BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-11-2009, 04:20 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2008
Location: Bay Area, CA
Model: 9000
OS: 4.6.0.190
PIN: 24a03c19
Carrier: AT&T
Posts: 43
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default hybrid OS.103/with radio file .90

Please Login to Remove!

I have AT&T running an unlocked Storm and with my current OS (.99) my connection goes from EDGE to edge constantly. Which "hybrid" OS will fix this? Thanks!
Offline  
Old 02-11-2009, 06:40 PM   #2 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2008
Location: NJ
Model: 9530
OS: .103
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You can easily make your own hybrid with both. Just run the installer for both and go to /program files/common files/research in motion/shared/. You'll see a folder for both just simply copy the CDMA folder from .90 over top of the CDMA folder in the .103 folder and then uninstall the .90 OS. At this point run DM and install the OS.
Offline  
Old 02-11-2009, 06:41 PM   #3 (permalink)
No longer Registered.
 
Join Date: Jun 2007
Model: 9530
OS: 4.7.0.XXX
PIN: G Pong Champ
Carrier: T-Mobile U.S.
Posts: 5,515
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have had great luck with 99 and the radio from 90
Offline  
Old 02-12-2009, 06:36 AM   #4 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
datboi305's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Miami
Model: 9700
OS: 6.0.0.xxx
PIN: 216e8182
Carrier: tmobile
Posts: 271
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i had good luck with the .90 radio file in .99
__________________
current devices: 9700 OS: 6.0.0.448 pin : 216e8182

sure joo kan haz ma twitter
Offline  
Old 02-12-2009, 10:11 AM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Nucker's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Keystone State
Model: 9700
OS: 5.0.0.XXX
PIN: Its a personal identification #
Carrier: at&t
Posts: 134
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by djvip510 View Post
I have AT&T running an unlocked Storm and with my current OS (.99) my connection goes from EDGE to edge constantly. Which "hybrid" OS will fix this? Thanks!
Myself aswell. .99 with .90 radio. Gonna move to .103 give it a chance and then put the .90 radio in if it doesn't stick.
Offline  
Old 02-12-2009, 04:08 PM   #6 (permalink)
New Member
 
james0076ss's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: City of Angels
Model: 9530
Carrier: AT&T
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Was having the same problem since upgrading to .99 & .103 with no hybrid. Just recently did the .103 and .90 mix and so far it works great and no edge (lower case). Life is good now...

Last edited by james0076ss : 02-12-2009 at 04:10 PM.
Offline  
Old 02-14-2009, 02:02 AM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2008
Location: CA
Model: 9530
OS: 4.7.0.114
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 31
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default edge to EDGE problem on .99

Finally something to try. I have a 9530 on .99 with the same edge to EDGE problem on TM network, very annoying. Can't wait to try this .103 hybrid with .90 !!! I will update my findings! These Blackberry Forums is AWESOME!!!
__________________
www.YUNEDINC.com
OS 4.7.0.75 > .99 > .103 > .106 Hybrid > .109 Hybrid > .114 Hybrid v2 .114 Hybrid v3 (the best just got better)
Offline  
Old 02-14-2009, 02:13 AM   #8 (permalink)
No longer Registered.
 
Join Date: Jun 2007
Model: 9530
OS: 4.7.0.XXX
PIN: G Pong Champ
Carrier: T-Mobile U.S.
Posts: 5,515
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wait until you use 106. It is very stable.
Offline  
Old 02-14-2009, 04:15 AM   #9 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2008
Location: CA
Model: 9530
OS: 4.7.0.114
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 31
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default .106 ?

you can use .106 for 9530? i thought .106 is for 9500? confused?

Found the thread, nevermind. Hahahaha. Loving these forums!!!
__________________
www.YUNEDINC.com
OS 4.7.0.75 > .99 > .103 > .106 Hybrid > .109 Hybrid > .114 Hybrid v2 .114 Hybrid v3 (the best just got better)

Last edited by Edeezy : 02-17-2009 at 11:43 AM.
Offline  
Old 02-14-2009, 04:23 AM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2008
Location: CA
Model: 9530
OS: 4.7.0.114
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 31
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by chadderbox View Post
You can easily make your own hybrid with both. Just run the installer for both and go to /program files/common files/research in motion/shared/. You'll see a folder for both just simply copy the CDMA folder from .90 over top of the CDMA folder in the .103 folder and then uninstall the .90 OS. At this point run DM and install the OS.
Am I missing something here? I did the above but when I plug in my 9530 nothing happens. Do I need to do something to install the OS? What do i do to install the OS?

Nevermind, I figured it out, hahaha. Thanks!
__________________
www.YUNEDINC.com
OS 4.7.0.75 > .99 > .103 > .106 Hybrid > .109 Hybrid > .114 Hybrid v2 .114 Hybrid v3 (the best just got better)

Last edited by Edeezy : 02-17-2009 at 11:41 AM.
Offline  
Old 02-17-2009, 09:38 AM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: verizon
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

.103 native gives me only 1X, not 1XEV
.103 with .90 radio works, but still only gives me 1X
.75 official gives me 1XEV

How do I get 1XEV from later OS betas??
If I try .90 radio in .99, will I have same outcome as .90 radio in .103??

Last edited by boobooroo : 02-17-2009 at 09:40 AM.
Offline  
Old 02-17-2009, 09:55 AM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2008
Location: CA
Model: 9530
OS: 4.7.0.114
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 31
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default OS 103 with radio file 90 somewhat success...

