BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-23-2007, 05:02 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Domel's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Poland/Warsaw
Model: 9000
OS: 4.6.0.219
Carrier: T-Mobile / Era GSM
Posts: 42
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problems after fresh installation

Please Login to Remove!

Hello,

I have problems after installing BES Express on Win2k3 STD.
After installation of Exchange System Manager (Exchange2003 from SBS2003), copy of cdo.dll from server and setting up proper permissions on Domain Controller and BES I have problem with user Initialization.
After adding user it's status is not changing ... All the time "Initialization"

In logs I have such communicates after restart of BES server:

Event Type: Warning
Event Source: BlackBerry Dispatcher BES
Event Category: None
Event ID: 20000
Date: 2007-01-23
Time: 22:51:46
User: N/A
Computer: BES
Description:
SRPClient::Connect: Error calling host "localhost" [127.0.0.1] (0)

Event Type: Warning
Event Source: BlackBerry Router
Event Category: None
Event ID: 20000
Date: 2007-01-23
Time: 22:51:46
User: N/A
Computer: BES
Description:
[RELAY_SRP:UNKNOWN:00df2008] Error_sending_data, ERROR=10057


Event Type: Warning
Event Source: BlackBerry Router
Event Category: None
Event ID: 20000
Date: 2007-01-23
Time: 22:51:46
User: N/A
Computer: BES
Description:
[RELAY_SRP:UNKNOWN:00df2008] Send_failure


Event Type: Warning
Event Source: BlackBerry Dispatcher BES
Event Category: None
Event ID: 20460
Date: 2007-01-23
Time: 22:51:46
User: N/A
Computer: BES
Description:
[SRP] Connection failed


But! Then suddenly I have there records:

Event Type: Information
Event Source: BlackBerry Dispatcher BES
Event Category: None
Event ID: 50096
Date: 2007-01-23
Time: 22:51:47
User: N/A
Computer: BES
Description:
[SRP] Dispatcher\SRP Connection established

Event Type: Information
Event Source: BlackBerry Messaging Agent BES Agent 1
Event Category: None
Event ID: 50076
Date: 2007-01-23
Time: 22:51:51
User: N/A
Computer: BES
Description:
Starting BlackBerry Mailbox Agent 1 for Server BES - Version 4.1.2.23

Event Type: Information
Event Source: BlackBerry Messaging Agent BES Agent 1
Event Category: None
Event ID: 50049
Date: 2007-01-23
Time: 22:51:51
User: N/A
Computer: BES
Description:
Waiting for external UDP log messages on port 4085

Event Type: Information
Event Source: BlackBerry Messaging Agent BES Agent 1
Event Category: None
Event ID: 50000
Date: 2007-01-23
Time: 22:51:51
User: N/A
Computer: BES
Description:
Controller: This BES Agent is under control of BlackBerry Agent Controller

Event Type: Information
Event Source: BlackBerry Messaging Agent BES Agent 1
Event Category: None
Event ID: 50079
Date: 2007-01-23
Time: 22:51:52
User: N/A
Computer: BES
Description:
2 user(s) failed to initialize

Event Type: Information
Event Source: BlackBerry MDS Connection Service
Event Category: None
Event ID: 35003
Date: 2007-01-23
Time: 22:52:39
User: N/A
Computer: BES
Description:
<2007-01-23 22:52:39.939 CET>:[1182]:<MDS-CS_BES_MDS-CS_1>:<EVENT>:<LAYER = SRP, server has made a SRP connection with UID: S11339207>


Strange...
In pane I see that SRP is connected ...

Aha and "Exchange 5.5 Administrator" dont see Exchange when trying to connect to ... Strange because Exchange System Manager see and has access to Exchange.

Do you have any idea what may be wrong???

