BlackBerry Forums Support Community               

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-30-2008, 10:33 AM   #81 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Passp
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,817
Post Thanks: 287
Thanked 305 Times in 287 Posts
Default

Please Login to Remove!

you can get another SRP cal, not sure of cost.

user cals should be removeable and transferable.
__________________
unlock you phone here http://cellunlocker.net/blackberry-unlock.php
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Passport, Z30, Z10 and Q10
Offline   Reply With Quote
Old 06-05-2008, 01:33 PM   #82 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2008
Model: Pearl
PIN: N/A
Carrier: Vodafone, IE
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry Oops I'm embarrased :o

OK, I'm old enough and wise enough to RTFM, or at least I thought I was ...

I installed the 'Professional' version, and didn't get around to opening ports etc, so when it didn't work, I thought, I know what I'll do, I'll delete the user, and start over. That was it, any susbequent attempts tell me that I've no licenses left to add users ...

I've reinstalled, it's recreated the database, so I'm guessing that the licensing information is in the registry. Is there a safe way to delete the registry keys, or better again, a way to recover the deleted user?

Best Regards
--Paul
Offline   Reply With Quote
Old 06-05-2008, 02:47 PM   #83 (permalink)
BlackBerry God
 
penguin3107's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Model: iOS 5
Carrier: VZW
Posts: 11,701
Post Thanks: 1
Thanked 237 Times in 219 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by TraggetLuap View Post
OK, I'm old enough and wise enough to RTFM, or at least I thought I was ...

I installed the 'Professional' version, and didn't get around to opening ports etc, so when it didn't work, I thought, I know what I'll do, I'll delete the user, and start over. That was it, any susbequent attempts tell me that I've no licenses left to add users ...

I've reinstalled, it's recreated the database, so I'm guessing that the licensing information is in the registry. Is there a safe way to delete the registry keys, or better again, a way to recover the deleted user?

Best Regards
--Paul
See this thread, towards the bottom:
Clear a License
__________________
BCSA
BES 5.0.3 MR4 :-: Exchange 2007 SP3 RU3
http://port3101.org
Offline   Reply With Quote
Old 06-28-2008, 02:26 AM   #84 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 7100T
PIN: N/A
Carrier: vodaphone
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

When i downloaded the BES trial edition from Blackberry site, in the important info it gave me following:
"Trial - BlackBerry Enterprise Server 4.1 for Microsoft Exchange - 20 Users"
Does that mean Blackberry is offering BES enterprise edition for 60 days trial?
I have installed the trial edition, so how can i check if the BES enterprise edition or the express edition?
EDIT

I have downloaded the server from this link :
BlackBerry - BlackBerry Enterprise Server for Microsoft Exchange

Last edited by sushk21 : 06-28-2008 at 06:08 AM.
Offline   Reply With Quote
Old 06-30-2008, 04:15 PM   #85 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Passp
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,817
Post Thanks: 287
Thanked 305 Times in 287 Posts
Default

It is the full version for a trial.
__________________
unlock you phone here http://cellunlocker.net/blackberry-unlock.php
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Passport, Z30, Z10 and Q10
Offline   Reply With Quote
Old 07-03-2008, 02:44 PM   #86 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-mobile
Posts: 49
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm trying to figure out an issue with a BES I took over a couple months ago. I was told when I took over, that we should have 10 licenses and I always assumed we did. We've been running with only 6 users for a few months now and I was going to add 4 more people on. However, when I go to add them it says I'm out of licenses. When I pull up the Licensing manager I get this:

License Type: Small Business Edition (should ship with 10 licenses, right?)
License Total: 6
Used: 6
Free: 0

So my questions are, 1) How do I have a SBE BES with only 6 licenses, I thought RIM did all the CAL licenses in 5's and 2) Is it possible that in the process of adding/removing people the database got screwed up somehow?

Thanks in advance.
Offline   Reply With Quote
Old 07-09-2008, 04:24 PM   #87 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-mobile
Posts: 49
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Anyone?
Offline   Reply With Quote
Old 07-10-2008, 09:39 AM   #88 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
hayabusa's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Kansas
Model: 9000
Carrier: Cingular
Posts: 251
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You have a pack of 5 Cal's and your SRP gives you 1. This would be 6 total
Offline   Reply With Quote
Old 07-10-2008, 10:06 AM   #89 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-mobile
Posts: 49
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by hayabusa View Post
You have a pack of 5 Cal's and your SRP gives you 1. This would be 6 total
Thanks
Offline   Reply With Quote
Old 07-14-2008, 09:28 AM   #90 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Model: curve
PIN: N/A
Carrier: Verizion
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by djeddiebear View Post
New BES Admin here.

My company doesn't want me to be in contact with our Verizon Rep who handled the RIM licensing. I received a link to the Blackberry Enterprise Server 4.1 Mid Market Bundle for Exchange - 11 User.

