BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-28-2007, 02:21 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
aviationwiz's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Storm
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 160
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Yahoo Mail not being pushed - VZW BIS

Please Login to Remove!

So my Yahoo Mail lately has had problems where it won't be pushed for extended periods of time to my VZW BlackBerry 7250 using BIS. My Comcast and Gmail work fine, but just not Yahoo. I've tried pushing the service books again, and it doesn't get the email sent there.

Anyone else having problems like this? Any ideas?
Offline  
Old 01-28-2007, 10:09 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Oct 2005
Model: 8220
Carrier: WiFi hotspot
Posts: 1,009
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Call Yahoo customer service. More people complain, faster they fix problems.

Also, empty inbox. If it is too huge, Yahoo stops pushing emails to blackberry.
Offline  
Old 01-29-2007, 09:43 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
aviationwiz's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Storm
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 160
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (Verizon BlackBerry 7250: BlackBerry7250/4.1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/105)

Interesting. I'll have to get on cleaning out my inbox. I do have a lot of crap in it.
Offline  
Old 01-29-2007, 11:41 AM   #4 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Oct 2004
Location: LaBrea tarpits, Los Angeles
Model: 9812
PIN: 6.02214179E23
Carrier: TMO US
Posts: 300
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm having a Yahoo BIS problem today, too. A different one: email is being pushed, I just can't validate (online) or send (from the Blackberry) for one of my two Yahoo BIS accounts.

See Yahoo Email Validation Problem?
Offline  
Old 01-30-2007, 07:31 PM   #5 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Model: 8700c
Carrier: T=Mo
Posts: 202
Post Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Having Yahoo issues as well.

SOME, and only some e-mail, is not getting pushed, yet, some e-mail, from the same sender and with the same Re: field, IS being pushed.

This is nuts, it workd great for a couple of months, now random e-mail is not coming through.

Anyone have any idea what is going on, and/or how to fix it.

Michael
Offline  
Old 01-31-2007, 02:30 AM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
geekman686's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Virginia
Model: 8703e
Posts: 108
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've had the same problem for several weeks. I called Yahoo customer service and they were clueless on how Yahoo integrates with the blackberry internet service (BIS). Yahoo tech support told me that if it reaches your inbox, then it is NOT their problem. I spent about an hour with Verizon wireless data technical support trying to fix this problem. VZW data tech support told me that if I can receive and send emails through any means (Gmail, Comcast or PIN-to-PIN), then there is no problem with VZW or their blackberry service.

I wish you luck with your problem. For now I forward all messages from Yahoo to gmail and this seems to work for me. Whatever the problem is, it only seems to affect Yahoo. Yahoo seems to have no desire to fix the problem.
Offline  
Old 02-07-2007, 12:45 AM   #7 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Oct 2004
Location: LaBrea tarpits, Los Angeles
Model: 9812
PIN: 6.02214179E23
Carrier: TMO US
Posts: 300
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No response from either Yahoo or T-Mobile BIS support since 1/29/07, and the problem is still on-going. I have removed and resent the service books on my Yahoo BIS accounts, and one still works and the other still fails to send from the Blackberry.
Offline  
Old 02-07-2007, 12:21 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2006
Model: 8800
Carrier: m
Posts: 108
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

phrider: What's the error you get when attempting to send? Does it X out? Open the message. What is the sent status? Is this a free Yahoo account? An SBC Global? A Yahoo BizMail account?
Offline  
Old 02-07-2007, 12:50 PM   #9 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Oct 2004
Location: LaBrea tarpits, Los Angeles
Model: 9812
PIN: 6.02214179E23
Carrier: TMO US
Posts: 300
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have 2 free Yahoo accounts. One works, the other used to but now fails to send. Both receive fine.

The bounced messages are X'd out within about 5 seconds of a send. The Message Status is "Message included an invalid address." Messages were successfully sent to the same address via Blackberry from the other Yahoo account.

Also, I previously could not edit the bad Yahoo account info on the T-Mobile BIS interface.

Prompted by your question, I deleted the account on the T-Mobile BIS interface and re-created it.

1. Using the account E-Mail the same as the User ID, it works.
2. If I change the E-Mail address to something different than the User ID, it fails (this used to work).
3. I changed the E-Mail address back to the User ID, but changed the "Your Name" field to show alternative addresses, it works.

Problem solved.

Lesson -- at least on T-Mobile's Yahoo BIS, the User ID field must now match the E-Mail address field.
Offline  
Old 02-07-2007, 01:05 PM   #10 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2006
Model: 8800
Carrier: m
Posts: 108
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I believe this is a requirement of Yahoo. Unlike other services BIS tries to send through Yahoo's mail server rather than the BIS SMTP servers. If your UID is different from what Yahoo is expecting it may reject sending attempts.

Issue 5 seems to agree with me in this article: BlackBerry Search Results
Offline  
Old 02-07-2007, 01:18 PM   #11 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Oct 2004
Location: LaBrea tarpits, Los Angeles
Model: 9812
PIN: 6.02214179E23
Carrier: TMO US
Posts: 300
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by phetish phil
Issue 5 seems to agree with me in this article: BlackBerry Search Results
I played with the upper/ lower case thing without success. The UserID field must match the E-Mail field, or at least that's what seems to be the case for me.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.