BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-02-2009, 10:15 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Location: Medan, Indonesia
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: telkomsel
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Email Not working properly

Please Login to Remove!

Hi..

I used BB Bold 9000.
I already set up my email account, I use BIS from Telkomsel provider (one of the provider in my country/indonesia).
my email account that i set up to my BOLD is my company email. .......@ocbcnisp.com.

In my company there are two type email services
1. Internal email services, that only can received email from intern company email (......@ocbcnisp.com)
2. External email services, that can received email from all email account not only from our company email.

I don't understand, if i send my company email form my Bold, people (company staff) who don't have external email can not received my email, which mean, my company email that i sent form my Bold can only received by the people (company staff) that have external email services.

Please help with this problem??

because my friends that also use bold don't have this problem.

tks be4

Last edited by b1991hw : 05-02-2009 at 10:17 PM.
Offline  
Old 05-03-2009, 07:04 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Oct 2005
Model: 8220
Carrier: WiFi hotspot
Posts: 1,009
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Your company does not allow internal emails come from external to your office mail servers.

Your blackberry uses external to your company mail servers to send emails, even when signed with your company email address.

Your company mail server admin must whitelist RIM's mail servers, if you want to have your setup work.

If you are not completely sure what I am talking about, print this and give it to IT people of your company.
Offline  
Old 05-03-2009, 07:33 AM   #3 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,033
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

I don't think there is much anyone can do other than the company IT staff. As said above, you really need to talk to them.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 05-03-2009, 01:40 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Location: Medan, Indonesia
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: telkomsel
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My office mate also use Bold to sent his company email, but he does not has a problem like me.
Offline  
Old 05-03-2009, 02:25 PM   #5 (permalink)
Stuck In The '70's Mod
 
ndub33's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: The 'burbs east of Seattle.
Model: 9810
Carrier: T-Mobile
Posts: 7,599
Post Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Welcome to the forums!

This would seem to indicate that there may be an error in how your IT department set up your e-mail service. As others have suggested, ultimately, they would be the best equipped to resolve the issue.
__________________
1st Step in Troubleshooting: Do you have a BlackBerry Data Plan?
2nd Step in Troubleshooting: Pull the Battery.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.