BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-11-2008, 12:50 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Nov 2006
Location: Palmerston
Model: 9300
OS: 5.0.0.832
Carrier: ROGERS
Posts: 64
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problem after changing TCP

Please Login to Remove!

Hi, I followed the steps outlined here BlackBerry Internet - MSN/chat/web/telnet/TCPIP - No BES! and visited a couple of sites that display your IP address.

First off, I am running an 8700 with OS 4.5 installed, and on a BES at 4.0, and I also have 4 BIS accounts on this same device. When using the built in browser, it displays the IP address of our company (all users in the corporation have this same IP) but from Opera Mini Version 4 it displays an address from the RIPE region (presumably the developers of Opera) but on Opera Mini version 3 it displays a RIM IP address.

Now the problem. My BES e-mails are taking forever to reach my device, I have tested this with other 8700 OS ver 4.5 users, and other device users (7290, 8310, 8320) and it appears to be only my device. I have hard booted the device several times, and I have removed the APN from the TCP, and hard booted the device and I am still have delays receiving my BES e-mails.

Since removing the APN, I now get a RIM address on the default browser and RIPE region IP's on both Opera's. How can I totally remove the APN setup.

Thanks
Offline  
Old 09-11-2008, 10:31 PM   #2 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,715
Post Thanks: 6
Thanked 115 Times in 82 Posts
Default

With the apn info removed you have removed the APN setup. However, BES connected devices will use MDS in place of that TCP connection. That's why you see your company IP.
Offline  
Old 09-12-2008, 07:17 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Nov 2006
Location: Palmerston
Model: 9300
OS: 5.0.0.832
Carrier: ROGERS
Posts: 64
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes, I understand that. The problem is that it is not using the MDS as now I get a RIM IP address.
I wiped the unit, and reloaded it. Had my BES admin remove me completely, and then re-add me but to no avail. I'm going to try switching devices and then back again and see if that works.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

AC/DC/OHM XL-830L Digital LCD Multimeter Voltmeter Ammeter Volt Current Tester
$9.55
AC/DC/OHM XL-830L Digital LCD Multimeter Voltmeter Ammeter Volt Current Tester pictureHQ Bid 6V-8A Ammeter C/W Bulb For Royal Enfield
$16.99
HQ Bid 6V-8A Ammeter C/W Bulb For Royal Enfield pictureDigital Voltmeter Ammeter Ohmmeter Multimeter Volt AC DC Tester Meter US Seller
$8.99
Digital Voltmeter Ammeter Ohmmeter Multimeter Volt AC DC Tester Meter US Seller pictureBest Save Black & Grey Face RE Speedo 0-160 & Ammeter
$53.99
Best Save Black & Grey Face RE Speedo 0-160 & Ammeter pictureBest Save 8V Ammeter Black Faced For Vintage Royal Enfield Thunderbird
$34.99
Best Save 8V Ammeter Black Faced For Vintage Royal Enfield Thunderbird picture






Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.