BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-21-2006, 04:08 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2006
Model: 7100T
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 5.1.0 - Unknown address error 550-'UUCP bang routing is not permitted'

Please Login to Remove!

Hi all,

Whenever sending from the BB itself i get a DNR with the message:

The following message to [email address] was not delivered.
The reason for the problem was:
5.1.0 - Unknown address error 550-'UUCP bang routing is not permitted'

This happens with all emails sent from the device to people in the address book.

Thanks
Offline  
Old 07-21-2006, 06:45 PM   #2 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Apr 2006
Model: 7290
Posts: 682
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

have you tried clearing your address book database and then trying to send? it may be corrupt
Offline  
Old 07-21-2006, 07:07 PM   #3 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
whsbuss's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: SE PA.
Model: 9800
OS: 4.6.0.304
Carrier: AT&T
Posts: 2,791
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

There are reports that if you set the reply-to on your BB address to some exchange or notes servers, the error occurs. It has to do with mail spoofing that some mail servers incorporate. If that's the case, check with your IT/BES admin.
Offline  
Old 07-24-2006, 08:20 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2006
Model: 7100T
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Do you clear the address book on the blackberry itself?

thanks
Offline  
Old 10-30-2006, 12:13 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2006
Model: 8130e
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up Error 5.1.0 550 Sending Email Problem

This is what I have done for the company I work for...We started getting the problems in Aug until now (Oct)...also Bell Canada is no help at all.

Because of the upgrade from BIS 1.8 to 2.0...they didnt merge the version right...so any email created with version 1.8 will get those problems using version 2.0.

You need to create a new email...if you delete the current blackberry email address...it will not be deleted until 30 days from the RIM servers.

Example:

[email address] < thats for Bell Canada Users

Change it to:

[email address]

Just doing that it works...if any provider tells you that its a spam filter or your service book on the handheld is out of date...HANG UP THE PHONE...

Just making that small change...EVERYTHING is back to normal...
Offline  
Old 07-29-2007, 02:59 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Model: 7250
PIN: N/A
Carrier: Mobilink Pakistan
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ArminHammer View Post
This is what I have done for the company I work for...We started getting the problems in Aug until now (Oct)...also Bell Canada is no help at all.

Because of the upgrade from BIS 1.8 to 2.0...they didnt merge the version right...so any email created with version 1.8 will get those problems using version 2.0.

You need to create a new email...if you delete the current blackberry email address...it will not be deleted until 30 days from the RIM servers.

Example:

[email address] < thats for Bell Canada Users

Change it to:

[email address]

Just doing that it works...if any provider tells you that its a spam filter or your service book on the handheld is out of date...HANG UP THE PHONE...

Just making that small change...EVERYTHING is back to normal...
I'm running into the exact same problem, but I'm confused by the example given above i.e. changing [email address] to [email address] doesn't make sense to me. (Is this forum obfuscating email addresses in messages?).

I'd appreciate any further clarification on this.

thanks
Offline  
Old 07-29-2007, 09:48 AM   #7 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Oct 2005
Model: 8220
Carrier: WiFi hotspot
Posts: 1,009
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

To fix that problem if you are on BIS 2.0 - BIS 2.3, on blackberry find service book named WebMail or WebClient and delete it.
Offline  
Old 08-01-2007, 02:34 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Model: 7250
PIN: N/A
Carrier: Mobilink Pakistan
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Berry One View Post
To fix that problem if you are on BIS 2.0 - BIS 2.3, on blackberry find service book named WebMail or WebClient and delete it.
Thank you very much - that seems to have worked.

I'd love to know more technical details on what the actual problem was, and why deleting the service book worked. Thanks in advance.
Offline  
Old 08-01-2007, 06:53 PM   #9 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Oct 2005
Model: 8220
Carrier: WiFi hotspot
Posts: 1,009
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This is service book which is left from BIS 1.8. You can verify it by pushing yourself service books from your BIS account web page- that service book will not be coming back.

Looks like even after upgrade to BIS 2 it was used when you were creating emails. Not knowing BIS from inside out, I would just speculate that using service book from older system, which is BIS 1.8, after upgrade to new system, which is BIS 2, could cause problems.

I can not tell what these problems are and why, but this is the same advise I was giving to other people having same issue and it always worked.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.