BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-19-2007, 06:52 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Mathos's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Bruxelles, Belgique
Model: 8707v
Carrier: rented line
Posts: 54
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default calendar synchro problems ?

Please Login to Remove!

We have a BES v.4.0 with for the moment 16 users.

When a meeting is registered in Outlook, the meeting arrives well in the device BlackBerry.

When it is cancelled in the device, it is not removed in Outlook.

When a new meeting is creates in the device, it does not fit either in outlook.

The configuration is synchro bidirectional

There is a lot of logs but I do not find any error.

The only error in the logs is as follows but the use is not th problem user:
<2007-01-19 10:12:30 CET>:[1746]:<MDS_MAIL06>:<DEBUG>:<LAYER = IPPP, EVENT = Sending, TAG = 382402713, DEVICEPIN = xx42xx23, USERID = u4, VERSION = 16, CONNECTIONID = 1494558800, SEQUENCE = 0, TYPE = ERROR, SIZE = 59, ERRORCODE = 127, ERRORMSG = [java.io.IOException: bsm Connection Handler does not exist]>

Does somebody have an idea?

Thomas
Offline  
Old 01-19-2007, 06:54 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
BBAdmin's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Port 3101.org
Model: .
Carrier: .
Posts: 2,492
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Have a look at your CDO.dll versions. Outlooks versions of CDO don't support wireless calendar sync, that's why you need to have the CDO from your Exchange registered on the BES as well. Start there.
__________________

Offline  
Old 01-19-2007, 07:08 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Mathos's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Bruxelles, Belgique
Model: 8707v
Carrier: rented line
Posts: 54
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The CDO.DLL on the BES server is 6.5.6980.3 (c\Program Files\Exchsrvr\bin)
On the Exchange server we have 6.5.7226.0 (Exchange 2003 SP1)
Offline  
Old 01-19-2007, 07:27 AM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2006
Model: 8800c
Carrier: Cingular
Posts: 112
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

At the very least, the versions of cdo.dll should match on the BES and Exchange servers. To err on the side of caution, do the following:

1) Open the services console, set all of your BES services to manual, and then reboot.

After the reboot:

2) On the BES: open a command prompt, change directory to your c:\Program Files\Exchsrvr\bin folder.

3) Type regsvr32 /u cdo.dll to unregister the current cdo.dll version.

4) Rename the stopped cdo.dll file to something like cdo.old

5) Copy over the newer cdo.dll file from your Exchange server to the BES c:\Program Files\Exchsrvr\bin folder.

6) Type regsvr32 cdo.dll to register the new version of the file.

7) Reset the BES services back to Automatic in the Services console, and then reboot the BES.

Post Reboot:

Send a test invitation to one of your users and have the user accept the test invitation. Their issue should now be hopefully be fixed.

Last edited by edonin : 01-19-2007 at 07:34 AM.
Offline  
Old 01-19-2007, 08:26 AM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Mathos's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Bruxelles, Belgique
Model: 8707v
Carrier: rented line
Posts: 54
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

OK done

Wait & see ....

Thank you very much

Thomas
Offline  
Old 01-20-2007, 07:13 AM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Mathos's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Bruxelles, Belgique
Model: 8707v
Carrier: rented line
Posts: 54
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question

Unfortunately that does not solve the problem

Other idea ?

Last edited by Mathos : 01-20-2007 at 07:35 AM.
Offline  
Old 01-21-2007, 07:07 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: BB
Model: 8100
Carrier: BB
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

we have the same problem...any help or idea on this...

thanks

Regards
Offline  
Old 01-21-2007, 01:25 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Liquidlink's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Chicago, Illinois
Model: 9000
PIN: 20E220C5
Carrier: AT&T
Posts: 70
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

We had a problem like this but it was with sending mail on the BB device. Make sure that BESADMIN has the proper rights to your mail account. I don't know if this will help but it might.

The other option is to check your firewall and make your that the firewall is not blocking .dat files.

Hope this helps
Offline  
Old 01-21-2007, 02:00 PM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Mathos's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Bruxelles, Belgique
Model: 8707v
Carrier: rented line
Posts: 54
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello,

Why the dat files? The dat files are only used in one way ?

The only element that I don't manage is the DMZ and the firewalls...

All is good from exchange server to the mobile and never good in the other direction...

