BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-29-2008, 10:28 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Model: 7290
PIN: N/A
Carrier: at&t
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question 7290 network connection problem

Please Login to Remove!

Hey everybody. I just joined the group yesterday and will readily admit to being a complete idiot about BlackBerries. I purchased a 7290 from what appears to be a reputable ebay company, and it has a complete guarantee to be 100% functional. Phone looks brand new, came with 2 batteries and some other accessories. The problem is that when I make or receive a call, the call connects and sounds great for 20 seconds or so, then fails. The phone then attempts to locate the network until it times out and disables the phone function. The rest of the unit works flawlessly. At the recommendation of the seller, I downloaded and installed the latest ATT software 4.1 for the unit, but this did not resolve the issue. If this is a stupid that I am doing, I would rather hear about it here then to send the unit back for replacement. Any suggestions? I really appreciate the response I have already had on this community. You guys are great!
Offline  
Old 07-29-2008, 10:31 PM   #2 (permalink)
iPhone Convert
 
juwaack68's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Tulip City - MI
Model: iP5
OS: 6.0.2
PIN: to beans
Carrier: I'm not
Posts: 13,875
Post Thanks: 3
Thanked 72 Times in 55 Posts
Default

Welcome to the forums.

When you say it 'Disables the phone function', what do you mean by that? Does the call just hang up on you?

Check to see if there is an IT Policy (meaning the device was once connected to a company BlackBerry server). Click on Options icon, then Security Options, then General Settings. Scroll all the way down Services. What do you see?
__________________
No longer a BES Admin, but it was fun while it lasted!
Offline  
Old 07-29-2008, 10:39 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Model: 7290
PIN: N/A
Carrier: at&t
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default General settings

Under General settings, password is disabled, security timeout 2 min, lock upon holstering no, content protection disabled, content compression enabled. I do not see a services. Yes the phone call fails and will not reconnect. The display indicates that the phone is searching for a network then just has an off beside the antenna icon on the display. Thanks for quick response!
Offline  
Old 07-29-2008, 10:42 PM   #4 (permalink)
iPhone Convert
 
juwaack68's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Tulip City - MI
Model: iP5
OS: 6.0.2
PIN: to beans
Carrier: I'm not
Posts: 13,875
Post Thanks: 3
Thanked 72 Times in 55 Posts
Default

Did you call AT&T? Maybe they can send you a new SIM card. Or is this an SIM card that you already had that worked fine in another device?
__________________
No longer a BES Admin, but it was fun while it lasted!
Offline  
Old 07-29-2008, 10:45 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Model: 7290
PIN: N/A
Carrier: at&t
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default More

The sim card is my original and works fine in any other phone. I reinstalled the sim to mess around with it a few minutes ago. Turned the wireless signal back on and it worked for a few minutes, but now even without making a call the network dropped out and phone will not make a call.
Offline  
Old 07-29-2008, 10:47 PM   #6 (permalink)
iPhone Convert
 
juwaack68's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Tulip City - MI
Model: iP5
OS: 6.0.2
PIN: to beans
Carrier: I'm not
Posts: 13,875
Post Thanks: 3
Thanked 72 Times in 55 Posts
Default

Sorry to say, but it sounds like the device is defective.....

Someone else may chime in with another suggestion.
__________________
No longer a BES Admin, but it was fun while it lasted!
Offline  
Old 07-29-2008, 10:49 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Model: 7290
PIN: N/A
Carrier: at&t
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Thanks

That has been my opinion, but as I said I am a newbie at this and am not sure I know what I am doing. I am a tech analyst on computers, but a complete idiot on Blackberries. I appreciate your opinion!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.