Regards
Offline  
Old 01-23-2007, 05:06 PM   #2 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Jun 2006
Model: 8700c
Carrier: cingular
Posts: 204
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

theres notihng wrong, its gonna stay initilizing till the day of judgement if you dont activate it , either through the wire or a wireless activation
Offline  
Old 01-23-2007, 05:16 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Domel's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Poland/Warsaw
Model: 9000
OS: 4.6.0.219
Carrier: T-Mobile / Era GSM
Posts: 42
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by gziz
theres notihng wrong, its gonna stay initilizing till the day of judgement if you dont activate it , either through the wire or a wireless activation
I have generated activation password and nothing changed.
Following Getting Started Guide after setting Activation Password I should Assign device, but when trying to assign I have communicate that user is not yet known to BlackBerry Agent ...

EDIT: OK I jave found that I should activate from device, so I will try this at the morning, because now I'm at home and BES is in office ;)

Last edited by Domel : 01-23-2007 at 05:25 PM.
Offline  
Old 01-23-2007, 10:36 PM   #4 (permalink)
Zro
CrackBerry Addict
 
Zro's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Model: 8800
Carrier: Rogers
Posts: 597
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

if you have already set the activation password then you can do the activation wirelessly...just put your email address and the password you set into the enterprise activation icon on the handheld and away you go.

Zro
Offline  
Old 01-24-2007, 02:45 AM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Domel's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Poland/Warsaw
Model: 9000
OS: 4.6.0.219
Carrier: T-Mobile / Era GSM
Posts: 42
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Zro
if you have already set the activation password then you can do the activation wirelessly...just put your email address and the password you set into the enterprise activation icon on the handheld and away you go.

Zro
I have putet e-mail address and password for e-mail account. After some time appear comunicate that it cannot activae.
Te given password should be activation password or password for the account?

EDIT: Device says "The server is not responding. Please contact your System Administrator"
But I don't understand. Which server is not responding? Bes is behind NAT shoult there be forward on any port to bes or it says that it can not connect with Exchange ... ?

Last edited by Domel : 01-24-2007 at 03:00 AM.
Offline  
Old 01-24-2007, 04:28 AM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Domel's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Poland/Warsaw
Model: 9000
OS: 4.6.0.219
Carrier: T-Mobile / Era GSM
Posts: 42
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have checked. BlackBerry service on provider side should be ok.
It don't want to activate ...

In logs I have:

Event Type: Warning
Event Source: BlackBerry Dispatcher BES
Event Category: None
Event ID: 20000
Date: 2007-01-24
Time: 09:07:54
User: N/A
Computer: BES
Description:
SRPClient::Connect: Error calling host "localhost" [127.0.0.1] (0)


Event Type: Warning
Event Source: BlackBerry Dispatcher BES
Event Category: None
Event ID: 20460
Date: 2007-01-24
Time: 09:07:54
User: N/A
Computer: BES
Description:
[SRP] Connection failed


Event Type: Warning
Event Source: BlackBerry Controller
Event Category: None
Event ID: 20000
Date: 2007-01-24
Time: 09:08:02
User: N/A
Computer: BES
Description:
The description for Event ID ( 20000 ) in Source ( BlackBerry Controller ) cannot be found. The local computer may not have the necessary registry information or message DLL files to display messages from a remote computer. You may be able to use the /AUXSOURCE= flag to retrieve this description; see Help and Support for details. The following information is part of the event: Unable to query service status of Dispatcher 'BES': 6.


Event Type: Warning
Event Source: BlackBerry Controller
Event Category: None
Event ID: 20000
Date: 2007-01-24
Time: 09:08:02
User: N/A
Computer: BES
Description:
The description for Event ID ( 20000 ) in Source ( BlackBerry Controller ) cannot be found. The local computer may not have the necessary registry information or message DLL files to display messages from a remote computer. You may be able to use the /AUXSOURCE= flag to retrieve this description; see Help and Support for details. The following information is part of the event: Could not connect to Service Control Manager at \\127.0.0.1: 1722.

Strange. There is no firewall on local machine. Only McAfee but I have turned off all options leaving only virus scanner ...
What else can be wrong ...?
Offline  
Old 01-24-2007, 05:20 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2007
Model: Pearl
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Have you checked all the services are running correctly (especially the Blackberry Controller by the look of your log)? under the right account?

