BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-16-2009, 11:10 AM   #1 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
alslsb's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: Z30
OS: 3.0.908
PIN: erest
Carrier: Verizon
Posts: 470
Post Thanks: 1
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default Plazmic 4.7 Theme Issues for the 8900

Please Login to Remove!

I have noticed that any 4.7 today theme for the 8900 that I have developed or have downloaded from somebody else causes the 8900 to stick on the T-Mobile start up screen after installing any new program. Basically I have to:

1) Install new program (e.g. Facebook 1.5)
2) Reboot
3) Delete theme using Desktop Manager
4) Reboot
5) Reinstall theme using Desktop Manager
6) Reboot
7) Everything groovy!

I know 4.7 is beta. Is this one of the reasons or am I missing something else?
Offline  
Old 03-16-2009, 11:57 AM   #2 (permalink)
New Member
 
glazer's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Frankfurt
Model: 8900
OS: 4.6.1.250
PIN: N/A
Carrier: Vodafone D2
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Same here. I did it twice so far and stopped after 3). I might give it a try and continue with 4), but this is certainly not the way it should be. Interestingly, practically no one else seems to have this problem. It might be specific to T-Mobile branded 8900s (mine is, although I am on Vodafone).
Offline  
Old 03-16-2009, 12:03 PM   #3 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
TheBigNewt's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Prescott, AZ
Model: 8900
OS: 5.0.0.411
Carrier: Tmobile
Posts: 1,641
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This has been reported by others who have developed other beta themes for the 8900. I don't know whether they have used 4.7 or 4.6. Some people have changed their theme back to the stock theme before they reboot and don't have to use DM to delete it. Then they switch back to the beta theme. I want to know when people think they can develop free themes for the 8900 that don't have this glitch. I see some are for sale but haven't bit on them yet. What's it gonna take now that the 8900 uses the 4.6 OS version?
__________________
BB 8900 Tmobile, Moto Droid Verizon
Offline  
Old 03-16-2009, 12:05 PM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2007
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 25
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the same problem but I've found that if I change my theme to the standard T-Mobile theme before rebooting, all goes well. After it reboots, I can change to the Today Theme I prefer.
Offline  
Old 03-16-2009, 12:17 PM   #5 (permalink)
New Member
 
glazer's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Frankfurt
Model: 8900
OS: 4.6.1.250
PIN: N/A
Carrier: Vodafone D2
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok, I should have thought of that. Thanks!
Offline  
Old 03-16-2009, 04:40 PM   #6 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Oct 2007
Location: Pakistan
Model: 9800
OS: 6.0.0.246
PIN: N/A
Carrier: Mobilink
Posts: 280
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by haggisgirl View Post
I have the same problem but I've found that if I change my theme to the standard T-Mobile theme before rebooting, all goes well. After it reboots, I can change to the Today Theme I prefer.
Just trying deleting Cache in Browser before the reboot (I mean everything in it, Content, Pushed & Cookie).

It worked for me. Never had any problems like you guys are having.
__________________
Asif Chaudhary
Pakistan
Offline  
Old 03-16-2009, 08:54 PM   #7 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
YMark's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Arizona
Model: 8900
OS: 5.0.348
Carrier: T-Mobile
Posts: 389
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Why would the browser cache have anything to do with this?

Has anyone tried a theme with the version of Plazmic that was released today?
__________________
Mark
Offline  
Old 03-16-2009, 09:36 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2007
Model: 8900
OS: 199
Carrier: Cingular
Posts: 54
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the same problem (well, I did past through the initial screen, but then it got Java error and I lost some icons, (like message, Profile, etc). Rebooting with default bb profile recover those errors, but then I have problems with my enterprise activation afterwards. This happen to the 50x50 hidden dock I downloaded previously. However, since then, I have also downloaded Zulu hidden dock, and I never had that problem with Zulu.
Just heard the official 4.7 plazmic is released though...
Offline  
Old 03-16-2009, 09:53 PM   #9 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
BCollins521's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: OH
Model: 9700
PIN: Ask...
Carrier: T-Mobile
Posts: 2,033
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The only problem that I ever had with the beta builder is the java error with the missing icons, and switching to the stock theme and rebooting would fix it. Then I could go back to my custom ones...

