BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-09-2005, 01:34 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default assigning handheld to new user

Please Login to Remove!

after assigning a handheld to a user, i go to Ports under Handheld Management in the Blackberry Manager. Under 'Status' it says "Provisioning handheld". How long will it be in this status? I have left it for 3 hours and nothing is happening. I refresh often, but no change? Is it supposed to take this long?
Offline  
Old 05-09-2005, 01:47 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Dec 2004
Location: in a house...
Model: lots
Carrier: Rogers
Posts: 1,148
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

restart bes.

cd.
Offline  
Old 05-09-2005, 02:23 PM   #3 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,798
Post Thanks: 33
Thanked 441 Times in 381 Posts
Default

Huh? Is that a serious answer? "restart bes."
Offline  
Old 05-09-2005, 02:26 PM   #4 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
udontknowjack's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: State of Confusion
Model: 9000
Carrier: T-Mobile
Posts: 483
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had that problem the other day. I just had to remove the users from the BES and reprovision them.
Offline  
Old 05-09-2005, 02:27 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

serious or not, it didn't work
Offline  
Old 05-09-2005, 02:45 PM   #6 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Dec 2004
Location: in a house...
Model: lots
Carrier: Rogers
Posts: 1,148
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It was a serious comment, next is the re-provisioning thing like udontknowjack said...

cd.
Offline  
Old 05-09-2005, 02:49 PM   #7 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Dec 2004
Location: in a house...
Model: lots
Carrier: Rogers
Posts: 1,148
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just to elaborate a bit on my restart bes... sometimes while provisioning a user, ODBC will get buggered up either making the connection or breaking the connection to the MSDE/SQL. It happened to me once and I know a few other people who have come to me with a simular problem. Restarting BES will generally sort out the ODBC issue between it and the database...

It hasn't happened with BES4 that I know of yet, mostly 3.6...

So once again, yes, it was a serious answer.

cd.
Offline  
Old 05-09-2005, 03:33 PM   #8 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,798
Post Thanks: 33
Thanked 441 Times in 381 Posts
Default

That's for elaborating - makes a lot more sense now
Offline  
Old 05-09-2005, 03:55 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i've tried restarting bes, and also re-provisioning but still getr the same thing. Also, when i go to the user list, the status of the user i'm trying to add is stuck on "initializing".
Offline  
Old 05-16-2005, 06:52 PM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2005
Model: 7100T
Posts: 17
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Same Issue- INITIALIZING STUCK

I'm also trying to add a new user. I've tried restarting the services, restarted the server itself (this is a horrible thing to have to do), removed and readded the user (assume this is what you mean by "reprovisioning"), had the user reload desktop software, restarted services after deleting then restarted services after re-adding user, I'm getting NOWHERE. This is getting extremely frustrating. Only a problem with one user/handheld. I'm running BES 3.6 by the way. Please help! Cheerio mateys
Offline  
Old 05-19-2005, 09:58 AM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2005
Model: 7290
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm so new at this... I kind of got thrown into the BB admin role in the past few days... I'm trying to pick up as much as I can about BES and the blackberries.... One of my users' status is set on "initializing" but everything seems to be working fine.

What is a reprovision? How do I do it?

Thanks guys!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.