BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-11-2007, 06:36 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlanta
Model: 9330
Carrier: Verizon
Posts: 107
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Activation: 8700c with 4.2 hh software

Please Login to Remove!

Anybody run across an issue with 4.2 on this device as concerns OTA activation?

Spent a couple of hours yesterday with RIM and the device will not activate OTA. Wiped, used Javaloader to wipe, reloaded 4.2 (only "base" apps) and would see activation log messages down to "your email address ..." and then a pop-up error on the handheld to contact sysadmin.

Activating via USB and Destop Mgr worked flawlessly.

Just curious.

Thanks.
Offline  
Old 09-11-2007, 07:18 AM   #2 (permalink)
x14
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Jul 2005
Location: NYC
Model: 9800
OS: 6.0.0.546
Carrier: AT&T
Posts: 2,344
Post Thanks: 0
Thanked 17 Times in 16 Posts
Default

What's your BES environment?

I had a problem activiating 4.2 devices on my BES 4.1.2 server having a mixed BES 4.1.2/4.1.4 environment.
__________________
Exchange 2007/BES 5.0.2 MR2
Offline  
Old 09-11-2007, 07:43 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlanta
Model: 9330
Carrier: Verizon
Posts: 107
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Exch 2k3, single BES 4.0.6.

Although, I'm upgrading to 4.1.4 this very evening.
Offline  
Old 09-11-2007, 10:09 AM   #4 (permalink)
CrackBerry Addict
 
mahoward's Avatar
 
Join Date: May 2005
Model: 8900
Carrier: T-Mobile
Posts: 560
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I suspect you will see different results after the upgrade. If not, check the MAGT, POLC, and DISP logs to narrow down the issue.

Getting rid of the wireless variable (i.e. doing activation via USB cable) also can clarify the issue. Feel free to post parts of the logs here for assistance.
__________________
BESX 4.1.7 on Exchange 2003: 65 Devices
BESX 5.0.3 on Exchange 2003: 2007 Devices
Offline  
Old 09-11-2007, 10:29 AM   #5 (permalink)
BlackBerry Genius
 
hdawg's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Model: hdawg
PIN: port3101.org
Carrier: hdawg
Posts: 6,631
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

If you download the BRK for 4.0.6 there is a tool EAStatus.exe that will comb through the logs and show you where the EA Process stops. Can you get / post those? Also, send over exactly what the HH is displaying on the screen if you can.
Offline  
Old 09-11-2007, 10:30 AM   #6 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Jul 2005
Location: Solon, OH, USA
Model: 9000
OS: 4.6.0.167
PIN: 20878533
Carrier: ATT
Posts: 708
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have no problem with OTA EA using v4.2.1.155 on a 8700c on BES 4.1.4 on Domino 6.5.6FP1.
__________________
--
Domino 7.0.4FP1 | BES 4.1.6 MR-7 | 42 handhelds
Offline  
Old 09-11-2007, 12:37 PM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlanta
Model: 9330
Carrier: Verizon
Posts: 107
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yesterday, RIM was able to OTA activate a "test" unit running 4.2.1 101 (don't know if it was an 8700c) against the affected mailbox, so that's what's pinning it down to a device issue. The device in question has been activated at least three times in the past on this server (as it is MY device!). The problem unit is running 4.2.1.96 and this is the first time I've tried activating since the hh upgrade 3 weeks ago.

As for the activation log...it gets covered up with the pop-up error very quickly. I'll have to see the log from a successful activation to be able to state it correctly.

Once the upgrade is completed this evening, I'll more than likely wipe and run thru it again just to see what, if anything, happens. I'd forgotten about the RK utility.

If I still had it, I'd reload a previous hh software to pin it down to either a physical "oddity" or an OS issue...

I'll post any new info...or logs if it continues failing.

Thanks for the feedback.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.