Did you install using a BESAdmin account?
Offline  
Old 01-24-2007, 09:26 AM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Domel's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Poland/Warsaw
Model: 9000
OS: 4.6.0.219
Carrier: T-Mobile / Era GSM
Posts: 42
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by MeastroM
Have you checked all the services are running correctly (especially the Blackberry Controller by the look of your log)? under the right account?

Did you install using a BESAdmin account?
Services running:
-BalckBerry Alert
-BalckBerry Attachment Service
-BalckBerry Controller
-BalckBerryDispatcher
-BalckBerry MDS Connection Service
-BalckBerry Policy Service
-BalckBerry Router
-BalckBerry Synchronization Service
Disabled:
-BalckBerry Database consistency Service

On which log I sholuld concentrate? There are 16 files with logs ...

For example I found such records in BES_CTRL_01_20070124_0001.txt:

Quote:
[30000] (01/24 03:04:58.024):{0xC64} Performing system health check (BlackBerry Controller Version 4.1.2.23)
[30000] (01/24 03:07:34.526):{0xD04} Mobile Data Service state: Stopping, PID=7164
[20000] (01/24 03:07:52.526):{0xD04} Unable to query service status of Dispatcher 'BES': 1115
[20000] (01/24 03:07:52.526):{0xD04} Could not connect to Service Control Manager at \\127.0.0.1: 1115
[20000] (01/24 03:07:52.526):{0xD04} Unable to reconnect to Dispatcher 'BES'
[30000] (01/24 03:07:52.526):{0xD04} Dispatcher state: Failed, PID=0
[20000] (01/24 03:07:52.526):{0xD04} Unable to query service status of Policy Service 'local': 1115
[20000] (01/24 03:07:52.526):{0xD04} Could not connect to Service Control Manager: 1115
[20000] (01/24 03:07:52.526):{0xD04} Unable to reconnect to Policy Service 'local'
[30000] (01/24 03:07:52.526):{0xD04} Policy Service state: Failed, PID=0
[20000] (01/24 03:07:52.526):{0xD04} Unable to query service status of Router 'local': 1115
[20000] (01/24 03:07:52.526):{0xD04} Could not connect to Service Control Manager: 1115
[20000] (01/24 03:07:52.526):{0xD04} Unable to reconnect to Router 'local'
[30000] (01/24 03:07:52.526):{0xD04} Router state: Failed, PID=0
[20000] (01/24 03:07:52.526):{0xD04} Unable to query service status of Synchronization Service 'local': 1115
[20000] (01/24 03:07:52.526):{0xD04} Could not connect to Service Control Manager: 1115
[20000] (01/24 03:07:52.526):{0xD04} Unable to reconnect to Synchronization Service 'local'
[30000] (01/24 03:07:52.526):{0xD04} Synchronization Service state: Failed, PID=0
[20000] (01/24 03:07:52.526):{0xD04} Unable to query service status of Attachment Service 'local': 1115
[20000] (01/24 03:07:52.526):{0xD04} Could not connect to Service Control Manager: 1115
[20000] (01/24 03:07:52.526):{0xD04} Unable to reconnect to Attachment Service 'local'
[30000] (01/24 03:07:52.526):{0xD04} Attachment Service state: Failed, PID=0
[20000] (01/24 03:07:52.526):{0xD04} Unable to query service status of Mobile Data Service 'local': 1115
[20000] (01/24 03:07:52.526):{0xD04} Could not connect to Service Control Manager: 1115
[20000] (01/24 03:07:52.526):{0xD04} Unable to reconnect to Mobile Data Service 'local'
[30000] (01/24 03:07:52.526):{0xD04} Mobile Data Service state: Failed, PID=0
[20000] (01/24 03:07:52.526):{0xD04} Unable to query service status of Database Consistency Service 'local': 1115
[20000] (01/24 03:07:52.526):{0xD04} Could not connect to Service Control Manager: 1115
[20000] (01/24 03:07:52.526):{0xD04} Unable to reconnect to Database Consistency Service 'local'
[30000] (01/24 03:07:52.526):{0xD04} Database Consistency Service state: Failed, PID=0
[50091] (01/24 03:07:55.167):{0xB98} Stopping BlackBerry Agent Controller
[30000] (01/24 03:07:55.167):{0xD04} [DIAG] EVENT=Unregister_thread, THREADID=0xD04, THREADNAME="BESAgentController"
[30000] (01/24 03:07:55.245):{0xD00} [DIAG] EVENT=Unregister_thread, THREADID=0xD00, THREADNAME="LogReceiver"
[30000] (01/24 03:07:56.432):{0xD0C} [DIAG] EVENT=Unregister_thread, THREADID=0xD0C, THREADNAME="TimerHealth"
[30000] (01/24 03:07:56.432):{0xB98} 'BES' agent 1 requested to stop
or

