BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-09-2009, 05:00 PM   #1 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Mar 2006
Model: 9700
Carrier: t-mobile Germany
Posts: 1,362
Post Thanks: 11
Thanked 69 Times in 66 Posts
Default AT&T 9000 "world phone" will not accept 5.0.x ?

Please Login to Remove!

I have got a used BB9000. It looks the same as mine (vodafone), and it is not simlocked. However it boots up with an AT&T "world phone" logo.

Using the same procedure as with my own, I tried to upgrade the firmware to v5.0.xxx.
does not work. It comes up with the message that no suitable software was found for this device. The device was used in Germany using a SIM from vodafone.

To check if I made something wrong, I used my own BB 9000. Immediately the device was reconized as ready for an upgrade.

Is this a special Edition which is locked to AT&T firmware, or, is there trick I can do to circumvent this limitation ?
Offline  
Old 12-09-2009, 05:17 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
poolbizz's Avatar
 
Join Date: May 2007
Model: 9360
OS: 7.1.0.746
PIN: RIP Rim
Carrier: ATT
Posts: 194
Post Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Don't use the DM use the loader.exe file .
Offline  
Old 12-09-2009, 05:18 PM   #3 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Mar 2006
Model: 9700
Carrier: t-mobile Germany
Posts: 1,362
Post Thanks: 11
Thanked 69 Times in 66 Posts
Default

I did this ( never used DM).

Or do I have to activate the BB with a simcard and enterprise or other email account before I can apply the upgrade (thats the only difference between my device and the AT&T ?

Last edited by nobody7290 : 12-09-2009 at 05:21 PM.
Offline  
Old 12-09-2009, 05:20 PM   #4 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,020
Post Thanks: 54
Thanked 778 Times in 740 Posts
Default

Any OS for the 9000 should work, as long as you remove the vendor.xml file.

Are you following the directions in the yellow sticky at the top of the 9000 forum. The only other thing I can think of right now is there might be an IT Policy on the device stopping the upgrade.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 12-09-2009, 05:38 PM   #5 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Mar 2006
Model: 9700
Carrier: t-mobile Germany
Posts: 1,362
Post Thanks: 11
Thanked 69 Times in 66 Posts
Default

I have done a factory reset with jlcmder (this does remove an IT policy ?), but this did not change anything. And, I removed the vendor.xml file.
The "world phone" on the logo, this sounds not good - It is possible, that there a CDMA blackberries 9000 existent with an additional simcard slot ?
Then, of course the firmware must be different.

No, does not work. I just updated my 9000 to 5.0.0.411 worked as expected.
Then, connected the AT&T 9000 to the USB cable and tried again. Refuses

Last edited by nobody7290 : 12-09-2009 at 05:55 PM.
Offline  
Old 12-09-2009, 09:08 PM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: CMCC
Posts: 49
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

remove battery,
plug usb
delete the vendor.xml
loader.exe - next - next
when it is cleaning the phone, insert your battery back.

see if this will help
Offline  
Old 12-09-2009, 09:09 PM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: CMCC
Posts: 49
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

if not work, try another original usb cable
Offline  
Old 12-10-2009, 04:49 AM   #8 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Mar 2006
Model: 9700
Carrier: t-mobile Germany
Posts: 1,362
Post Thanks: 11
Thanked 69 Times in 66 Posts
Default

If you remove the battery,
then connect the USB cable,
The blackberry will not start, instead, it will display an icon which tells you to inserert the battery - and, the load will not see any device.
However, when I then inserted the battery, the loader recognized a Blackberry with an "unknown" pin, and then I was able to load the OS.

Wether or not your suggestion was meant to work like this, it *worked* finally.

Thank you.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.