If anyone has these issues with any of my themes lemme know and I'll get it sorted out for you. I have re-exported my bDroid themes with the official builder just to make sure the purchases have the newest version. And the older purchases if any of you have done so I am emailing..
__________________
-Brian

Get My Themes Here! | [email address] | Twitter
Offline  
Old 03-16-2009, 10:09 PM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
limdavid's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Model: 9700
OS: 6.0.0.31
PIN: N/A
Carrier: indosat
Posts: 40
Post Thanks: 0
Thanked 4 Times in 2 Posts
Default

yes, same problem with me.
you have to switch to stock theme before you rebbot your device.
everything will back to normal. switch theme to stock theme and rebooting.
so far as i know, its because of plazmic theme developer, that been use by developer not a final version.
Offline  
Old 03-17-2009, 06:38 AM   #11 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
BCollins521's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: OH
Model: 9700
PIN: Ask...
Carrier: T-Mobile
Posts: 2,033
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (Wohoo! I'm mobile!)

The final version is out so hopefully this will fix everyone's issues and our Jav's will be all good lol
__________________
-Brian

Get My Themes Here! | [email address] | Twitter
Offline  
Old 03-18-2009, 12:37 PM   #12 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
alslsb's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: Z30
OS: 3.0.908
PIN: erest
Carrier: Verizon
Posts: 470
Post Thanks: 1
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default

I tried the offical version. Recreated the theme. Problem still there :(
Offline  
Old 03-18-2009, 10:33 PM   #13 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2007
Model: 8900
OS: 199
Carrier: Cingular
Posts: 54
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes, it still happens.
BTW, I have a more serious problem.. not sure if you guys experience that as well.
Everytime that it hang after boot-up, I lost sync with BES. The enterprise activation stuck at "initializing desktop sofware"... I have to stop, and request a new activation password from my IT, so it is not good if I ask for it a few times in a week :( Anyone of you had that same problem, if you are on BES?
Offline  
Old 04-04-2009, 11:33 AM   #14 (permalink)
New Member
 
Justlovejoy3's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Model: 8350i
PIN: Crackberry or PM me!
Carrier: nextel
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by fight4yu View Post
Yes, it still happens.
BTW, I have a more serious problem.. not sure if you guys experience that as well.
Everytime that it hang after boot-up, I lost sync with BES. The enterprise activation stuck at "initializing desktop sofware"... I have to stop, and request a new activation password from my IT, so it is not good if I ask for it a few times in a week :( Anyone of you had that same problem, if you are on BES?
it goes the same way even with this problem! you just have to switch to an original pre installed theme before you reboot everytime!
Offline  
Old 04-04-2009, 12:27 PM   #15 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
TheBigNewt's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Prescott, AZ
Model: 8900
OS: 5.0.0.411
Carrier: Tmobile
Posts: 1,641
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The problem is still there. However you can do this when it freezes on the carrier's screen: hold down the red end call button which will shut the phone down. Press it again to start the phone up. It shouldn't hang this time. Switch back to the OEM theme. Then you can battery pull. Then you can restore the "bad" theme. I personally just make sure the "good" theme is running whenever I reboot the phone, or even when I turn it off. Another rumor is that this ONLY happens IF you have unread messages on your phone. I can't verify that because I'm too much of a wimp to try and see and have my phone freeze when I know how to avoid it. I think the problem build into the Plazmic theme builder made by RIM.
__________________
BB 8900 Tmobile, Moto Droid Verizon
Offline  
Old 04-05-2009, 09:49 AM   #16 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
BCollins521's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: OH
Model: 9700
PIN: Ask...
Carrier: T-Mobile
Posts: 2,033
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I finally had my phone freeze on the carrier screen and it was with the official theme builder theme export...I removed my memory card and rebooted and it rebooted for me with java errors. So I went to the stock theme, rebooted, and then everything was good to go
__________________
-Brian

Get My Themes Here! | [email address] | Twitter
Offline  
Old 04-08-2009, 11:16 AM   #17 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

New to this forum, first post but i can verify that unread messages IS the problem with the Plazmic themes. If you make sure all your messages are read you will not have any problems with rebooting with Plazmic themes.
Offline  
Old 05-12-2009, 12:08 AM   #18 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
PLATINUMRUFFF's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: NORTH CAROLINA
Model: 8350i
OS: 4.6
PIN: 16121212...lol
Carrier: NEXTEL / SPRINT
Posts: 32
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default CAN I TRY UR THEMES ON MY 8350i

ASKING BECAUSE EVERY OTHER THEM I USED DOES NOT WORK ON MY 8350i

I BEEN UP FOR 4 DAYS TRYING TO GET ATLEAST ONE NICE THEME
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.