BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-13-2007, 01:00 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2006
Model: 8700r
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BES 4.1 and LCS

Please Login to Remove!

I have configured the BBIM_1 and started the service, as well, I have pushed the Enterprise Messenger out to the test blackberry. The problem I am getting is when I try to log in to the Enterprise Messenger I get the error:

You have selected an invalid address.

I am not sure what is wrong. I have tried using the username with and without the domain included.

Anyone have any ideas?
Offline  
Old 02-13-2007, 02:27 PM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2006
Model: 8700r
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default New Error

My error message has no changed. It now reads:

Server Error (314).

Anyone know what this is or how I can find out?
Offline  
Old 02-13-2007, 10:08 PM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Oct 2004
Model: 9530
Carrier: Verizon
Posts: 302
Post Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jjbe
My error message has no changed. It now reads:

Server Error (314).

Anyone know what this is or how I can find out?
Not sure if it would get this far or this error, but is your BES a 2003 SP2 server? It needs to be 2003, I believe SP1 minimum.
Offline  
Old 09-14-2007, 04:36 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Model: 7100V
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Might help...

Have a look at this thread: LCS Enterprise Messenger Issues
Offline  
Old 11-28-2007, 10:49 AM   #5 (permalink)
SEP
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Nov 2007
Model: 9000
Carrier: -
Posts: 152
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

does anyone have docs on how to install LCS and the settings required on server/user side?

I installed it sometime ago and it says its online but on the BB i get 'contact admin to enable this service'
Offline  
Old 11-28-2007, 01:14 PM   #6 (permalink)
BlackBerry Genius
 
hdawg's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Model: hdawg
PIN: port3101.org
Carrier: hdawg
Posts: 6,632
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by SEP View Post
does anyone have docs on how to install LCS and the settings required on server/user side?

I installed it sometime ago and it says its online but on the BB i get 'contact admin to enable this service'
Welcome to the forums!

Have you searched the BTSC for this error? Do you recall how you had it configured? What IM clients do you use in your office?
Offline  
Old 11-28-2007, 03:47 PM   #7 (permalink)
Ugg
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Dec 2006
Model: 8310
OS: 4.5
Carrier: O2
Posts: 197
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

There should be a BBIM log in among the daily BES logs. Have a look in there for the line corresponding to the on-device error (when I last looked at this it was "onLoginResponse", but that was at least one service pack ago). That line should have "RESULT = <something>" in it.

What's the value of "something"? It should be 0 if it worked - if it's not the value might help diagnose the problem. Is it the same when you try and login both with and without the domain?
Offline  
Old 11-29-2007, 05:43 AM   #8 (permalink)
SEP
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Nov 2007
Model: 9000
Carrier: -
Posts: 152
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi guys.

Logs?....erm...were do i find logs? i haven't a BBIM folder either.
Have been 'given' this responibility so don't totally know how it all works but working with logs sounds like a key place to start. Docs are hard to find too.

We are using Office Communicator 2005 on LCS 2005 server.
cwa.company.com
port:443
HTTPS
1200000

Defaults i think.

Service LCS/Office Communicator = Running
Installed on BB ok, entered the sip address and domain names in all possible combinations but the BB just says to enable service.
Offline  
Old 11-29-2007, 06:13 AM   #9 (permalink)
SEP
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Nov 2007
Model: 9000
Carrier: -
Posts: 152
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok did the above BTSC but just the same result
Offline  
Old 11-29-2007, 06:48 AM   #10 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
DavidAdams's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Belfast
Model: NotYe
PIN: N/A
Carrier: O2
Posts: 470
Post Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by SEP View Post
Hi guys.

Logs?....erm...were do i find logs? i haven't a BBIM folder either.
Have been 'given' this responibility so don't totally know how it all works but working with logs sounds like a key place to start. Docs are hard to find too.
You will find your logs in the following location, well it's where mine are anyway:

C:\Program Files\Research In Motion\BlackBerry Enterprise Server\Logs

on your BES itself. In that folder you will find a set of folders dated daily, inside each are the log files for the day in question.
__________________
BES, 4.1.7, was SBE now full BES
Domino v7.0.2
Windows Server 2003, standalone
Offline  
Old 11-29-2007, 08:03 AM   #11 (permalink)
SEP
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Nov 2007
Model: 9000
Carrier: -
Posts: 152
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

don't have a Logs folder. To set one up, would this be BES Alert?

edit: ok found the configuration prog and set one up.

Last edited by SEP : 11-29-2007 at 08:13 AM.
Offline  
Old 12-02-2007, 07:10 PM   #12 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2006
Location: 1
Model: Z10
PIN: 1
Carrier: Rogers
Posts: 69
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ensure you login as:
-------------------
e-mail address
domain\user name
password

I would recommend in your service books, you delete DESKTOP [BBIM] on your BB and send the service books again from the BES server...

Try then.
Offline  




Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.