in BES_DISP_01_20070124_0001.txt:

Quote:
30181] (01/24 04:11:30.691):{0xA40} Performing system health check (BlackBerry Dispatcher Version 4.1.2.20)
[30000] (01/24 04:15:00.582):{0xE18} SRPClient::ReceivePacket: No received bytes (0)
[20000] (01/24 04:15:00.582):{0xE18} SRPClient::Connect: Error calling host "localhost" [127.0.0.1] (0)
[20000] (01/24 04:15:00.582):{0xE18} [SRP] Connection failed
[20460] (01/24 04:15:00.582):{0xE18} [SRP] Connection failed
[30000] (01/24 04:20:03.582):{0xE18} SRPClient::ReceivePacket: No received bytes (0)
[20000] (01/24 04:20:03.582):{0xE18} SRPClient::Connect: Error calling host "localhost" [127.0.0.1] (0)
[20000] (01/24 04:20:03.582):{0xE18} [SRP] Connection failed
[20460] (01/24 04:20:03.582):{0xE18} [SRP] Connection failed
[30181] (01/24 04:21:30.707):{0xA40} Performing system health check (BlackBerry Dispatcher Version 4.1.2.20)
[30450] (01/24 04:24:19.566):{0xE54} {<here was account name>} User unchanged (disp): id=6, email=<here was e-main address>, device=<none>, routing=<none>, agent=<none>, ext=1, wl=0, keys=(0:0:0)
[30000] (01/24 04:25:06.582):{0xE18} SRPClient::ReceivePacket: No received bytes (0)
[20000] (01/24 04:25:06.582):{0xE18} SRPClient::Connect: Error calling host "localhost" [127.0.0.1] (0)
[20000] (01/24 04:25:06.582):{0xE18} [SRP] Connection failed
[20460] (01/24 04:25:06.582):{0xE18} [SRP] Connection failed
[30450] (01/24 04:26:18.582):{0xE70} {<here was account name>} User unchanged (disp): id=5, email=<here was e-main address>, device=<none>, routing=<none>, agent=<none>, ext=1, wl=0, keys=(0:0:0)
[30000] (01/24 04:30:09.582):{0xE18} SRPClient::ReceivePacket: No received bytes (0)
[20000] (01/24 04:30:09.582):{0xE18} SRPClient::Connect: Error calling host "localhost" [127.0.0.1] (0)
[20000] (01/24 04:30:09.582):{0xE18} [SRP] Connection failed
[20460] (01/24 04:30:09.582):{0xE18} [SRP] Connection failed
[30181] (01/24 04:31:30.707):{0xA40} Performing system health check (BlackBerry Dispatcher Version 4.1.2.20)
[30000] (01/24 04:35:12.582):{0xE18} SRPClient::ReceivePacket: No received bytes (0)
[20000] (01/24 04:35:12.582):{0xE18} SRPClient::Connect: Error calling host "localhost" [127.0.0.1] (0)
[20000] (01/24 04:35:12.582):{0xE18} [SRP] Connection failed
[20460] (01/24 04:35:12.582):{0xE18} [SRP] Connection failed

Is there any BlackBerry Log parser?

I'm receiving mails from [email address]
with text: "This message is used to carry data between the BlackBerry handheld and an associated server. Please do not delete, move or respond to this message - it will be processed by the server."
Offline  
Old 01-25-2007, 05:55 AM   #9 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Domel's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Poland/Warsaw
Model: 9000
OS: 4.6.0.219
Carrier: T-Mobile / Era GSM
Posts: 42
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

After full reinstall with check of all required points in manuall I'm receving activation mail and after entering mail and password to device after 15 minuter there is connection error comunicate.

