BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-19-2007, 05:21 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2007
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: TIM
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default problems registering to the network

Please Login to Remove!

Hi everybody,
I purchased a new Curve around june in the USA. In august I came back to Italy, made it unlock by At&t (great, they immediately unlocked it totally and for free) and started using it with my local service provider (TIM). After a while that everything was working properly (4 different accounts etc etc) they suggested me to change sim card (mantaining the number) cause mine was old (32k). ok I went to a shop and changed it with a 128k one. BOOM, from the moment I exchanged the SIMs, the BB continued to work as a phone (voice+sms) but stopped receiving ANY data service, in fact even the word 'edge' is not in capital letters (and I did not receive the message "Congratulations, your device was registered.....").

What happened??
What should I do??

Already spoke with my operator technical support, but they don't know what's going on, I tried to do "Register now" on HRT, but it doesn't work, and on the "network diagnostics" it says
BlackBerry Registration: No
Connected to Blackberry: No
Blackberry Pin-Pin: No.

Please help me, I'm really upset and any advice or solution will be greatly appreciated.
Offline  
Old 09-19-2007, 09:26 AM   #2 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,667
Post Thanks: 1
Thanked 84 Times in 65 Posts
Default

Did you call TIM and ask them to check your account provisioning? They may not have transferred all the account info properly. What you describe sounds like you have no BB data plan on the account.
Offline  
Old 09-20-2007, 09:44 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2007
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: TIM
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I do have a data plan, in fact my BB usd to work perfectly until I changed SIM card. From that day, no more capital letters 'EDGE' and no more data traffic. Weird, since the new SIM should be better!
Offline  
Old 09-20-2007, 11:11 AM   #4 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Oct 2005
Model: 8220
Carrier: WiFi hotspot
Posts: 1,009
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Your new SIM card may not have blackberry data plan assigned to it.

Get to the shop, ask them put your new SIM card to any other blackberry and see if it works (it should not). That will help them understand where the problem is and how to fix it for you.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.