I know I'll be going over 20 in the next few months. My question is, do I have SBS or Enterprise? I'm not exactly sure how this licensing works. How would I establish a contact at RIM? Just call them up and ask?

Regards,

Eddie

Eddie,

Our Verizon Rep had NO IDEA about BES licensing... but then if you dig deep into the RIM support documentation.

You can only purchase it through "your reseller/support person" ... Tred cautiously but I think you're going into the "Black Sand of Resellers" ...

Good luck!

JLH
Offline   Reply With Quote
Old 07-14-2008, 09:30 AM   #91 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
hayabusa's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Kansas
Model: 9000
Carrier: Cingular
Posts: 251
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Rim's number

1-877-255-2377
Offline   Reply With Quote
Old 07-30-2008, 05:57 AM   #92 (permalink)
New Member
 
Lamer980's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Model: 7200E
PIN: N/A
Carrier: psihology
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

We are currently running BES 3.63 with 10 CALS. I need to buy 5 additional CALS.

As the current BES version is 4.1 if I buy new CALS will they be compatible with my old version or will I have to go through the pain of upgrading to 4.1?
Offline   Reply With Quote
Old 08-14-2008, 11:07 AM   #93 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
DavidAdams's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Belfast
Model: NotYe
PIN: N/A
Carrier: O2
Posts: 470
Post Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just got my Upgrade Key to go from SBE to proper Enterprise, applied it and it's good to go. 5 extra licenses and no upper limit apart from hardware imposed ones.

It seems RIM now call it a "BlackBerry Enterprise Server Trade-Up Key "
__________________
BES, 4.1.7, was SBE now full BES
Domino v7.0.2
Windows Server 2003, standalone
Offline   Reply With Quote
Old 08-19-2008, 12:21 PM   #94 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the Small Business Edition of BES installed with 10 cal's running version 4.1.4.

I am trying to install service pack 6 (version 4.1.6). I downloaded the service pack installer from blackberry.com (besx_upgrader.4.1.6.exe).

When I run the installer, I am asked for the Trade-Up key. I do not want to upgrade to the full enterprise server. Is it possible to upgrade the SBE edition to 4.1.6?

Thanks.
Offline   Reply With Quote
Old 08-19-2008, 01:22 PM   #95 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Passp
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,817
Post Thanks: 287
Thanked 305 Times in 287 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by yank_my_chain View Post
I have the Small Business Edition of BES installed with 10 cal's running version 4.1.4.

I am trying to install service pack 6 (version 4.1.6). I downloaded the service pack installer from blackberry.com (besx_upgrader.4.1.6.exe).

When I run the installer, I am asked for the Trade-Up key. I do not want to upgrade to the full enterprise server. Is it possible to upgrade the SBE edition to 4.1.6?

Thanks.

That file is only for the full BES.
__________________
unlock you phone here http://cellunlocker.net/blackberry-unlock.php
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Passport, Z30, Z10 and Q10

Last edited by knottyrope : 08-19-2008 at 01:23 PM.
Offline   Reply With Quote
Old 08-19-2008, 02:24 PM   #96 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Can I upgrade the SBE edition of BES to 4.1.6?
Offline   Reply With Quote
Old 08-19-2008, 02:41 PM   #97 (permalink)
BlackBerry God
 
penguin3107's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Model: iOS 5
Carrier: VZW
Posts: 11,701
Post Thanks: 1
Thanked 237 Times in 219 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by yank_my_chain View Post
Can I upgrade the SBE edition of BES to 4.1.6?
Not at this time.
__________________
BCSA
BES 5.0.3 MR4 :-: Exchange 2007 SP3 RU3
http://port3101.org
Offline   Reply With Quote
Old 08-25-2008, 08:47 AM   #98 (permalink)
BlackBerry God
 
penguin3107's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Model: iOS 5
Carrier: VZW
Posts: 11,701
Post Thanks: 1
Thanked 237 Times in 219 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by DennyD'souza View Post
Why you wanna upgrade it? I mean if it works fine then there is no rival of this.
4.1.6 officially supports rich text messaging. I suppose this is what the user is after.
__________________
BCSA
BES 5.0.3 MR4 :-: Exchange 2007 SP3 RU3
http://port3101.org
Offline   Reply With Quote
Old 08-28-2008, 05:23 AM   #99 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2005
Location: LYON
Model: 8310
OS: 4.5.0.81
Carrier: SFR
Posts: 37
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes of course you can upgrade, BES and BES SBE are the same software it's only a licence limitation...

Enjoy
Offline   Reply With Quote
Old 09-18-2008, 02:12 AM   #100 (permalink)
No longer Registered.
 
Join Date: Sep 2008
Model: 8230
PIN: N/A
Carrier: DHL
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post

Quote:
Originally Posted by patricius View Post
Hi,

We would like to put our BES router into DMZ.

My question is do you need a seperate server license for the BES router?
If this thing has an ssh server, this could be a sweet way to remote into your network. One box would basically do everything I have a seperate server for.
Offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.