In BES I have this for example:

Event Type: Error
Event Source: BlackBerry MDS Connection Service
Event Category: None
Event ID: 15000
Date: 2007-01-25
Time: 12:45:57
User: N/A
Computer: BES
Description:
<2007-01-25 12:45:57.203 CET>:[66]:<MDS-CS_BES_MDS-CS_1>:<ERROR>:<LAYER = SRP, EVENT = Exception, java.net.SocketException: Connection reset
LAYER = SRP, EVENT = Exception, at java.net.SocketInputStream.read(Unknown Source)
LAYER = SRP, EVENT = Exception, at java.io.BufferedInputStream.fill(Unknown Source)
LAYER = SRP, EVENT = Exception, at java.io.BufferedInputStream.read(Unknown Source)
LAYER = SRP, EVENT = Exception, at java.io.FilterInputStream.read(Unknown Source)
LAYER = SRP, EVENT = Exception, at net.rim.ippp.a.b.g.S.x.po.k(Unknown Source)
LAYER = SRP, EVENT = Exception, at net.rim.ippp.a.b.g.S.x.pX.read(Unknown Source)
LAYER = SRP, EVENT = Exception, at java.io.FilterInputStream.read(Unknown Source)
LAYER = SRP, EVENT = Exception, at java.io.DataInputStream.readByte(Unknown Source)
LAYER = SRP, EVENT = Exception, at net.rim.ippp.a.b.g.S.n.bf.a(Unknown Source)
LAYER = SRP, EVENT = Exception, at net.rim.ippp.a.b.g.S.n.bf.<init>(Unknown Source)
LAYER = SRP, EVENT = Exception, at net.rim.ippp.a.b.g.S.bl.pY.a(Unknown Source)
LAYER = SRP, EVENT = Exception, at net.rim.ippp.a.b.g.S.L.lr.run(Unknown Source)
<2007-01-25 12:45:57.203 CET>:[66]:<MDS-CS_BES_MDS-CS_1>:<ERROR>:<java.net.SocketException: Connection reset>
<2007-01-25 12:45:57.203 CET>:[66]:<MDS-CS_BES_MDS-CS_1>:<ERROR>:<at java.net.SocketInputStream.read(Unknown Source)>
<2007-01-25 12:45:57.203 CET>:[66]:<MDS-CS_BES_MDS-CS_1>:<ERROR>:<at java.io.BufferedInputStream.fill(Unknown Source)>
<2007-01-25 12:45:57.203 CET>:[66]:<MDS-CS_BES_MDS-CS_1>:<ERROR>:<at java.io.BufferedInputStream.read(Unknown Source)>
<2007-01-25 12:45:57.203 CET>:[66]:<MDS-CS_BES_MDS-CS_1>:<ERROR>:<at java.io.FilterInputStream.read(Unknown Source)>
<2007-01-25 12:45:57.203 CET>:[66]:<MDS-CS_BES_MDS-CS_1>:<ERROR>:<at net.rim.ippp.a.b.g.S.x.po.k(Unknown Source)>
<2007-01-25 12:45:57.203 CET>:[66]:<MDS-CS_BES_MDS-CS_1>:<ERROR>:<at net.rim.ippp.a.b.g.S.x.pX.read(Unknown Source)>
<2007-01-25 12:45:57.203 CET>:[66]:<MDS-CS_BES_MDS-CS_1>:<ERROR>:<at java.io.FilterInputStream.read(Unknown Source)>
<2007-01-25 12:45:57.203 CET>:[66]:<MDS-CS_BES_MDS-CS_1>:<ERROR>:<at java.io.DataInputStream.readByte(Unknown Source)>
<2007-01-25 12:45:57.203 CET>:[66]:<MDS-CS_BES_MDS-CS_1>:<ERROR>:<at net.rim.ippp.a.b.g.S.n.bf.a(Unknown Source)>
<2007-01-25 12:45:57.203 CET>:[66]:<MDS-CS_BES_MDS-CS_1>:<ERROR>:<at net.rim.ippp.a.b.g.S.n.bf.<init>(Unknown Source)>
<2007-01-25 12:45:57.203 CET>:[66]:<MDS-CS_BES_MDS-CS_1>:<ERROR>:<at net.rim.ippp.a.b.g.S.bl.pY.a(Unknown Source)>
<2007-01-25 12:45:57.203 CET>:[66]:<MDS-CS_BES_MDS-CS_1>:<ERROR>:<at net.rim.ippp.a.b.g.S.L.lr.run(Unknown Source)>