For the BESADMIN rights I followed scrupulously the installation guide.
Offline  
Old 01-21-2007, 05:45 PM   #10 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Liquidlink's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Chicago, Illinois
Model: 9000
PIN: 20E220C5
Carrier: AT&T
Posts: 70
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Mathos
Why the dat files? The dat files are only used in one way ?
The only element that I don't manage is the DMZ and the firewalls...
All is good from exchange server to the mobile and never good in the other direction...
For the BESADMIN rights I followed scrupulously the installation guide.
Dat files are send for all emails and for sync of device. If the firewall is sent to block the .dat file then the sync will have a problem. We had this problem when we switch from using redirector to BES. We had to make sure our firewall was not blocking the dat files.

BESADMIN was to have rights to each users mail accounts. I know BESADMIN needs Send As rights but I am not sure of the other ones.
Offline  
Old 01-22-2007, 04:10 AM   #11 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Mathos's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Bruxelles, Belgique
Model: 8707v
Carrier: rented line
Posts: 54
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

When I send an e-mail from the device all is OK but I do not see anything on port 3101 in the DMZ ...??

When I send from the device an invitation to a meeting I have a red cross on the device and always nothing in the DMZ.

Which is the normal flow of an e-mail starting from the device?

In our DMZ we allowed the traffic in and outgoing on the port 3101 only for srp.eu.blackberry.net but this rule does not seem used for the ingoing e-mails ??? nothing in the log
Offline  
Old 01-24-2007, 01:18 PM   #12 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Mathos's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Bruxelles, Belgique
Model: 8707v
Carrier: rented line
Posts: 54
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No more idea ?

For the sync & the port 3101 ?
Offline  
Old 01-24-2007, 05:15 PM   #13 (permalink)
Zro
CrackBerry Addict
 
Zro's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Model: 8800
Carrier: Rogers
Posts: 597
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

BES does not use .dat files. Toss that idea right out the window.

In your post with the CDO versions, it looks like you had older CDO on the BES. Make sure they are the same or the BES is higher.

I would doublecheck the permission requirements. Especially the send as/receive as permissions. Domain Admins have send as/receive as denied, so make sure the BESAdmin acct is not in the Domain Admins (but is in local admins).

Zro
Offline  
Old 01-31-2007, 10:42 AM   #14 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Mathos's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Bruxelles, Belgique
Model: 8707v
Carrier: rented line
Posts: 54
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

CDO.dll are now identical to those of exchange 2003 SP1 and the rights are correct

The BesAdmin is local Admin of the BES server and have send as/receive as and manage store: BesAdmin is not domain admin or others...just domain user
(For the BESADMIN rights I followed scrupulously the installation guide.)

An invitation leaves the device with small v green and then a few seconds later red cross (a not indexed message of error)
Offline  
Old 02-07-2007, 09:11 AM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2005
Model: 7100T
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

We have had this issue in the past for single users on our bes not affecting all users. Our solution was to call our provider (Cingular) and have them de-register the blackberry on their network and re-register it. Then go through the enterprise activation again. This has fixed about 6 different 'goofy' issues we have encountered over the past 3 years. Go figure......
Offline  
Old 02-08-2007, 09:10 AM   #16 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2006
Model: 7130e
Carrier: Verizon
Posts: 27
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

When we were on BES 4.0 we had the same issue and it ended up being the secretary deleting the appointment for their boss and the appointment would remain on the bosses calendar because the deleted item goes in to the secretary's deleted items and not the boses deleted items. If the BES did not see the item in the boses deleted items, then it was never moved from his or her calendar. Very difficult ot explain this to users. Fortunately, this was fixed in 4.1.
Offline  
Old 06-11-2007, 03:13 AM   #17 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Mathos's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Bruxelles, Belgique
Model: 8707v
Carrier: rented line
Posts: 54
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello,

I found the solution.

My user was simply hidden in the Global Adress List of MS-Exchange

When my mailbox returns visible all is right.

A issue for RIM ???
Offline  
Old 06-11-2007, 05:22 AM   #18 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2007
Model: 7130
Carrier: Vodafone
Posts: 30
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

in our BES 4.0.5 environment (approx 200 users, exchange 2003 SP2) we see a LOT of wireless calendar sync problems, most of them including disappearing calender items on the BB!

most of them have delegates looking into their calendars, invitations get accepted, updated, and then... lost. We have constantly users complaining about non-synchronised calender entries.

we have the same CDO.dll registered... any ideas??
Offline  
Old 06-11-2007, 06:11 AM   #19 (permalink)
BlackBerry Genius
 
hdawg's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Model: hdawg
PIN: port3101.org
Carrier: hdawg
Posts: 6,631
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You really should start a new thread ... Do you have people using the Desktop Manager syncing that you don't know about perhaps?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.