BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-19-2006, 12:16 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Digital Oxygen's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Model: 7130E
Posts: 39
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Yup... another Zen Theme question

Please Login to Remove!

I installed the Zen theme, and I absolutely love it. My only hangup with using it is that it's REALLY REALLY slow. I'm talking a good second lag between the time I rotate the thumbwheel to the time it updates on the screen. This is in the main screen only. The rest of the screens (apps, emails, etc) run normally.

Has anyone else experienced this issue? Is it just me and my God forsaken unluck when it comes to all things electronics? (Let's not talk about a set of gauges I recently purchased for my Powerstroke. :( )

Any insight on how I can speed things up on the main screen would be greatly appreciated.

Thanks a bunch.
Offline  
Old 09-19-2006, 12:27 PM   #2 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
paulbblc's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Twin Cities, MN
Model: ip 3g
PIN: 8675309
Carrier: AT&T
Posts: 3,555
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

what version OS are you running?

edit- just realized you have the 7130E

Last edited by paulbblc : 09-19-2006 at 12:31 PM.
Offline  
Old 09-19-2006, 01:01 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Digital Oxygen's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Model: 7130E
Posts: 39
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

IIRc it's 4.1? I put the Telstra firmware on it.
__________________
Got Boost?
Offline  
Old 09-19-2006, 01:04 PM   #4 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
paulbblc's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Twin Cities, MN
Model: ip 3g
PIN: 8675309
Carrier: AT&T
Posts: 3,555
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hmm okay, I was going to suggest upgrading to Telestra but since you have it that won't work. I do recall having a huge memory leak and was pretty slow with Zen on my 7100g. I would recommend checking your memory and find out if you can clear anything out that you don't use. ie. unused programs, old emails, pictures
Offline  
Old 09-19-2006, 08:44 PM   #5 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
cooperpwc's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Toronto Canada
Model: 8700R
Carrier: Rogers
Posts: 1,001
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Actually in my experience, the lag was with Tesltra. The original .284 Zen has no lag and that is what I use. It also allows you to turn off the app names. The best feature is that you can hide the apps on the dropdown menu and still have them appear as the 5 main apps on your homescreen.
Both these features have disappeared in newer versions. I've said it before: they ruined Zen.
However, the .284 Zen does have a major memory leak. You have to do a battery pull from time to recapture the lost memory. I'm just used to it now.
Offline  
Old 09-20-2006, 06:15 AM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Digital Oxygen's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Model: 7130E
Posts: 39
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just my luck. :/ Thanks for the input gentlemen. I may go back to verizon's Version and try running Zen with that. Then again, I may keep it on Telstra and run another theme. Zen is not the end all of themes. Nice, but not nice enough to go through all that again.
__________________
Got Boost?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.