And other posted by me errors ...
Nothing changed ...
Offline  
Old 01-25-2007, 12:35 PM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Domel's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Poland/Warsaw
Model: 9000
OS: 4.6.0.219
Carrier: T-Mobile / Era GSM
Posts: 42
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok I have found what was wrong. Permissions When I have address bes to domain admins everything started
Offline  
Old 05-17-2007, 09:28 PM   #11 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Sparkomatic's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Orange County, CA
Model: Bold
OS: 4.6
PIN: S & Needles
Carrier: I don't even know her
Posts: 841
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It looks like I'm very close to getting all of this to work. Wondering if anyone can tell me what might be wrong from the following log?

[30053] (05/17 14:52:42.674):{0x254} Retry start for user: /o=ENTERPRISE/ou=first administrative group/cn=Recipients/cn=bgomez
[30041] (05/17 14:52:42.674):{0x254} Starting handheld for Brandon Gomez
[40704] (05/17 14:52:42.674):{0x254} MAPIMailbox::MAPIMailbox(2) ServerDN=/o=ENTERPRISE/ou=first administrative group/cn=Configuration/cn=Servers/cn=ECSSBS/cn=Microsoft Private MDB, MailboxDN=/o=ENTERPRISE/ou=first administrative group/cn=Recipients/cn=bgomez
[40739] (05/17 14:52:42.674):{0x254} MAPIMailbox::MAPIMailbox(2) - ResolveName[1] success for DisplayName='/o=ENTERPRISE/ou=first administrative group/cn=Recipients/cn=bgomez'
[40204] (05/17 14:52:42.674):{0x254} MailboxManager::GetMailboxSession - Using MAPI profile 'BlackBerryServer'
[40430] (05/17 14:52:42.690):{0x254} {brandon@enterprise-com.com} MAPIMailbox::MAPIMailbox(2) - Mailbox opened on session 0x013925f8 (ECSSBS)
[40405] (05/17 14:52:42.690):{0x254} {brandon@enterprise-com.com} MAPIMailbox::OpenIPMSubtree - OpenEntry (0x8004010f) failed
[40205] (05/17 14:52:42.690):{0x254} MailboxManager::CloseMailboxSession - closing session
[20154] (05/17 14:52:42.690):{0x254} User Brandon Gomez not started
[50079] (05/17 14:52:42.690):{0x254} 1 user(s) failed to initialize

I read on an earlier post that I should probably check the server config wizard to see what mapi profile is being used. I can't do a wireless activation and a direct USB activation starts and then says the user has not been recognized yet and to try again later.
__________________
Brandon
My Website & Twitter
Offline  
Old 05-18-2007, 04:58 AM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Domel's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Poland/Warsaw
Model: 9000
OS: 4.6.0.219
Carrier: T-Mobile / Era GSM
Posts: 42
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Most of the problems are caused by missing permission rules or mapi32.dll/cdo.dll wrong versions.
Are you sure that both are ok? Have you tried to add besadmin user to domain admins to check if this will solve the problem?
__________________
Our greatest glory is not in never falling but in rising every time we fall
Offline  
Old 05-18-2007, 08:20 AM   #13 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Sparkomatic's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Orange County, CA
Model: Bold
OS: 4.6
PIN: S & Needles
Carrier: I don't even know her
Posts: 841
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Domel View Post
Most of the problems are caused by missing permission rules or mapi32.dll/cdo.dll wrong versions.
Are you sure that both are ok? Have you tried to add besadmin user to domain admins to check if this will solve the problem?
I'm sure it's a permissions thing and it'll probably be something so small, I'll feel like a dork when I figure it out...ha ha

I did check the cdo.dll and the one on the BES server was older so both match now. Thanks for the mapi.dll...I haven't checked that one yet but will!

