BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-10-2008, 04:01 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: orange
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default orange uk wireless 8320 4.5.0.69

Please Login to Remove!

Hi people, I don't know whether this is the right place to post this, but seeing as I'm using the .69 beta I thought I'd try here...

I have been upgrading with the various leaks of betas but recently (perhaps since .52) i've been unable to connect with my router (which is an orange livebox).

I think it happened when one of my computers had probs connecting to the wifi so I tampered with the router settings. Now the computer connects fine but now the 8320 connects to the router but stays yellow in the manage connections option.

Tried pulling battery, restarting router, changing settings on router & restoring fact defaults on router but nothings helped. So I'm unsure whether this is a blackberry os bug or whether my router is acting up


In the Wifi diagnostics I get...

Wi-Fi
Current Profile: Livebox-20F0
SSID: Livebox-20F0
AP MAC Address: 00:16:CE:7F:4B:8E
Security Type: Pre-Shared Key (PSK)
Local IP Address: 192.168.3.75
Signal Level: -33 dBm
Connection Data Rate: 48 Mbps
Status: Network acquired

VPN
Current Profile:
Concentrator Address:
Contact: N/A
Authentication: N/A
Secure Device IP:
Status: VPN profile is not found.

UMA
Connection Pref.: Mobile Network Preferred
UMA Wi-Fi Available: Successful
Connection: Error
Error Code:
Status: ISP error. DNS server cannot be reached.

BlackBerry Infrastructure
Connecting: Error
Authenticating router: N/A
Authenticating server: N/A

Livebox router settings...

WPA security only
Channel 2
firewall is turned off
Enable DHCP server yep
LAN IP address: 192.168.3.1
Broadcast LAN IP address: 192.168.3.255
Subnet mask: 255.255.255.0

DHCP start address: 192.168.3.9
DHCP server end address: 192.168.3.200


Thanks in advance
Offline  
Old 08-10-2008, 04:29 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Nov 2006
Location: Minnesota
Model: 8120
OS: 4.5.0.163
PIN: ky and the brain
Carrier: T-Mobile
Posts: 121
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by kalamaca View Post
UMA
Connection Pref.: Mobile Network Preferred
UMA Wi-Fi Available: Successful
Connection: Error
Error Code:
Status: ISP error. DNS server cannot be reached.
Is your router handing out the DNS addresses for your ISP or itself? Seems to be that it can't find the address of the gateway.
__________________
Justin
Offline  
Old 08-10-2008, 04:34 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: orange
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

the router is handing them out...


WAN IP address : 91.x.x.183
Gateway : 91.x.x.1
Primary DNS server : 193.x.x.101
Secondary DNS server : 193.x.x.100
Offline  
Old 08-10-2008, 05:14 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Nov 2006
Location: Minnesota
Model: 8120
OS: 4.5.0.163
PIN: ky and the brain
Carrier: T-Mobile
Posts: 121
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by kalamaca View Post
the router is handing them out...


WAN IP address : 91.x.x.183
Gateway : 91.x.x.1
Primary DNS server : 193.x.x.101
Secondary DNS server : 193.x.x.100
I'm not sure what to tell you as I don't know the address of Orange UK's UMA gateway. If you can find this information out then you can try pinging it from your computer. If you can't ping it from the computer then its a problem with your router/ISP's DNS.
__________________
Justin
Offline  
Old 08-10-2008, 06:20 PM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: orange
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Orange UK's UMA gateway is singlephone.orange.co.uk & the servicing UNC address is unc.singlephone.orange.co.uk:14001, and I can't ping it...

Does this mean I've gotta speak the orange people... :(
Offline  
Old 08-10-2008, 07:13 PM   #6 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
rivviepop's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: san francisco
Model: 8320
PIN: n/a
Carrier: t-mobile
Posts: 2,166
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Before calling them, I would write down the important settings (wifi login stuff, etc) and do a factory reset on the Livebox, then reconnect your PC without messing with the settings. I'm pretty sure that's what these people will tell you to do anyway.

Here's the FAQ for resetting it:
Orange Broadband Livebox FAQ
__________________
[ Linux & BlackBerry ] http://www.blackberryforums.com/linux-users-corner/
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.