BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-10-2009, 08:24 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2009
Model: Tour
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 84
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BIS on VZW: Connected via IMAP, multiple copies of same msg?

Please Login to Remove!

I'm using BIS to get my mail via IMAP. I have 3 accounts set up this way all on different servers.

But I'm seeing a strange behavior with email on ONE of those accounts. The server happens to be Exchange--but my company only provides BES access to principles in the complany (they don't want to pay extra fees for anyone else). And anyone else who wants to connect via anything other than webmail or Outlook is directed to use IMAP.

Anyway the odd behavior.........

When a message arrives on the server, I see it on my BB--that's good. But if I open the message via Outlook thus causing the message's status to change to READ, my BB recieves a SECOND copy of the same message (even the received time is the same) and on the BB, it's marked as UNREAD. Then if I reply to the message using Outlook, my BB receives ANOTHER copy of the message--again with the same received time and marked as UNREAD (think this is because Exchange keeps track of whether or not the message has been replied to/forwareded.

This is ANNOYING.

Anyone have any ideas?

TIA!
__________________
Don

Handspring Visor -> Handspring Visor Deluxe -> Palm Treo 650 on VZW -> Palm Treo 700p on VZW -> Blackberry Tour 9360 on VZW
Offline  
Old 09-21-2009, 06:35 PM   #2 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9630
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have no idea, however it seems (from your description) that RIM is toying with 2way reconcile of read/unread email.

Dan
Offline  
Old 11-13-2009, 05:39 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Sep 2009
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: vodafone
Posts: 111
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have a couple of people report basically the same issue to me this week when they configured their smartphones to use BIS on my Exchange 2007. I'm recommending they see if they can integrate OWA via BIS and sent them instruction. however, did you get any further with this?
Offline  
Old 11-13-2009, 05:07 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2009
Model: Tour
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 84
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No never found a solution.
__________________
Don

Handspring Visor -> Handspring Visor Deluxe -> Palm Treo 650 on VZW -> Palm Treo 700p on VZW -> Blackberry Tour 9360 on VZW
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.