I'll also add besadmin to domain admins and post back. Thanks again for the help!
__________________
Brandon
My Website & Twitter
Offline  
Old 05-18-2007, 10:18 AM   #14 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Sparkomatic's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Orange County, CA
Model: Bold
OS: 4.6
PIN: S & Needles
Carrier: I don't even know her
Posts: 841
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Success! Darn mapi32.dll file! The versions didn't match and as soon as I uploaded the newer file and rebooted, it worked!

Thanks everyone! One last question... it seems like emails are a little slow in getting to my BB. Is there a setting I may be missing on the server? Messages seem to get to my desktop and then lag about a minute and a half before hitting my BB. When I was using a hosted BES, the email would hit desktop and BB about the same time. I know, what's a minute and a half but figure I'd check to see if there's something I'm missing.
__________________
Brandon
My Website & Twitter
Offline  
Old 05-18-2007, 10:37 AM   #15 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Domel's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Poland/Warsaw
Model: 9000
OS: 4.6.0.219
Carrier: T-Mobile / Era GSM
Posts: 42
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Sparkomatic View Post
Success! Darn mapi32.dll file! The versions didn't match and as soon as I uploaded the newer file and rebooted, it worked!

Thanks everyone! One last question... it seems like emails are a little slow in getting to my BB. Is there a setting I may be missing on the server? Messages seem to get to my desktop and then lag about a minute and a half before hitting my BB. When I was using a hosted BES, the email would hit desktop and BB about the same time. I know, what's a minute and a half but figure I'd check to see if there's something I'm missing.
For me it looks like BES may be slow - check BES performance. I had similar problem when server CPU was overloaded and mails ware send with delay.
In my BB i'm receiving mails 3 seconds earlier than on outlook connected to LAN ;)
__________________
Our greatest glory is not in never falling but in rising every time we fall
Offline  
Old 05-18-2007, 10:51 AM   #16 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Sparkomatic's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Orange County, CA
Model: Bold
OS: 4.6
PIN: S & Needles
Carrier: I don't even know her
Posts: 841
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hmmm... it's a brand new Dell 1950 rack server, Dual Core Xeon 5050 3.0 GHz, 2GB RAM and RAID1 146GB drives. BES Express is the only thing loaded on it with just one user.
__________________
Brandon
My Website & Twitter
Offline  
Old 05-18-2007, 10:57 AM   #17 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Domel's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Poland/Warsaw
Model: 9000
OS: 4.6.0.219
Carrier: T-Mobile / Era GSM
Posts: 42
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Sparkomatic View Post
Hmmm... it's a brand new Dell 1950 rack server, Dual Core Xeon 5050 3.0 GHz, 2GB RAM and RAID1 146GB drives. BES Express is the only thing loaded on it with just one user.
Nice. I have installed win2k3 with BES on workstation hardware which stands on servers room :D
Maybe connection to internet is slow or any firewall is slowing? Mails come through internet and RIM infrastructure ...
I don't have any other solutions in mind for now ...
__________________
Our greatest glory is not in never falling but in rising every time we fall
Offline  
Old 05-18-2007, 11:05 AM   #18 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Sparkomatic's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Orange County, CA
Model: Bold
OS: 4.6
PIN: S & Needles
Carrier: I don't even know her
Posts: 841
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No problem. Thanks Domel. I'll have to check out how the performance is over the next day or so. Maybe it's just an internet lagging kind of day or something in the SonicWall.
__________________
Brandon
My Website & Twitter
Offline  
Old 05-18-2007, 11:14 AM   #19 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Domel's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Poland/Warsaw
Model: 9000
OS: 4.6.0.219
Carrier: T-Mobile / Era GSM
Posts: 42
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You are welcome
__________________
Our greatest glory is not in never falling but in rising every time we fall
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.