BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-23-2008, 07:13 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2005
Location: Ireland
Model: 9700
OS: 5.0.0.321
Carrier: O2 Ireland
Posts: 160
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation Changed device on BIS but keep getting reminder

Please Login to Remove!

A while ago I lost my Blackberry
First phone I ever lost actually!

Anyway, it was an 8300 Curve and was setup on my BIS. After I lost the phone, I used an old 7290 while waiting for the insurance replacement to arrive, so I went in and changed the device, entering both PIN and IMEI

Any logins after that would say, "Your account is currently configured to use device with PIN xxxxxxx(7290 PIN).
Would you like to switch to the device with PIN xxxxxxx(8300 PIN)?"
I would click on No and continue.
Every subsequent login would ask the same question and again I would click no.

Then my 8310 replacement arrived and I went in and added *those* details (IMEI & PIN) and updated as normal. However, every time I log in, I am STILL getting the same question each time and I click NO, but on every return visit its there again!!!! Has anybody got an idea what the problem is here or how to sort it? I often changed devices over the last few years and never had this issue!

Last edited by thefonedoc : 06-23-2008 at 07:14 PM.
Offline  
Old 06-23-2008, 07:19 PM   #2 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (BlackBerry 3.141529)

I am on wap and can't see, but what service are you using? Have you tried to hit yes on that.
Offline  
Old 06-23-2008, 07:21 PM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2005
Location: Ireland
Model: 9700
OS: 5.0.0.321
Carrier: O2 Ireland
Posts: 160
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am using BIS with O2 Ireland
If I hit yes, I am accepting the old (8300) PIN number which is no longer on the account?
Offline  
Old 06-23-2008, 07:28 PM   #4 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (BlackBerry 3.141529)

Yes but then change the PIN again, see if the prompts continue. Did you change it via the email setup or on a PC
Offline  
Old 06-23-2008, 07:29 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2005
Location: Ireland
Model: 9700
OS: 5.0.0.321
Carrier: O2 Ireland
Posts: 160
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Changed it by PC
Suppose I can try it and see what happens. WIll give it a shot now
Offline  
Old 06-23-2008, 07:35 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2005
Location: Ireland
Model: 9700
OS: 5.0.0.321
Carrier: O2 Ireland
Posts: 160
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default


Selected Yes
Then it logged in and said if I had not already done so, to register my device
Logged out
Logged back in (no warning message now!!)
Selected Change Device
Entered new PIN and IMEI again and saved
Said if I had not already done so, to register my device
Logged out
Logged back in and got
"Your account is currently configured to use device with PIN xxxxxxx(8310 PIN).
Would you like to switch to the device with PIN xxxxxxx(8300 PIN)?"

Its driving me nuts!
Thank God I dont have to log in too often!
Offline  
Old 07-03-2008, 08:26 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: NJ
Model: 8800
OS: 4.5
PIN: N/A
Carrier: Tmobile
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi dude:

Had the same issue, call your carrier to update your IMEI in their billing system and then have them check their BIS Provisioning Tool, tell them to reset your PIN and IMEI to 0 (Zero) then register your device with the host routing table and then update your PIN and IMEI on you own BIS.

Omar
Offline  
Old 07-03-2008, 08:39 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2005
Location: Ireland
Model: 9700
OS: 5.0.0.321
Carrier: O2 Ireland
Posts: 160
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi. forgot to post back here
My network is O2 Ireland. They tried everything for me and couldn't get it sorted no matter how many times they removed the details and re-set it up again. They eventually passed it to RIM and RIM fixed it last Friday night. Woke on Saturday morning with new service books and HTML mail working and this BIS issue solved
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.