I have done the Hybrid OS 103 with radio file 90. Most of the features work. edge to EDGE on tmobile problems gone, consistanly on EDGE now. Freezing under heavy multitasking, opening multiple apps. I have to take the battery out to recover.
__________________
www.YUNEDINC.com
OS 4.7.0.75 > .99 > .103 > .106 Hybrid > .109 Hybrid > .114 Hybrid v2 .114 Hybrid v3 (the best just got better)
Offline  
Old 02-17-2009, 09:59 AM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: verizon
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks, Edeezy. And you just copy the one file from the CDMA folder in .90 OS to the other OS, and install the OS update, right? Anything else? I still only get 1X in .103, will try with .99 now.
Offline  
Old 02-17-2009, 10:55 AM   #14 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2008
Location: CA
Model: 9530
OS: 4.7.0.114
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 31
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by boobooroo View Post
Thanks, Edeezy. And you just copy the one file from the CDMA folder in .90 OS to the other OS, and install the OS update, right? Anything else? I still only get 1X in .103, will try with .99 now.
Glad my two cents helped even just a little. Actually I copied the whole CDMA folder from .90 to overwrite the CDMA folder in .130. Then uninstalled .90 from computer and do the OS update.
__________________
www.YUNEDINC.com
OS 4.7.0.75 > .99 > .103 > .106 Hybrid > .109 Hybrid > .114 Hybrid v2 .114 Hybrid v3 (the best just got better)
Offline  
Old 02-17-2009, 11:06 AM   #15 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2008
Location: CA
Model: 9530
OS: 4.7.0.114
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 31
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by TroyDBrown View Post
Wait until you use 106. It is very stable.
Wow, I tried it and to my surprise it is very stable indeed. Everything seemed to work on my phone. Very responsive in every way possible. I must agree that this is the best one to date. There was one problem I did experience, the dreaded edge to EDGE on tmobile. But that was easy to fix with .90. Now my EDGE is constantly on. Have not seen edge yet since the install.
__________________
www.YUNEDINC.com
OS 4.7.0.75 > .99 > .103 > .106 Hybrid > .109 Hybrid > .114 Hybrid v2 .114 Hybrid v3 (the best just got better)
Offline  
Old 02-17-2009, 11:15 AM   #16 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2008
Location: CA
Model: 9530
OS: 4.7.0.114
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 31
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by boobooroo View Post
Thanks, Edeezy. And you just copy the one file from the CDMA folder in .90 OS to the other OS, and install the OS update, right? Anything else? I still only get 1X in .103, will try with .99 now.
I almost forgot to mention, I did experience some freezing issues on both .130 and .130 with .90 radio. I dont know if anyone else experienced this on tmobile. I had to remove the battery to recover back to normal. Seems to happen under heavy load, multitasking on multiple apps at once. Never froze on .99. First time for me.
__________________
www.YUNEDINC.com
OS 4.7.0.75 > .99 > .103 > .106 Hybrid > .109 Hybrid > .114 Hybrid v2 .114 Hybrid v3 (the best just got better)
Offline  
Old 02-17-2009, 11:44 AM   #17 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2008
Location: CA
Model: 9530
OS: 4.7.0.114
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 31
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by TroyDBrown View Post
Wait until you use 106. It is very stable.
I second that!
__________________
www.YUNEDINC.com
OS 4.7.0.75 > .99 > .103 > .106 Hybrid > .109 Hybrid > .114 Hybrid v2 .114 Hybrid v3 (the best just got better)
Offline  
Old 02-21-2009, 01:39 PM   #18 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
j0j0's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Texas
Model: 9530
OS: 4.7.0.109
PIN: 30486FEF
Carrier: T-Mobile
Posts: 79
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

im using the Hybrid .103 and i tried downloading 4.7.0.106 but it wont let me install it on my 9530 Verizon "Unlocked" Storm for Tmo. I tried using DM and Apploader file, what am i doing wrong?

I would love to try 106 with 90 radio, but im a noob at converting the files so is there a thread that explains how to do this? im ready for a stable build,
Offline  
Old 02-21-2009, 01:53 PM   #19 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2008
Location: CA
Model: 9530
OS: 4.7.0.114
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 31
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

Quote:
Originally Posted by djvip510
I have AT&T running an unlocked Storm and with my current OS (.99) my connection goes from EDGE to edge constantly. Which "hybrid" OS will fix this? Thanks!
Just take the cdma folder from 90 and replace over the 99 cdma folder. Had the same problem with mine on t.mobile. Works great now, constantly on EDGE.
__________________
www.YUNEDINC.com
OS 4.7.0.75 > .99 > .103 > .106 Hybrid > .109 Hybrid > .114 Hybrid v2 .114 Hybrid v3 (the best just got better)
Offline  
Old 02-25-2009, 09:43 AM   #20 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2008
Location: CA
Model: 9530
OS: 4.7.0.114
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 31
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by j0j0 View Post
im using the Hybrid .103 and i tried downloading 4.7.0.106 but it wont let me install it on my 9530 Verizon "Unlocked" Storm for Tmo. I tried using DM and Apploader file, what am i doing wrong?

I would love to try 106 with 90 radio, but im a noob at converting the files so is there a thread that explains how to do this? im ready for a stable build,
106 is actually for STORM 9500 that is why it will not install. You have to make a hybrid build using 103 and 106. Taking the 106 Java Folder and replacing over the 103 Java Folder. you should be able to install using the loader.exe
__________________
www.YUNEDINC.com
OS 4.7.0.75 > .99 > .103 > .106 Hybrid > .109 Hybrid > .114 Hybrid v2 .114 Hybrid v3 (the best just got better)
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.