another one. Well, I'm still having the same problem with this 3rd device. HELP PLEASE!!!! I called technical support and was on hold for about 2 hours and finally gave up. I'm at my wits end and need a fix. (Now I know why they call them CRACKBERRY'S!)
Offline  
Old 12-15-2006, 10:04 AM   #7 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Andi's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chicago
Model: 9700
OS: 6.0.0.448
Carrier: T-Mobile
Posts: 549
Post Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Enterprise activation has to start before you get the option for wireless contact sync....
Offline  
Old 12-15-2006, 10:07 AM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2005
Model: 7250
Carrier: Verizon
Posts: 46
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

In my case, Enterprise Activation never finishes. It remains in status "initializing" and while messages arrive in the mailbox, and the calendar appointments get put in and synched up, the Address Book refuses to do anything.

I am now wiping out the device (again), removing the user from BES, and I am going to to a USB activation direct to the server, not wireless. Will keep you posted.

/s Pete
Offline  
Old 12-15-2006, 10:11 AM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2006
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 111
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

If your Enterprise Activation (EA) never finishes, dont count on anything to work 100% ;)

Messages and calendars may start flowing, but your problem isnt the contacts not sycning, its your EA not finishing. The contacts are just a sympton (sp?) of the problem.

I've personally found the wireless activations to be more reliable than wired ones.

You already said you are wiping, removing and reloading. Good idea. Let us know what happens.
__________________
"I take off my robe and wizard hat...."
Offline  
Old 12-15-2006, 02:14 PM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2005
Model: 7250
Carrier: Verizon
Posts: 46
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well, EA hangs on "Synchronizing service Desktop"

Email is still coming in, and calendar appts are working as well, AddressBook is not. Calling T-Mobile next.
Offline  
Old 12-15-2006, 06:06 PM   #11 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2005
Model: 7250
Carrier: Verizon
Posts: 46
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Fixed:

0) Make sure all of the BES services are running under "services"
1) Remove user from BES
2) Wipe the device
3) Add user to BES
4) Go to user properties
5) Go to "PIM Synch" tab
6) Radio button "ON" next to "Wireless Synchronization disabled for this database" for "Tasks", "Memos", "Address Book" (in other words disable synching for now for all apps except Mailbox)
7) Go to "General" tab
8) Set Activation password
9) Go to the device
10) Commence EA
11) Go for coffee
12) Come back, EA should be done with "Mailbox" activated and email in there
13) Go to BES server > user properties > PIM synch and start setting radio button to "on" checking each application to "Bidirectional Synchronization" one at a time. So, set on Tasks, verify tasks synched up, set on Memos, verify, etc.


This worked for us, hope it helps you.

/s Pete

Last edited by PeterJS : 12-15-2006 at 06:08 PM.
Offline  
Old 12-16-2006, 03:49 PM   #12 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
mendes9's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 113
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have also encountered this problem. The root cause was a corrupted exchange mailbox. Re-created the mailbox bingo contacts synched.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.