BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-01-2007, 04:18 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Software being pushed from BES is not being installed on hand held? help please :)

Please Login to Remove!

Hoping someone can shed some light on this. Basically I have a client that has set up a software configuration on their BES for our application.

They pushed this to the user the first time with no problem but they didn't have the right policy applied.
I talked them through setting up the policy and got them to resend it to the user but it didn't appear to go through.
We then set the policy disposition to disallowed to remove the software and make sure the policy was pushing through ok. The user got the notification that the software was going to be removed and it did remove.

Now we have set the policy for the software configuration back to Required but it doesn't seem to be working. On the BES under software configuration for the user it shows "Install Required" but there is nothing showing up on the hand held.

Is there something I'm missing? The software configuration has obviously been pushed to the device at least twice so I cant understand why it will not go a third time. Is there something on the hand held that needs to be done to complete the installation?

Sadly I have a BES here but no devices attached to it so cant test it myself and I'm in no way an expert when it comes to BES configurations.
Offline  
Old 06-01-2007, 06:16 AM   #2 (permalink)
CrackBerry Addict
 
JerryD's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Brooklyn, NY
Model: 9000
OS: 5.0.0.106
Carrier: AT&T
Posts: 877
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm NOT a BES person, but from what I understand, once you set a policy - remove programname - you have to remove it (clear it) from the policy. The polciy to install programname is probably different from the policy to remove programname. You'd need to clear the remove programname policy for the install to work.

Clear as mud, right?
__________________
.
.
J

Offline  
Old 06-01-2007, 06:32 AM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you very much for the answer.

I see what you mean. The "remove policy" was the same policy but just had the disposition set to disallowed. Once this was done the disposition was set back to "required" which in effect should be the same as a new "install policy" (I think ).

In other words there is no policy there now saying this software needs to be removed.
Offline  
Old 06-01-2007, 01:00 PM   #4 (permalink)
CrackBerry Addict
 
ladydi's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Washington
Model: 8800
Carrier: T-mobile
Posts: 848
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

you are correct. And it doesn't work like RIM advertises it. See this thread Software Config, App Policy, & Uninstall
for more info on what RIM told me after 3 weeks of messing with it.
__________________
~Di~
Windows 2003
Exchange 2003
BES 4.1
Offline  
Old 06-04-2007, 07:58 AM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ahhhhh. Thats interesting thanks!!

Like I said I'm nowhere near a BES expert but I really couldn't understand why it wouldn't send it back out again I will get them to rename the folder the .alx and .cod files are in and see if that sorts things out.
Offline  
Old 06-12-2007, 10:54 AM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2007
Model: 7100t
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 25
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

how long does it usually take for applications to get pushed OTA? I made a new software config and added google maps to it about 10 minutes ago but still nothing. The BES still says "install required". Does it usually take a long time to install an app on a blackberry OTA? Thanks in advance
Offline  
Old 06-12-2007, 11:21 AM   #7 (permalink)
BlackBerry God
 
penguin3107's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Model: iOS 5
Carrier: VZW
Posts: 11,701
Post Thanks: 1
Thanked 237 Times in 219 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by JFV1134 View Post
how long does it usually take for applications to get pushed OTA? I made a new software config and added google maps to it about 10 minutes ago but still nothing. The BES still says "install required". Does it usually take a long time to install an app on a blackberry OTA? Thanks in advance
It can take several hours for applications to be pushed.
Just give it some time.
__________________
BCSA
BES 5.0.3 MR4 :-: Exchange 2007 SP3 RU3
http://port3101.org
Offline  
Old 06-12-2007, 11:32 AM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2007
Model: 7100t
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 25
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by penguin3107 View Post
It can take several hours for applications to be pushed.
Just give it some time.
Okay. Thanks!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.